Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 960
  • 710
  •   1
Отговори
# 330
  • Велики Преслав
Айде и вие 🙄. Не съм толкова кисел човек бе 🙂. Знам, че писането с главни букви значи крещене, но в случая го използвах да наблегна над това,
Мислех, че си личи.

Не можах да разбера дали сте разбрали какво съм написал.

Преди години имаше системи, при които н едно външно тяло имаше два компресора е на практика все едно имате два отделни климатика с едно външно, но то вътре си е разделено.

При съвременните мултисплит системи, компресора е един, вече от там става по-сложно.
Та понеже казахте, че е стара система, е възможно да е такава с два компресора и съответно едната хладилна система да е изпуснала.

Ако може да бъде пример, както навремето имаше хладилници с два компресора. Един за фризера, един за хладилника.

# 331
  • Mediterraneo
Разбрах, благодаря. Нямам представа какво се крие във външното тяло, дали са два компресора, две системи, техникът ще каже. Реално ние ползваме клитаки само за охлаждане, зимата нямаме нужда от отопление, но ей сега ще дойде лятото, а тогава е немислимо да се докопаме да техник.

# 332
На мен вътрешното тяло на един климатик винаги духа. Никога не спира. Климатика е Панасоник 06/07 набор Simple Smile В началото не правеше така, но от 3/4 години постоянно духа. На Ауто е вента, но и на степените пак не спира. Ползва се само за отопление.

# 333
Що да спира..да не е конвенционалка.
Те си духат.инверторите....оборотите се сменят само.
Не знам твоят какъв е обаче...

# 334
Инвертор е. Но не спира при достигане на зададената температура. Само намаля леко оборотите Simple Smile

# 335
Аз мисля че е нормално това.
Ако спре..значи оф-и...пак е нормално, но не е ок постоянно да го прави - или е преоразмерен...или е много топло навън, а той е на 28гр...

# 336
  • до най-прекрасния мъж
Профилактика на два броя климатици МХИ. Първата година, дойдоха, отвориха, видяха, че са чисти, измиха филтрите, дай 50 лв и ЧАО.
Втората година правих само на единия, защото другият е ползван 2 пъти за една година и решихме  да си спестим разходката извън града и 50 лв с риск да изгубим 1 година гаранция. Та, преди два месеца дойдоха за втора профилактика на този в града, разглобиха го, напръскаха го с препарат хубаво, измиха го, огледаха визуално външното тяло, видяха, че работи, дай 50 лв, ЧАО и си заминаха. Но и той е ползван не особено редовно, та няма какво толкова да му се чисти. Ако е видимо замърсен, може да му обърнат и повече внимание.

# 337
  • СОФИЯ
Единият климатик не работи правилно...на него искам най-вече профилактика.Не топли както миналата зима.тоггава на повееч от 25 градуса не сме го държали,сега на 29 гродуса в стаята е студено и много често включва режим размразяване . На fan speed последна степен - топли ,но не ми е ок да работи на пълна мощност цял ден

# 338
  • Велики Преслав
Така изглежда все едно е изпуснал. Тогава вече си е ремонт

# 339
Хиперинверторен климатик Fujitsu General ASHG09KGTE / AOHG09KGCA, 9000 BTU, клас A+++?

Аз пък никога не бих повторил грешката за тази серия климатици.
Много често дефект в четирипътен вентил, ИПМ и компресор. Отделно шумен
Мислех, че моето разочарование е частен случай. Не исках да се стискам и избрах тази марков уред, но не е толкова тих, колкото очаквах. На всичкото отгоре започна да издава странен шум - като ротация на разбалансиран или закачащ някъде елемент.
А климатикът е само на две години и не се експлоатира интензивно.
Чакам представител на сервиза за диагноза.

# 340
  • Велики Преслав
Аз моя не мога да го търпя, изключил съм го и го карам на конвектор, а през деня отварям и каквото дойде от климатика в коридора това е.
Да не говорим, че има много нисък минимум, който в комбинация с лошия контрол над вентилатора му създава хладни течения на топло

# 341
Аз моя не мога да го търпя, изключил съм го и го карам на конвектор, а през деня отварям и каквото дойде от климатика в коридора това е.
Да не говорим, че има много нисък минимум, който в комбинация с лошия контрол над вентилатора му създава хладни течения на топло
Като си помисля, ако бях взел някоя по-куча марка колко пари за пиене щеше да остане Simple Smile

Някъде по-назад беше споменал TCL в положителен контекст, ако не бъркам?
Търся бюджетно решение за една стая около 10-12 кв.м на първи етаж.
Стаята е в тухлен блок, южно вътрешно изложение с остъклена тераса, но пък дограмата е много зле, вкл. на остъклението, което си е от първите постсоц изпълнения.
В момента там се отоплява възрастен човек с конвектор и сметките да около 90 лв./месец, вкл. телевизор и бойлер.

# 342
  • Велики Преслав
За възрастен човек аз бих се насочил към подовите на АУКС!

# 343
SRK-50ZS или SRK-50ZSX бихте избрали на Mitsubishi Heavy? Заслужава ли си парите така нареченият хиперинвертор? Благодаря!

# 344
  • Велики Преслав
Ами зависи. Хиперинвертора е много добър модел, но той е за места където климата е по-суров. Да речем в Пловдив с мека зима, малко е излишен, но е идеален за селища по балкана с много сняг и мъгли. За какво помещение ви трябва.

Общи условия

Активация на акаунт