Вечният проблем - свекървата, синът и аз

• 3 655
  • 65
  •   1
Отговори
# 15
Не е ли малко прекалено да върнеш пръстена точно заради това? Можело е да се съчетае с двете задачи, а е много вероятно да те лъже за да си спести поредните панаири. Все пак пазаруването е по избор, можело е той да купи квото е необходимо или да отидеш по късно, докато майка му е трябвало да иде на работа в жегата.
Не казвам, че е прав, но ти си тръгнала по доста кофти път на конфронтация, ако го караш да избира между двете не е много сигурно, че ще избере теб. И може да е прав в случая.

# 16
Щом този човек се държи така сега, ще се държи винаги така. Ще си отгледаш децата сама, защото в най-важните моменти ще е у майка си, ще се справяш с всяка трудност сама, защото все майка му ще има по-спешна нужда. А тя му е майка. Ти си някаква там, дето му гледа детето. Аз карах по този начин  35 години. Няма промяна. Всъщност има. Майка му е много стара и има нужда от грижи. Сам едва ли ще се справи. Ще му се наложи да види как съм се справяла аз, защото предприех изпреварващ ход. Преди 2 години си купих собствен апартамент и наскоро се нанесох да живея там. Сама. Не виждам някаква промяна за мен, за него може да е болезнено трудна. Не че ми пука.

# 17
Аз пък винаги подстрекавам ММ да помага на майка си. На него не му се занимава, мързи го, забравя, аз съм тази която го ръчка. Често го питам "обади ли се на майка си".
По принцип свекито  ме дразни и натоварва много, но първо тя му е майка и второ, какъв пример дава на сина ни.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 16:15 от trotinettka

# 18
Разбирам, че му е майка, но това "майка ми е, какво да направя" не е адекватно решение на проблема.
Недопустимо е, човек да пренебрегва жена си, заради прищявките на родителите си. Човек, когато свие свое семейно гнездо, трябва да се съобразява със семейството си. На първо място, трябва да му пука за жена му и децата, едва след това да взема под внимание, проблемите на останалите. Няма значение дали му е майка, или баща. Щом потъпква достойнството на снаха си, ще си понесе последствията. Майка му е добре да знае, че синът и е голям човек и има свое семейство и свой живот, и е крайно време тя да се намесва в чужди семейни отношения.
Аз, не допускам хората от страни да ми дават наставления, без значение дали са моите родители, или нейните.
Хората са го казали. В една къща "пеят" ли много петли, утрото закъснява. Simple Smile

# 19
Не се опитвам да се меря с нея, най-малкото защото не искам да приличам на нея. Правилно предполагате, че решението да пазарувам е било мое, все пак някой трябва да сложи храна на масата. Но винаги досега аз пазарувам, той ме взема от магазина, за да не нося тежко. Този път имаше по-важна работа от нас. И ми го каза когато вече бях излязла. Голяма жена съм, винаги сама съм се борила с несгодите в живота, но се изморих вече. Исках един път в живота си да бъда нежния пол. Знаете ли, заради разликата в годините ни преди време майка ми ми обърна гръб. Не ми говореше, минаваше покрай мен все едно съм непозната. Дали боли? Боли.. но не се отказах от него защото вярвах в нас. Бавно стопихме ледовете и 5 години по-късно те се разбират като най-добри приятели. Но, да... човек сам избира приоритетите си в този живот и явно ние не сме в неговия живот.

Голямо важно ако не сложиш храна на масата, хората ще умрат от глад Simple Smile
Повярвай ми, от опит ти казвам мъжете имат много по-различна мисъл и се справят също толкова добре с изхранването колкото и жените.
Като не ти се ходи до магазина и ти е топло - просто го помоли той да вземе нещо за ядене.

Проблема е, че все още искаш да се доказваш сама на себе си, че можеш да се справиш с несгодите в живота. А реално за него това няма никакво значение, той просто иска да е с теб.

Това, че майка ти не е у ред, той няма никаква вина. Явно на жената след време и е дошъл акъла в главата.
Но ако ти си мислиш, че това е някаква жертва от твоя страна за която той трявбва да ти се отплаща или пък да прави и той жертви за теб, доста ще страдаш в живота.
Постарай се да го приемеш такъв какъвто е, да приемеш отношенията в другите членове на фамилията му и да не вживяваш на жертва.
Успех с хормоните!

# 20
Извън темата е, но, Ън, поздравления за решението. Дано устискаш да не се върнеш.

# 21
Не се опитвам да се меря с нея, най-малкото защото не искам да приличам на нея. Правилно предполагате, че решението да пазарувам е било мое, все пак някой трябва да сложи храна на масата. Но винаги досега аз пазарувам, той ме взема от магазина, за да не нося тежко. Този път имаше по-важна работа от нас. И ми го каза когато вече бях излязла. Голяма жена съм, винаги сама съм се борила с несгодите в живота, но се изморих вече. Исках един път в живота си да бъда нежния пол. Знаете ли, заради разликата в годините ни преди време майка ми ми обърна гръб. Не ми говореше, минаваше покрай мен все едно съм непозната. Дали боли? Боли.. но не се отказах от него защото вярвах в нас. Бавно стопихме ледовете и 5 години по-късно те се разбират като най-добри приятели. Но, да... човек сам избира приоритетите си в този живот и явно ние не сме в неговия живот.

Голямо важно ако не сложиш храна на масата, хората ще умрат от глад Simple Smile
Повярвай ми, от опит ти казвам мъжете имат много по-различна мисъл и се справят също толкова добре с изхранването колкото и жените.
Като не ти се ходи до магазина и ти е топло - просто го помоли той да вземе нещо за ядене.

Проблема е, че все още искаш да се доказваш сама на себе си, че можеш да се справиш с несгодите в живота. А реално за него това няма никакво значение, той просто иска да е с теб.

Това, че майка ти не е у ред, той няма никаква вина. Явно на жената след време и е дошъл акъла в главата.
Но ако ти си мислиш, че това е някаква жертва от твоя страна за която той трявбва да ти се отплаща или пък да прави и той жертви за теб, доста ще страдаш в живота.
Постарай се да го приемеш такъв какъвто е, да приемеш отношенията в другите членове на фамилията му и да не вживяваш на жертва.
Успех с хормоните!
1. Пазарувам аз защото той работи до късно и не ми е опция да го чакам до 21.00 часа да се прибере и тепърва да глася за ядене. Все пак имам дете, което трябва да се храни и за мене е "голямо важно". Преди 6 години майка му си е събрала багажа и е избягала от тях без да каже и думичка, даже къде е! Дали е лесно да гледаш половинката ти свит на кълбо на дивана да реве, че майка му така е направила? Аз бях до него! Когато искаше да започне собствен бизнес майка му и новият и мъж му се смяха, че нищо няма да направи и че ще умре гладен. Пак аз бях до него, аз плащах сметките и купувах храна , аз вярвах в него... Явно прекалявам като искам поне  малко внимание от него в този труден за мен период.

# 22
Много драматично представяш нещата. Излязла си, казал ти е, че няма да те вземе, имаш глава на раменете си да решиш и да се върнеш или да се прибереш с такси. На връщане той ще купи нещо за вечеря и толкоз. Ама къде по-геройски звучи “кой ще сложи храна на масата”, нали?

# 23
Защото оправял колата на майка си.
По-скоро, защото я е оставил бременна на 40 градуса.

С мъжа ми сме от доста години, почти 3 десетилетия, през това време няколко пъти съм чувала от майка ми и свекърва ми (независимо една от друга), че семейството в тесен смисъл, т.е. отношенията в двойката, винаги трябва да са на първо място, после родители, роднини и приятели. Премести ли се приоритетът другаде, много е вероятно връзката да не оцелее.

LeMimi, не взимай прибързани решения. Обсъдете го като големи хора. При извънреден проблем се разберете да го обсъдите открито, без сръдни и да си подредите вашите ангажименти според ситуацията. Примерно, първо да те докара, а после да отиде при тях. Или първо да им помогне, а после заедно да пазарувате заедно. Може и да пазарува днес за следващия ден, така ще имаш продуктите под ръка, без да го чакаш. Поръчка на готова храна в спешни случаи или друг вариант, който пасва на момента.

# 24
  • Варна
А,не! Първо бременната жена,тогава майката. Още повече,че майката си има мъж,който вероятно е способен да помогне на жена си. Вероятно е и здрава и жизнена( дай Боже да е така!) Ти си имаш мъж,който трябва да е до теб. Разбирам те добре. Аз съм майка и свекърва. Синът ми първо си гледа жената,защото така съм го възпитала,научила. Снаха ми е с дете от първи брак,но това изобщо не е проблем за мен и мъж ми. Синът ми вече си има собствено семейство и е длъжен да е с тях,след като е поел отговорност.. Няма работа при мама, освен, ако не ги викна да  им сготвя, да им налекне малко, и да се посмеем. Това е. Една майка човек има,така е. Но едно е грижа за родители,уважение,друго е контрол и злоупотреба.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 16:23 от Teo Лесова

# 25
Много драматично представяш нещата. Излязла си, казал ти е, че няма да те вземе, имаш глава на раменете си да решиш и да се върнеш или да се прибереш с такси. На връщане той ще купи нещо за вечеря и толкоз. Ама къде по-геройски звучи “кой ще сложи храна на масата”, нали?
Жената има дете, което трябва да нахрани и е бременна в 4и месец и самата тя трябва да се храни. Той вечерта ще донесе храна за себе си, а тя и детето да седят гладни през деня, така ли?

# 26
Аз май ще съм от малкото съгласни с авторката Grinning Напълно резонно си разсъждава жената. На мен ми е странно зрял мъж да ходи при майка си за всяка нейна прищявка. Тя нали уж мъж си има? Как пък няма да хукна да ги карам на работа... 10 кинта е таксито. За 20 пък всеки втори циганин ще ти пренесе каквото му кажеш.

Иначе лъже и маже, щот не му се занимава с циркове. Тва не е кой знае колко изненадващо, щот вероятно по същата причина не иска да каже на мама да си гледа работата Simple Smile

# 27
Може да се пазарува за седмицата, може да вземе нещо дребно, което да е само за конкретната вечер, може да поръча храна, може да вземе такси, може да се върне и да излезе привечер, може …

# 28
  • ☀️София / London🌂
Прекалено драматизираш за 40 годишна жена, да си гледала какво си взимаш преди да се стигне до дете.
Да, нормално е да помага на майка си, ако твоята те помоли , сигурна съм ще си счупиш краката от тичане.
Лъже те защото му правиш драми и създаваш напрежение що се отнся до ТЕХНИТЕ взаимоотношения.
Постави му задачите които имаш нужда да бъдат свършени от него всеки ден пък той да си решава кога ще върши това и кога ще се вижда с маминка. Не се меси повече. Ако сам не вижда, че го използват, ти няма как да му отвориш очите. Тва с връщането на пръстена си е направо детинщина, говорете бе хора, на възраст сте, може ли цупене тръшкане и ето ти куклите дай ми парцалите. Дете ще имате, поставете картите на масата, кой какво иска и очаква.
Между другото като майка е недопустимо да нямаш никакви запаси в дома си, да тичаш до магазина и да няма чак толкова  с какво да нахраниш едно дете. Не може ходенето до магазина да е такава огромна драма каквато го изкарваш!

# 29
Всичко това може, но ако предварително е знаела, че на следващия ден мъжът й ще я зареже в жегите с торбите. На това му се казва планиране. И след като те двамата са излезли да си свършат тяхна работа, а майката ги е изненадала с нейните прищевки, защото при наличие на собствен мъж е прищявка да вика сина си да й помага да отиде на работа. Колата като им се е развалила има градски транспорт, таксита и съпруг.
Интересно авторката можела да вземе такси да се прибере и драматизирала, а майка му не може да вземе такси да отиде и да се прибере от работа и не драматизира.

Общи условия

Активация на акаунт