Вечният проблем - свекървата, синът и аз

• 3 646
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Честно не видях нищо фрапиращо от страна на мъжа ти, за да връщаш пръстен и то бременна в 4-я месец! Съжалих го! Нормално е да се крие, когато общува с нея, щом правиш скандали. Пука ли ти, кога и какво си говорят? Аз например съм казала на мъжа ми да не ме занимава с неговите родители и не ме интересуват техните взаимоотношения. Не ми влияят добре и съм избрала този начин. Много драматизираш! След като си възпитана в ценности, как това да не помага на майка си се вписва в "твоите ценности"? Мисля, че постъпваш егоистично и го поставяш в много кофти ситуация. Ако продължаваш, можеш да продължиш по стария си начин - сама и с поредно разбито семейство.
Аз съм прекратила отношения с моите свекъри, но съм запазила човешкото. Не налагам ограничения да им помага, когато имат нужда, да ги вижда, когато пожелае и да виждат детето, когато пожелаят. Имам пълна подкрепа от мъжа ми и уважение спрямо решението ми.

# 61
Излишна драма, чак с върнати пръстени, заради краставици от Лидл. Майка му крива, но в 21 век на 40 години, защо не си шофьор да си се возиш наляво надясно сама? Храна на масата се слага и с доставка по домовете, а и обикновено хората имат все по нещо вкъщи, поне аз имам в случай, че и двамата сме болни и не можем да идем до магазин, а дори нямаме деца, та толкова да мисля в перспектива.
За мен червен флаг е голям мъж да реве на дивана, защото мама Еди какво си, да бъдем честни още по- червен е, че млада жена не може да поръча храна за вкъщи.

# 62
Е, не може да се изисква от всеки да е шофьор. Хайде посмалете малко, дами.
А и сега тези лични подробности, които авторката сподели, се използват срещу нея. Недейте така, пишете все пак на разстроена бременна жена.

# 63
Това е положението ми от 5 години, доста търпях, говорих, молих за промяна. Обещания, последвани от лъжи.

Значи не е отскоро, не е като да си изненадана, по-скоро те е яд, че той не става такъв, какъвто ти искаш.
Колкото по-бързо приемеш, че мъжът ти няма да се промени, толкова по-малко нерви ще изхабиш.

# 64
  • Be realistic - plan for a miracle.
Скрит текст:
Здравейте! 
Майката на моя настоящ /под въпрос/ съпруг живее с друг мъж от няколко години. Прави всичко, което той и каже. Проблемът ми е, че го търси само когато имат нужда от него, когато трябва нещо мръсно и тежко да се свърши. Аз не я разбирам така майчината любов, не мога да се примиря как го използват. Отгледана в много по различна семейна страна от неговата, научена съм да се защитавам и да не допускам да тъпчат мен и семейството ми. Доста обиди относех от тях заради това мое качество, той не ме защити нито веднъж след тези обиди, защото "майка ми е, какво да направя?". Започна да се крие от мен когато говори с майка си, лъже ме когато го търсят заради поредната "спешна" неотложна работа,  винаги съм на заден план заради тях. Аз съм на 40 години, имам 10 годишен син от предишна връзка, приятелят ми е по-малък. Искахме да създадем семейство и след 2 години ходене по мъките успяхме да създадем живот, вече съм в четвъртия месец. Вчера получих и годежен пръстен.. Мда, това е била мечтата ми цял живот... да създам здраво и сплотено семейство. Днес разбирам, че отново ме е лъгал заради майка му и новия и мъж - онзи ден ме остави сама да ходя по улиците при 40 градуса температура, да пазарувам сама, да нося торби, ча той е бил при тях, защото имат проблем с колата, трябвало да закара майка си на работа, след това да я прибере / те живеят на 15 км от нашия град/. Може от хормоните да е, но това вече ми дойде в повече. Само аз знам какво изживях докато видим двете чертички, колко доктори обиколих, колко хапчета изпих, колко сълзи изревах. И пак съм на заден план. Очевидно не мога да променя това, но мога да избера спокойствие за мен и децата ми в бъдеще. Върнах пръстена, за мен семейство не се гради върху лъжи. Има ли други мами или дами с такава дилема - семеен живот изграден с лъжи или спокойствието на самотна майка? Бъркам ли с това решение?

1. Лъже те, защото му тежи цупене, сърдене, тежки разговори и неодобрение от твоя страна. Не си създала безопасна среда за общуване и споделяне, та вероятно и се страхува да си казва.
2. Ако приемаш някого, приемаш и семейството му ТАКОВА КАКВОТО Е. Ако не ги приемаш - не приемаш и него и няма особен смисъл.
3. Усещам силно желание да бъдеш жертва и да се доказваш като мъченица под някаква форма, за да ти ръкопляскат. Имам такъв човек в моето семейство и го гледам това поведение от дете, затова го разпознавам от самолет като го прави някой. Токсично е.
4. Противоречиш си, в едното изречение казваш че те взима като пазаруваш, т.е. рутината е да се грижи за теб, а другото е изключение, а в следващото - аз се оправям сама, ама исках веднъж да съм нежният пол. Кое е истината?
5. Лошата новина, която имам за теб е, че завинаги си развалила спомена за годежа ви, защото каквото и да стане оттук нататък, дори да се оправите, това че единия ден ти е предложил, а на следващия с фасон пръстенът му е върнат, ще се помни завинаги и от двама ви.
6. Браво за постигнатата бременност и успешен финал! Аз не виждам драма с мъжа ти някаква мега-гига голяма, та съветът ми е… не я създавай.

Пък дано темата да е истинска и някой изобщо го прочете това. 🙄

# 65
Не   знам как се заключва тема затова моля за съдействие.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт