Вечният проблем - свекървата, синът и аз

• 3 657
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
  • на село
Не им е лесно на тези мъже, вечно между чука и наковалнята.
Любопитно е, че тук има майки на синове, дано не им се налага след години да потърсят за нещо сина си.
И ще се крие като се чува с майка си, как няма да се крие като му се мрънка.

# 46
искаш да чуеш и друга гледна точка, но като не ти харесаха коментарите , веднага се врътна и нацупи.
Всички искаме света да се върти само около нас, ама не става така.
Пак те питам, ако ставаше въпрос да се помага на твоята майка, щеше ли да и отказваш помощ и да се цупиш по този начин, едва ли!
Моята майка ни помага, включително и  на него! С пари, с храна, с детето. Няма място за сравнение! Не се цупя, не се сърдя, не търся съчувствие. Ти в моето положение ли си? Или била ли си?
Не им е лесно на тези мъже, вечно между чука и наковалнята.
Любопитно е, че тук има майки на синове, дано не им се налага след години да потърсят за нещо сина си.
И ще се крие като се чува с майка си, как няма да се крие като му се мрънка.
Аз също съм майка на син, но не си представям след години да го търся и да правя интриги между него и жена му само защото мъжът до мен не може сам да се оправи. Защото въпросният мъж го хванали с един колко си промила алкохол и сега няма кой да му докара един камион бали... Последния път когато го караха да им свърши работа и той отказа майка му изпадна в истерия, че мъжът с когото живее щял с нея да се кара и да се сърди. Рева, затваря телефона,  пак звъня, пак рева и така докато балите не бяха в двора им.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:12 от LeMimi

# 47
  • ☀️София / London🌂
искаш да чуеш и друга гледна точка, но като не ти харесаха коментарите , веднага се врътна и нацупи.
Всички искаме света да се върти само около нас, ама не става така.
Пак те питам, ако ставаше въпрос да се помага на твоята майка, щеше ли да и отказваш помощ и да се цупиш по този начин, едва ли!
Моята майка ни помага, включително и  на него! С пари, с храна, с детето. Няма място за сравнение! Не се цупя, не се сърдя, не търся съчувствие. Ти в моето положение ли си? Или била ли си?
Защо да няма място за сравнение, на твоята майка значи може да се помага, ама на неговата е забранено!
После защо те лъже, има причина. Ти обаче отказваш да разбереш!

# 48
Нейната майка помага на авторката и мъжа й. Не те на нея.
Всеки чете каквото иска да прочете за да си докаже своята си теза.

# 49
  • ☀️София / London🌂
По тази логика ще обичаме и помагаме на родителите си единствено и само ако те са в позицията да са ни от полза и също да ни  помагат . Ако не са ни от полза - кучета ги яли, да се оправят сами.

# 50
А ако тя има нужда от помощ, тогава какво правим? Авторката е на 40, майка и е на 60+, вероятно и около 70, на тези възраст доста бързо се случват нещата, само отбелязвам.
Драмата е огромна от страна на авторката, така само вреди на всички и на себе си най вече. Самотна майка на 2 деца, едното новородено, тогава чудо ще е, всеки ден ще има кой да я взима и кой да пазарува

# 51
По тази логика ще обичаме и помагаме на родителите си единствено и само ако те са в позицията да са ни от полза и също да ни  помагат . Ако не са ни от полза - кучета ги яли, да се оправят сами.

Добре,  разбрах. Приятна вечер!
А ако тя има нужда от помощ, тогава какво правим? Авторката е на 40, майка и е на 60+, вероятно и около 70, на тези възраст доста бързо се случват нещата, само отбелязвам.
Драмата е огромна от страна на авторката, така само вреди на всички и на себе си най вече. Самотна майка на 2 деца, едното новородено, тогава чудо ще е, всеки ден ще има кой да я взима и кой да пазарува
Майка му е на 52... родила го е на 20. И не, не сме от ромски произход. Мъжът,  с който живее - на около 53-54

# 52
Нейната майка нали  подминавала на улицата, защото мъжът  бил по-малък. Явно и тя има трески за дялане.

Взаимни компромиси и съобразяване трябват. Явно мъжът наистина не е много зрял, щом реве свит на кълбо, че майка им ги напуснала - той с нея ли е живял до преди шест години? Явно разликата ви е наистина сериозна.

Но ти сама си го избрала, при това от втори опит и си положила много усилия за да сте заедно. И сега да връщаш бременна пръстен, че ходи да помага на майка си - сериозно ли? Това не са разсъждения на 40 годишна жена с дете.

# 53
Колко често ходи да помага на майка си?

# 54
Ще те видим след 30 години дали няма и ти да викаш сина си и да кълнеш снахата, която го спира.

Съгласна съм, и мен снаха ме чака един ден... Но не може да ме сравнявате, моите разбирания не са като нейните. А и аз никога няма да използвам детето си заради друг мъж! Не може майка да използва детето си и да го търси само за работа и лични изгоди. През другото време да не съществува.

Майката на ММ е на близо 85, доста болна и вече сама не може да излиза от вкъщи. Основно за нея се грижи сестра му, но понякога се налага и той да ходи. А напоследък по-често, но го намирам за нормално. Но и той ходи само когато има нужда, не му е кеф да се виждат просто ей така, без повод. Кара я по болници, върши разни мъжки неща, пазарува, когато сестра му я няма. И аз какво да се сърдя ли? Ми тъпо е. Да не говорим, че ако ходеше често и за кеф, когато няма някаква нужда, май щеше да е по-зле, а?

На всичко отгоре съвсем типично подхвърляш нова информация след като вече са ти писали, а и се фръцкаш когато не ти харесат чуждите мнения. Ама иначе баш за да питаш за тях си пуснала темата???

П.П. Според мен ако не му дуднеш и не му натякваш ще ти казва кога има да ходи при нея и ще координирате нещата. Сега той не знаел, че ходиш в жегата, ама виновен.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:55 от Черна станция

# 55
  • София
Аз също виждам твърде много драма, дано да е от хормоните.
Очевидно свекървата не е читава да реве и драматизира, за да и се закарат балите, очевидно иска да контролира сина си...но същата поведение виждам и в авторката, връщане на пръстен и цупене ми е същото като истериите по телефона на свекървата.
Много условна тази любов, тя го подкрепяла, давала му пари,за това едва ли не в замяна на това мъжа трябва да бъде моделиран така както авторката иска. Еми не, явно майка му го притиска, той се огъва,авторката и тя почва да го притиска (може и да е резонно като цяло да е недоволна, но за конкретната случка с пазаруването е нелепо, много пъти има объркване в едно семейство, промяна на плановете, късно се комуникира, не е края на света, та пръстен да се върне конкретно за това и да се натякнат всичките направени жертви и страдания на авторката). Общо взето мисля, че авторката вместо така драматично да приема всичко и да му се цупи ако той ходи по акъла на майка си, по - дипломатично трябва да подхожда и да си настоява за вниманието но малко по-спокойно без вечна драма и натякване. Майка му е все пак, кой няма да откликне на ревяща по телефона майка? Нека да иде да и помогне, но за неща които са не спешни може да се опита да отложи с един два дни сега като си бременна, примерно...нещо такова да му предложиш, за да знаеш, че можеш да разчиташ на него сега. Пък балите нека ги закара, но утре например, без тази излишна драма.

# 56
LeMimi, а той какво каза все пак, като му върна пръстена?
А преди това, като каза, че ще взима майка си от работа, а ти му каза, че значи няма да може да носи тежките торби, той какво каза тогава?

Виж, ти си сега бременна и си го постигнала много трудно. Постарай се някак да се дистанцираш от тази тема със свекървата. Приеми, че й е син и ще откликва на нейните проблеми. Просто сега си в хормонален дисбаланс и го приемаш толкова драматично. Иначе - и преди си е било така, и преди 6 години, и ти тогава си се примирявала.
Докато сега е в интерес на бъдещото бебе, защото тези взривове от емоции директно му вредят.
Не изглеждате (от написаното) неподходяща двойка, напротив. Така че е възможно да имате бъдеще заедно, само че трябва някак да се разберете.

# 57

А преди това, като каза, че ще взима майка си от работа, а ти му каза, че значи няма да може да носи тежките торби, той какво каза тогава?

Доколкото разбрах тя не му е казала, че ще ходи на пазар и има нужда някой да носи торбите. Ако беше казала можеше да измислят нещо. Възрастните хора така правят - комуникират и координират.

# 58
Нали той я взима след пазар, а сега й се е обадил, че ще кара майка си, когато тя вече е била тръгнала за магазина. Предполага се, че са имали угооворка все пак, двамата с мъжа.

# 59
  • Melmak
Авторке, успокой се малко. Сигурно от хормоните ти идва в повече.

Ясно е, че е емоционално зависим от майка си. Ако жената е на около 60 и е здрава какво толкова има да й се помага?

Не е хубаво да те лъже, ама и ти си мадре миа!

Храна да сложела на масата. Мини през близкия магазин и вземи нещо дребно за да направиш на детето. И после му кажи като си идва в 9 да вземе за вас.

Мисля, че си вманиачена да имаш нормално в твоите очи семейство и правиш излишни панаири. Чак да връщаш пръстен, след толкова години заедно и тежки репродуктивни проблеми… въобще като виждаше, че не си на първо място, защо забременя??

Общи условия

Активация на акаунт