Вечният проблем - свекървата, синът и аз

• 3 646
  • 65
  •   1
Отговори
Здравейте! 
Майката на моя настоящ /под въпрос/ съпруг живее с друг мъж от няколко години. Прави всичко, което той и каже. Проблемът ми е, че го търси само когато имат нужда от него, когато трябва нещо мръсно и тежко да се свърши. Аз не я разбирам така майчината любов, не мога да се примиря как го използват. Отгледана в много по различна семейна страна от неговата, научена съм да се защитавам и да не допускам да тъпчат мен и семейството ми. Доста обиди относех от тях заради това мое качество, той не ме защити нито веднъж след тези обиди, защото "майка ми е, какво да направя?". Започна да се крие от мен когато говори с майка си, лъже ме когато го търсят заради поредната "спешна" неотложна работа,  винаги съм на заден план заради тях. Аз съм на 40 години, имам 10 годишен син от предишна връзка, приятелят ми е по-малък. Искахме да създадем семейство и след 2 години ходене по мъките успяхме да създадем живот, вече съм в четвъртия месец. Вчера получих и годежен пръстен.. Мда, това е била мечтата ми цял живот... да създам здраво и сплотено семейство. Днес разбирам, че отново ме е лъгал заради майка му и новия и мъж - онзи ден ме остави сама да ходя по улиците при 40 градуса температура, да пазарувам сама, да нося торби, ча той е бил при тях, защото имат проблем с колата, трябвало да закара майка си на работа, след това да я прибере / те живеят на 15 км от нашия град/. Може от хормоните да е, но това вече ми дойде в повече. Само аз знам какво изживях докато видим двете чертички, колко доктори обиколих, колко хапчета изпих, колко сълзи изревах. И пак съм на заден план. Очевидно не мога да променя това, но мога да избера спокойствие за мен и децата ми в бъдеще. Върнах пръстена, за мен семейство не се гради върху лъжи. Има ли други мами или дами с такава дилема - семеен живот изграден с лъжи или спокойствието на самотна майка? Бъркам ли с това решение?

# 1
  • София
Ха, не му завиждам.
Едната го търси само когато й трябва, другата се опитва да му дава наклон кога да контактува с майка си. Не е лесно с две майки...

# 2
Не излизай в жегата, поръчай му той да пазарува. Малко е преувеличена драмата, не си заслужава заради това да си зарежеш семейството, особено бременна. Гледай си децата и мъжа, а в отношенията със свеки винаги трябва мноооого политика.

# 3
Вие сте на 40г. жена която се опитва да създаде здраво семейство, но очевидно имате не едно, а две деца на този етап.
За мен не е нормално това което прави Вашата половинка. Да лъже за такива дребни неща, че той утре може и за друго за излъже.
Съжалявам, не приемам такива подмолни игрички.
Успех!

# 4
  • София
Ако темата е истинска - още, докато не си родила детето приключи с този мамин Мунчо. Явно хич не му е нито за теб,нито за детето, щом те оставя така. Стига да е обективно, разбира се ак е бил на работа, няма как да каже "Шефе, извинявай, ама ще си тръгна от работа, че жената е на пазар и не ѝ се ходи по жегите." А наложително ли беше да ходиш точно по жегите? Но виж, че те лъже и не те защитава не е добре.Ти си знаеш, но само внимавай какъв пример даваш на детето си.
Затвори очи и си представи, че дъщеря ти е в тази ситуация? Че чува същите приказки, че преживява същите неща? Какво ще я посъветваш? Откровено?
Аз постфактум прочетох, че си върнала пръстена. Правилно решение! Сега помисли върху горния ми въпрос: Какво ще посъветваш дъщеря си, ако тя е в тази ситуация?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:49 от Светулчица

# 5
На 40 години и с десет годишно дете да завися аз от настроението на свекърва, няма как да стане. Правилно си върнала пръстена.

# 6
Ще те видим след 30 години дали няма и ти да викаш сина си и да кълнеш снахата, която го спира.

# 7
С каква лекота давате съвети на бременна жена да се раздели с мъжа си. Всъщност, както обикновено, във всяка друга тема за СО.
Защото оправял колата на майка си. Живеят отделно, чакат детенце, в случая, като гледам бушуват яко хормоните.

# 8
Ха, не му завиждам.
Едната го търси само когато й трябва, другата се опитва да му дава наклон кога да контактува с майка си. Не е лесно с две майки...
Не му давам никакъв наклон, точно защото не искам да заставам между майка и син се отдръпвам. Ако не се разбира добре от написаното - никога няма да сбъдна мечтата си да имам семейство, точно защото избирам той да има майка, а не очевидно "даваща му наклон" жена! Просто исках да излея мъката си, защото това е смисълът на съществуването - двама души да създадат семейство и боли когато виждаш, че си съществувал напразо! Благодаря за грубия коментар, взимам си поука.

# 9
Мисля, че хормоните и слънцето не са ти се отразли добре.
Имаш в главата си някакъв идеал за семейство и се опитваш да вкараш този човек в него.
Човека ти е отговорил : майка му е.
Майката е една в този живот. Ти си тази която го е накарала да я лъже, защото не приемаш твоето виждане за живота и се опитваш да се мериш с майка му.
Любовта между майка и жена е различна и не е необходимо да се мериш с нея.

Човека те обича, приема детето ти, минал е и той през същото като теб да имате дете. Пожелал е да създадете семейство. Предполагам, че не те е карал да ходиш е 40 градуса да пазаруваш- желанието си е било твое /пак само предполагам/.
Явно от предишната ти връзка нищо не си научила. Семейство се гради и това се случва с времето.
Градят го двама и никога не става точно такова, каквото е в предстваите само на единят.

# 10
Ще те видим след 30 години дали няма и ти да викаш сина си и да кълнеш снахата, която го спира.

Съгласна съм, и мен снаха ме чака един ден... Но не може да ме сравнявате, моите разбирания не са като нейните. А и аз никога няма да използвам детето си заради друг мъж! Не може майка да използва детето си и да го търси само за работа и лични изгоди. През другото време да не съществува.

# 11
То и детето не е "дете" вече и може да каже на майка си, че има майстори, които извършват тези услуги, а той трябва да обърне внимание на жена си. Ако не и се дават пари за ремонти, да изчака, когато той е свободен, тогава.

Пореден случай с "лоша" майка, а синът все ожален от жена си.

# 12
  • Варна
Преувеличена ми се струва драмата. Мъжът  е между чука и наковалнята и явно е решил, че с жена си ще се разбере по-лесно, отколкото с майка си.
Авторката, успокой се малко, недей да драматизираш толкова и се съсредоточи върху важните моменти от вашите отношения. Не е реазумно с лека ръка да решаваш за раздяла, дете чакаш от този мъж. Вкарай малко дипломация в отношенията със свекървата. Не го карай да избира между теб и нея.

# 13
Чудих се дали да ти кажа, че съжалявам ,дето не съм ги търсила и се справях сама. Вярно ,че помагаха и помагат с пари, но плащах да се свърши нещо неотложно без да им съобщавам нуждите си. Все пак поддържам дом, дето е  и техен, не само мой.
И няма да го занеса никъде.
 Съобразявах се ,че да си дойде  и оправи  е много по скъпо от това да платя.
 Сама съм и сега, дори някой да  е при мен.
Много ситуации е имало, дето съм била на заден план във брака. После нещата се промениха и майка му  почти изчезна от приоритетите му. Нещо стана с него.
 Това са спомени, него отдавна го няма.
  И е другата крайност.
 И все пак, трябва съобразяване, не става да си мислиш, че детето ти е още в къщи и   част от теб.
 Има приоритети и е  нужно съобразяване.
 Права си ,че си пренебрегната заради мама. Може да няма избор  и тя да се придвижи ,може да има автобус, но е свикнала "детето" да е под ръка ,без да мисли ,че не трябва да е така вече. Да избира  кога и защо да го търси.
 Но не бързай да го гониш от живота си.   Бавно става преценяването , бавно е игнорирането на родители.
 А тя има мъж, съпруг ,да и решава проблемите , както разбрах, не е вдовица и сама. Първо него да търси.
 Тези проблеми  не са нови и  от сега.
 На мен ми се иска да изчезна някъде сама и никого да не виждам понякога. И не разбирам тази привързаност в повече.
 Той търси ли я за помощ в нещо? Дано не ,че става доста по-сложно.

# 14
Мисля, че хормоните и слънцето не са ти се отразли добре.
Имаш в главата си някакъв идеал за семейство и се опитваш да вкараш този човек в него.
Човека ти е отговорил : майка му е.
Майката е една в този живот. Ти си тази която го е накарала да я лъже, защото не приемаш твоето виждане за живота и се опитваш да се мериш с майка му.
Любовта между майка и жена е различна и не е необходимо да се мериш с нея.

Човека те обича, приема детето ти, минал е и той през същото като теб да имате дете. Пожелал е да създадете семейство. Предполагам, че не те е карал да ходиш е 40 градуса да пазаруваш- желанието си е било твое /пак само предполагам/.
Явно от предишната ти връзка нищо не си научила. Семейство се гради и това се случва с времето.
Градят го двама и никога не става точно такова, каквото е в предстваите само на единят.
Не се опитвам да се меря с нея, най-малкото защото не искам да приличам на нея. Правилно предполагате, че решението да пазарувам е било мое, все пак някой трябва да сложи храна на масата. Но винаги досега аз пазарувам, той ме взема от магазина, за да не нося тежко. Този път имаше по-важна работа от нас. И ми го каза когато вече бях излязла. Голяма жена съм, винаги сама съм се борила с несгодите в живота, но се изморих вече. Исках един път в живота си да бъда нежния пол. Знаете ли, заради разликата в годините ни преди време майка ми ми обърна гръб. Не ми говореше, минаваше покрай мен все едно съм непозната. Дали боли? Боли.. но не се отказах от него защото вярвах в нас. Бавно стопихме ледовете и 5 години по-късно те се разбират като най-добри приятели. Но, да... човек сам избира приоритетите си в този живот и явно ние не сме в неговия живот.

Общи условия

Активация на акаунт