Вечният проблем - свекървата, синът и аз

• 3 666
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
А той какво каза като му върна пръстена?

# 31
"Мерси за икономията" Grinning

# 32
  • София
А,не! Първо бременната жена,тогава майката. Още повече,че майката си има мъж,който вероятно е способен да помогне на жена си. Вероятно е и здрава и жизнена( дай Боже да е така!) Ти си имаш мъж,който трябва да е до теб. Разбирам те добре. Аз съм майка и свекърва. Синът ми първо си гледа жената,защото така съм го възпитала,научила. Снаха ми е с дете от първи брак,но това изобщо не е проблем за мен и мъжът ми. Синът ми вече си има собствено семейство и е длъжен да е с тях,след като е поел отговорност.. Няма работа при мама, освен, ако не ги викна да  им сготвя, да им налекне малко, и да се посмеем. Това е. Една майка човек има,така е. Но едно е грижа за родители,уважение,друго е контрол и злоупотреба.

Много точен коментар.
Но според мен и авторката се е вкарала в ролята на спасителка и това ѝ пречи.
Голям мъж, пък свит на кълбо, че майка му избягала?
Извинявай, но той да не е на 5г? 10? 15?
Да, трудно и неприятно, ама чак пък свит на кълбо да реве?
И определено правиш грешката да търчиш подир гъза му. Това трябва да го правиш само заради детето/децата си и то до определена възраст.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 16:29 от Светулчица

# 33
Коментирам примерът на авторката с пазаруването, защото решенията са повече от  едно и все елементарни.

# 34
Голяма 40 годишна драма. Половин кило картофи и едно пиле няма да те накарат да пометнеш.

# 35
...може да вземе такси…
Да. Майка му също може да вземе такси до и от работа, но явно за него е важно да има комфорта на персоналната кола.

# 36
Бременност на 40г. след 2г. стерилитет е високо рискова.

# 37
...може да вземе такси…
Да. Майка му също може да вземе такси до и от работа, но явно за него е важно да има комфорта на персоналната кола.

Както вече казах, коментирам единствено драмата й с пазаруването в този конкретен ден и 40С навън. Ако е загрижена за себе си и състоянието си е добре да прояви малко здрав разум.

# 38
  • София
"Мерси за икономията" Grinning

Това дори не знам как да го изкоментирам Simple Smile
Ясно, че е опит за оригиналничене, ама...

# 39
Благодаря на всички за искрените коментари. Малко хора ме разбраха, благодаря на Рори! Проблемът не е в пазаруването, а че след като е ясен плана за действие изведнъж се оказах на заден план. Вие само това ли разбрахте от целия пост? Пазаруването... Разбрах гледните ви точки, всеки е различен, всеки изживява дадена ситуация по своя си собствен начин. Това е положението ми от 5 години, доста търпях, говорих, молих за промяна. Обещания, последвани от лъжи. Не   знам как се заключва тема затова моля за съдействие. Коментарите на някой от вас ми дойдоха в повече,  но както казах - никой не знае какво му е на човек, докато не застане на неговото място. Все пак благодаря на всички.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 19:39 от Не се сърди, човече

# 40
Сега се постави от другата страна. Някой ден детето ти става пълнолетен човек. Имаш проблем с колата и не можеш да отидеш на работа, звъниш на детето си да дойде да те закара. То ти казва "не мога, трябва да взема жената/мъжа от Лидл".
Всеки човек има приоритети, разбира се, но тези приоритети се сменят спрямо неотложността.
Ще коментираме ли и защо си вървяла пеша в 40-градусова жега с торбите само и само да се правиш на мъченица и да докажеш на мъжа си как се жертваш, с цената на здравословното състояние на бебето ви?

# 41
Първо - не мога да се съглася, че човешкият живот е пропилян, ако няма семейство с дете. Това е доста ограничено мислене и само причинява излишни тревоги и чувство за малоценност. Лично аз бих препоръчала да поработиш върху това светоусещане, защото иначе никога няма да си доволна от нищо.

Второ - с този мъж имате история, не сте се срещнали вчера и е ясно, че връзката му с майката е силна. Ти просто искаш да го промениш и нагодиш към собствените си представи, но той не е готов и няма капацитет да отговори на очакванията ти. И те лъже, защото знае, че ти ще мрънкаш и ще правиш драми, не е безопасно да ти каже истината. След като си била наясно с всичко това, си взела решение да имате дете и да правиш семейство. Защо?

А иначе пазаруването в 40 градусовата жега не е наложително. Можеше да изчакаш той да напазарува или да отидете заедно след като се прибере. Пак става въпрос за избор.

# 42
  • Варна
Благодаря на всички за искрените, в повечето случай грозни коментари. Малко хора ме разбраха, благодаря на Рори! Проблемът не е в пазаруването, а че след като е ясен плана за действие изведнъж се оказах на заден план. Вие само това ли разбрахте от целия пост? Пазаруването... Разбрах гледните ви точки, всеки е различен, всеки изживява дадена ситуация по своя си собствен начин. Това е положението ми от 5 години, доста търпях, говорих, молих за промяна. Обещания, последвани от лъжи. Не   знам как се заключва тема затова моля за съдействие. Коментарите на някой от вас ми дойдоха в повече,  но както казах - никой не знае какво му е на човек, докато не застане на неговото място. Все пак благодаря на всички.

Пет години търпиш?? О,мила...Не знам..Аз лично бих си взела партакешите, децата и аут!

# 43
  • ☀️София / London🌂
искаш да чуеш и друга гледна точка, но като не ти харесаха коментарите , веднага се врътна и нацупи.
Всички искаме света да се върти само около нас, ама не става така.
Пак те питам, ако ставаше въпрос да се помага на твоята майка, щеше ли да и отказваш помощ и да се цупиш по този начин, едва ли!

# 44
Не само се опитва да го променя, а и да решава какви да са взаимоотношенията с майка му и защо и кога да го търси. Само за мръсна работа го търсела. Ми за какво да го търси, да суче? И моята свекърва търси мъжа ми да премести нещо, да измаже нещо, да бутне, да изкърти... Ако почне да го търси всеки ден да си въртят мохабет, да си гукат и клюкарят по бих се притеснила.
Вече ако мъжът и свекървата обсъждат негативно авторката, това за мен е причина за раздяла.

Общи условия

Активация на акаунт