Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 44

• 27 680
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Дъщерите на актьора Димо Алексиев- Кайра и  Алегра.
Преди няколко дни в игри на волята, той каза че му се е родила и трета дъщеря. Как ли се казва, някой има ли идея?

# 436
Дъщерите на актьора Димо Алексиев- Кайра и  Алегра.
Преди няколко дни в игри на волята, той каза че му се е родила и трета дъщеря. Как ли се казва, някой има ли идея?

Алегра е третата. Има Лора от първата си жена.

# 437
  • Sofia
Живилета
Славен

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 22:10 от Doli

# 438
Каталин  Старейшинска - млада актриса. Странна и за мен кофти комбинация между първо име и фамилия.
Иначе познавам мъж около 50 на име Каталин.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 20:59 от N-i-a

# 439
  • Някъде там
Новородена Старея на дядо Ставри. 🤐 Ставрея да я бяха писали.
Българска фамилия, понеже знам, че Ставри е гръцко име.

# 440
  • Пловдив
Ужас, по-добре Младея на дядо Младен.

# 441
  • Sofia
Ужас 😳
Малко бебе,а  Старея….кошмар 🤨

# 442
  • Някъде там
Ужас 😳
Малко бебе,а  Старея….кошмар 🤨
То дори да не беше малко бебе, пак е кошмар. Името е за цял живот, ако не го смени някога.
Как се казваш : Старея..
Аз не знам как изобщо са казали на баби и дядовци че малката се казва Старея.
На мен приятелка ми го каза. Още съм шокирана и тъжна за това момиченце. Хайде докато е малка на галено име ще ѝ казват а после. 🙀

# 443
Ставри е Кръстьо на български. Женската гръцка форма е Ставрула, а на български - Кръстина. Можеше Кръстина да е. Не че е много красиво, но е приемливо.

Старея е абсолютен кошмар. Най-ужасното име, което съм прочела досега в този форум. Няма и никакво сходство със Ставри, освен някои звукове. По тази логика, защо да не е Станислава или Станимира?

Да си кръстиш детето с глагола „остарявам“? Тези родители нямат акъл. Това е да нямаш никаква езикова и психологична култура.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 22:27 от Radilena

# 444
  • Пловдив
Дали няма някакво недоразбиране по веригата и да е примерно Ставрея?

# 445
  • 🌊
Не знам каква може да е причината така жестоко да си прецакаш детето. Чужденец може да му се зарадва, но българско дете, в българска среда...

Иначе допълнително ми направи впечатление, че освен абсурдно е и част от новата (за мен) мода да добавяме -ея на типично мъжки имена, че да ги направим женски и чуждозвучащи. Кръстея, Ангелея, Иванея. В Редит има един съб r/tragedeigh, където са събрани същите - зорлем да го променим, че ако има две деца с еднакви имена на площадката ще е трагедия.

# 446
Аз идвам с един Ной Георгиев.

# 447
  • Някъде там
Дали няма някакво недоразбиране по веригата и да е примерно Ставрея?
Не знам. Мацката която ми го каза е братовчедка на родителите.
Момичето беше разстроено. Реално те живеели в чужбина, но където и да живеят пак ми е ужасно.

# 448
Щом живеят в чужбина значи името произлиза от Стар, т.е. Звезда.
Това не оправдава обаче връзката с Бг корен стар.
Но може и въобще да не са се замислили за българската дума. Нали живеят в чужбина. Може и български да за забравили. Някаква звездомания ги е обхванала най-вероятно.

# 449
  • Пловдив
В Редит има един съб r/tragedeigh, където са събрани същите - зорлем да го променим, че ако има две деца с еднакви имена на площадката ще е трагедия.
Хвърлих му един поглед и чак сега ми просветна, че героинята от "От местопрестъплението: Маями" (с Хорейшо Кейн), в нашия превод КалЕй, е чисто и просто Кейли, с едно от явно десетките му алтернативни изписвания (в случая Calleigh). Специално проверих как се пише и как се чете. Иначе в Редит видях да обсъждат Kayleigh - също, разбира се, Кейли, популяризирано, както научавам, в тоя вариант от песен на групата "Мерилиън".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kaylee
Поне се четат еднакво. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт