Токсични роднини

• 4 174
  • 70
  •   1
Отговори
# 60
Аз много отдавна съм потърсила помощ и в това не виждам нищо срамно. Наистина много житейски ситуации ми се насъбраха и сама не можах да се справя. Затова съм потърсила помощ.

# 61
  • Варна
Авторке, чичо ти не иска да вижда майка ти болна, за да успее да я запомни здрава. Да виждаш как човек е към края си, страда и не можеш да направиш нищо може да те поболее и да си докараш здравословни проблеми. И аз изпитвам морален дълг към болен роднина, но развих и болести покрай стреса от неговото страдание.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 19:20 от viksdesire

# 62
Много егоистично е да не ходиш да видиш болен близък, защото искаш да го запомниш здрав или да не се натоварваш психически. А болния? Да не би да му е леко, че уж близкия човек с който си общувал редовно докато разболее, изведнъж никакъв го няма и изглежда не му пука за теб?
Преди години се разболях сериозно и приятелка, с която бяхме всеки ден неразделно не дойде да ме види нито веднъж, не се обади дори, въпреки че живееше в съседство. В същото време мои познати, с които не сме били близки и бяха разбрали дойдоха, носеха ми плодове и.т.н. Тогава разбрах кой колко струва, и кой ми е истински приятел. Хората, които познавах бегло и ми помогнаха психически по време на боледуването, и то помогнаха само с това че дойдоха да ме видят и проявиха загриженост да. Ми донесат 2-3 ябълки, тях много много ги уважавам. А приятелката, като оздравях след няколко месеца, я попитах защо не дойде да ме види нито веднъж, а аз я чаках да дойде. Каза, че не обичала да бъде покрай болни, натоварвала се. От този момент не бяхме приятелки. Никой не обича това, и аз се натоварвам, но знам че на болния му е в хиляди пъти по-тежко да не идват да го видят близки хора.

# 63
Здравейте, бихте ли споделили вашия опит с токсични роднини? Тук не говоря за близки роднини като родители и деца, а за по-далечни такива - лели, чичовци, братовчеди и т.н. Какъв беше камъкът на раздора, защо взехте решение да прекъснете контакти с тях и към днешна дата съжалявате ли за това или сте доволни от избора си?
Прекъснала съм и с близки роднини. Мислеха, че съм глупава и зад гърбът ми са въртяли интриги, за да настроят родителите ми против мен, заради тях напусках няколко пъти работа(заради тормоз) и за малко да се разделим с мъжът ми. Цялата работа е била кой ще блесне повече като най-свестен, само че те играха мръсно и вместо да блеснат, окаляха мен.

# 64
  • Варна
Между болен и умиращ човек има разлика, между болен и такъв в адски мъки също. И ние се грижим цял ден за болен човек, всеки ден визитации в болници, носене на храна, напитки, принадлежности, но има един момент преди самата смърт, в който тялото изпада в агония [ при други е кома или блажено заспиване ], който слабите-психически могат да си го спестят. Както и да кажат - има още 3 часа да живее ( няма да доживее ноща  ), отива най -близкия за комфорт, а не се изсипват всички. Поне аз ще искам само мъжа ми да дойде, а не децата.

# 65
Тук става въпрос за тежко болна жена, която просто иска малко внимание от брат си. Той по някаква причина се е дистанцирал, а това тежи.
Аз вече си дадох мнението по-рано.
Тук се написа многократно, че не бил длъжен. Ако моята майка беше в такава ситуация и знам, че това са последните и дни/месеци, щях да съм много,.много ядосана.

# 66
  • София
Не се знае дали самата жена иска, авторката иска. Да помисли върху това, че ако се изсипе и чичото само ще я ядоса. Като го възприема като токсичен, най-добре е да седи настрана.

# 67
Не се знае дали самата жена иска, авторката иска. Да помисли върху това, че ако се изсипе и чичото само ще я ядоса. Като го възприема като токсичен, най-добре е да седи настрана.
Да, и това е важно. Изхождам от презумцията, че жената иска да вижда брат си. Ако не иска, ситуацията е различна.
От написаното, останах с впечаението,.че той не иска.

# 68
  • Далечният изток
Тук става въпрос за тежко болна жена, която просто иска малко внимание от брат си. Той по някаква причина се е дистанцирал, а това тежи.
Тук се написа многократно, че не бил длъжен. Ако моята майка беше в такава ситуация и знам, че това са последните и дни/месеци, щях да съм много,.много ядосана.
И как предлагаш форумът да заведе вуйчото?
Правилно, грешно, това е негово решение за момента. Хайде чак да не го задължаваме, че дълг звучи много сериозно, но мисля, че едва ли има действително някакъв дълг към сестра си...

# 69
И как предлагаш форумът да заведе вуйчото?
Правилно, грешно, това е негово решение за момента. Хайде чак да не го задължаваме, че дълг звучи много сериозно, но мисля, че едва ли има действително някакъв дълг към сестра си...
Нищо не предлагам да прави "форумът". Нали дискутираме. Всеки си дава мнението.
Моето е такова. И да знам,.че ще ми е тежко бих отишла. Успокоително ли ще взема, ще вия ли от болка след това, ще се напия ли от мъка?
Това си е моя работа. Близките хора,не са само за ахо ихо. Има и тежки моменти. Някои се ошумоляват, техен избор.
Аз лично,.нямам какво повече да напиша по темата.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 21:48 от zavs

# 70
  • Далечният изток
Някои потребители не можете да схванете, че когато се обсъжда какво трябва или не трябва да направи един трети човек, който нито чете, нито пише тук, ние всъщност няма как да даваме съвети към него. Мнения, че той трябвало да отиде да види сестра си, са абсолютно ненужни и неуместни. Дадените съвети към авторката как да го накара евентуално да отиде, са релевантни вече.

Общи условия

Активация на акаунт