Любители на кучета - 144

• 26 334
  • 712
  •   1
Отговори
# 300
Пламси, обърни се към ветеринар. Обливането с вода няма да й помогне и няма да ги прогони. Те усещат, че е болна и я нападат. Предното ми куче беше нападнато, заради рана на гърба, снесоха яйца, излюпиха се ларви и стана страшно. За една бройка щяха жива да я изядат. Дадоха някакво хапче и буквално, както каза и докторът, за седем часа се свести, а наистина умираше. Не подценявай мухите! Ветеринарите ще ти дадат препарат, който да ги отблъсква, все нещо ще измислят.
Много се радвам за оздравелите кученца! Purple Heart
От 31.07.2024 год. в дома ни има още един малък, сладък, късокрак, продълговат сладур! Преди три седмици и малко го видях в гробищния ни парк. Лежеше си върху един гроб, постлан с изкуствена трева, сам самичък. Погалих го и веднага ме удари в сърцето. Не го взех и после няколко дни го мислих. На 31.07.2024 г. бях на погребение. И пак го видях, отново лежеше на същия гроб. Реших, че този път ще го взема. Да, но явно се беше уплашило от многото хора и като свърши церемонията, вече го нямаше. Но аз си бях навила на пръста, че трябва да го взема. Една колежка ми предложи да отидем с нейната кола след работа и да го потърсим. Отидохме и то беше там. Отведохме го при ветеринар да го прегледа и обезпаразити, че не искам спасявайки него, да навредя на Зара. На връщане малкият повърна, много емоции му дойдоха явно. Как му се зарадва и все още му се радва Зарето, не можете да си представите. Вярно, доста му досажда, но тя сега си изживява детството. За съжаление, нямаше възможност да израсте сред братята и сестрите си, и да си играе с тях. И сега буквално е пощуряла от кеф. Малкият се беше ощукал първия ден, някаква луда само да го бута и лигави, но вчера ги наблюдавах през прозореца и видях, че и той я закача. А как си играха с едно въже, тя го захапала в единия край, той - в другия и двамата с въжето тичат по двора. Напълниха ми очите и сърцето. Само име не мога да му измисля, но има време. Прилича на малък дакел - нисък, късокрак и набит. Според ветеринарката е на два месеца, но според мен може и на три да е. Надявам се на ръст да стане най-много, колкото джак ръсел, но времето ще покаже. Нямам читава снимка да ви го покажа, че от прозореца ги снимах, иначе не мога една снимка да направя, все са в движение (по-точно Зара все е върху него Joy ).

# 301
  • Варна
Хахаха, дакел винаги ми е аналог на Саламаки 🤣💕

Браво, Дара 🫶

# 302
  • София
Даре, това ми е постът на деня. Най-накрая нещо хубаво. Да те радват дълго двете животинки.

# 303
Аз малко ни в клин,ни в ръкав ...ама ви чета редовно,и нещо galena ми се губи.Да не би ония двете,да не правят вече пакости 😃

# 304
Дара, браво за постъпката, обачееее аз много искам да видя снимка на този късметлия! При първа възможност, моля пусни!

# 305
  • под тепетата
Точно вчера си говорихме с Реа, че galenaa ни липсва с двете хуни.
Дара, честито ти бебче! Адмирации, че си му дала дом!
Радвам се и за оздравелите бебешори! Голям късмет извадиха!

# 306
Снимките са с лошо качество, а дворът ни пък изглежда по-ужасен, отколкото е (от осем месеца сме в нова къща). Лъга ни цяла пролет един, че ще бетонира, потърсихме друг, вече било много топло и остана за октомври. Дано не остане за догодина. Пръска я ММ тревата, изгоря, но пак поникна. От месец и малко съм сама (мъжовете вкъщи работят по морето), само с животинките,  но в тези горещини не ми се скубе плевели. Та извинете за грозната гледка. Worried

# 307
  • sf
Дара, адмирации! Да те радва много тоз малчо. И да бъдат много весели и игриви със Зарка .

# 308
  • София
Дара, адмирации! Разчувствах се.. Много да ви радва малкият сладур! Има ли си вече име? Simple Smile

# 309
  • Бургас
Иии.... много се извинявам, обаче аз бих го кръстила Шрек Simple Smile
Струва ми се, че на ръст ще настигне кака си Зара.

# 310
  • под тепетата
Аз пък го нарочих за Панчо, не знам защо, но ми хареса.

# 311
Честита една годинка на Бари!Много е чаровен!  Дара,ти си прекрасен човек!

# 312
Снощи съобщих на ММ, че имаме нов член на семейството. Каза, че кучкарник съм щяла да правя. Joy Пък аз му отвърнах, че ако беше реагирал с повече ентусиазъм, щях да кръстя малкия на него, но сега губи това право. Joy Синовете са доволни. Успях да ги направя любители на животните и съм удовлетворена поне в това отношение. Добре, че ММ само недоволства, но иначе се примирява с решенията ми. Joy Още няма име дребният. Едно време с каква лекота ги кръщавах, сега по седмица мисля. Ако имате идеи, насреща съм.
Първият ден какви газове отделяше късокрачко, мирише, та не се търпи. Joy Кой знае какви боклуци е ял там. В повърнатото имаше и трева, явно го е боляло коремчето. Засега е на суха храна, но Зарето не я иска. На нея варя карантия, но от три дни е на суха, че започна да оставя от вареното, явно й писна две седмици все това да яде. Не знам как ги гледам, но такива капризи ги правя... Мислех си онзи ден, как цял живот мечтая за огромно куче, а все недорасляци гледам. Joy Една дружка ме успокои, че като се пенсионирам ще си взема, да ме разнася по улиците. И без това едва съм щяла да ходя, та тамън ще ми дойде голямото куче.
Със Зарето се учехме да не ме напада, когато яде, а аз я доближа прекалено много. А сега ако я видите, от устата ще й извади храната дребното и тя не протестира. От една купа пият вода и от една ядат. На него сложих пластмасова, но Зарето е много подредена и е решила, че не й е там мястото. Не можах да я намеря, кой знае къде я е отнесла. Трябва да взема и на него желязна.
Еее, Тинтина, недей така. На какво ще прилича ако е с нейния ръст, пък е като наденица - дълъг и късокрак? На снимките изглежда малко по-голям (аз ги и зуумнах, докато снимах, да ги доближа, те и затова са такива смотани, освен, че снимах през прозореца), но е почти педя. Дребничък е и малко ме е страх да не го нарани Зара, че тя пък е груба. Като му "погълне" главата и изтръпвам.
Хвана ме логореята, моля да ме извините.

П.П. Зло да го забрави Бари! Още дълги години да му празнувате рождените дни!

# 313
Много е сладък тоз дребос! Да е жив и здрав с как си Зара и да си беснеят на воля в двора. Може да го наречеш - Гробчо Grinning! Нали там го намери......или на човека от гроба....надявам се да не звучи много чики, но аз така бих направила, особено ако не знам как да го кръстя!

patenceto_, също я няма. Не е писала отдавна.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 16:22 от Реа

# 314
  • Бургас
Еее, Тинтина, недей така. На какво ще прилича ако е с нейния ръст, пък е като наденица - дълъг и късокрак?

На Шрек Joy

....или на човека от гроба....надявам се да не звучи много чики, но аз така бих направила, особено ако не знам как да го кръстя!

Това е добра идея, макар че не било хубаво да се кръщават хора на умрели, но това все пак е куче, а и човекът му е донесъл късмет - ако не е лежал на неговия гроб, нямало е да си намери добра стопанка като Дарето!

Общи условия

Активация на акаунт