Любители на кучета - 144

• 26 061
  • 712
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Наистина безпородистите миксове са по-устойчиви. И при хората е така. Поколенията на смесени раси са по-здрави. Обаче откакто съм в темата един човек не попита откъде може да осинови. Всеки иска някаква порода по негови си причини и пита за препоръки.

Досадно е собствениците на непородисти кучета постоянно да обвиняват собствениците на породисти такива в снобизъм. Не сте само вие, които си обичате кучетата… И ние си обичаме нашите не по-малко. И те носят същата душа като на вашите любимци.

Тон не съм повишила. От кога кой пише в темата не му дава повече или по-малко права. Влязох в тази тема, пълна с кучелюбители за да обменям опит, защото вярвам, че мога да науча много от по-опитните стопани. Но за добро или лошо съм кинолог и грумър и също мога да дам своя принос с информация.

Не мога да знам какво сте писали във всичките 144 теми досега но едва ли никога не се е налагало да коментирате дадена тема повече от веднъж. Но откакто съм тук, няколко потребителя питаха от къде да си вземат еди какви си породи и се радвам, че мога да ги насоча.

Не разбрах и защо някой болдна, че тук се радваме на всички животинки, сякаш аз се радвам само на породистите. Какви са тия глупости? Днес съм подстригала едно породисто и пет породоподобни кученца и всички са нацелувани еднакво. Довечера като се прибера, ще нацелувам и моята породиста фръцла по същия начин и със същата любов, нищо че сутринта ми изяде сандалите.

Честит празник на всички съкровища. Сърдете се по-малко и учете повече. Който не иска, не е нужно да пречи на останалите. И аз постоянно чета разни съвети за отглеждането тук, които знам и със сигурност се повтарят през няколко страници, но никога не би ми хрумнало да вдигна такава патардия и да обвинявам хората, че са открили топлата вода, защото щом се пита, значи има хора, които не знаят.

# 646
Честит световен ден на кучето!!!
Честито на всички кучовци и техните всеотдайни мами и татковци Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз и моят лигльо ви пожелаваме много игри, лакомства, неспирни разходки и летящи топки Heart
И много, много любов!
Всичко друго е бошлав работа  /както е казал поета Grinning /

# 647
  • под тепетата
Ей, честит ни празник! Маме, излъчвате щастие! Страхотна снимка!
Да са ни здрави, за да ни дават дълги години радост и любов!

# 648
Честит празник на нашите кучовци! Да сме дълги години заедно! Бергичка съм я оставила на кака й и батко й за няколко дни. Има от кака си подарък говежда опашка Grinning Много си я хареса.

Аз съм в Македония  за една седмица. Къде има развъдници тук за пудели?

# 649
  • Бургас
Искахте магаре, ето ви.
На тавана има миризливка. Да не се чудите защо взорът е вперен в светлото бъдеще.

# 650
Честит празник, мили кученца!Някой добър  човек  е натровил  кварталното  ни кученце......Да почива в мир! Поздрав от Божи!За жалост вече ще излизаме така....😔

# 651
Тъкмо помогнах на Кардю да стане. Така жално скимтеше, сърцето ме заболя. То нещо като крампи явно получава понякога. Много е жален.
Честит празник на всички кучовци и техните хора.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 09:29 от cardhu

# 652
Моя близка даде 2500 за куче от порода. Преди дни ми каза, че видяла някъде си бездомно куче и си помислила за мен, да прибера и него. Но го каза подигравателно. Отговорих й, че вече имам две, но пък тя има и двор, та може да го вземе. Отговорът беше: "аз никога няма да взема такова...". Думата "такова" беше казана с погнуса. Стана ми обидно. Моите кучета заслужават любов не по-малко от нейното. Да, те не струват и два лева даже, но това не ги прави по-малко ценни за мен. И да, тя е снобарка. И е такава заради мисленето й, а не, защото моите са без порода.
Има и такива собственици на кучета. Това, че гледаш куче, не означава, че обичаш кучетата.
В деня на кучето, искам да поздравя онези собственици, които обичат животните с цялото си сърце! Вярвам, че в тази тема сме се събрали истински любители на кучетата, без значение породисти или не. Heart

# 653
  • София
Честит празник на нашите четириноги деца! Дълги години да ни радват!
Страхотна снимка,  щастлива мама!
Лори е готова май да си хапне от гъбата. Simple Smile
Божи не изглежда щастлив, милият... Много ме е страх с тези отрови. И искрено мразя хората, които тровят животни.
Дара, аз хич не бих била мила с подобна персона. Аз обичам всички кучета. Харесвам и породисти, харесвам непородисти. Арчи не е с родословие. За мен е най-красивият Джак Ръсел. Smiley Кучето е любов!

# 654
  • София
Честит празник на лаещите ни другарчета.

Ние по едно време искахме да вземем басенджи. Породисто и пристигащо от Украйна, но се отказахме. За тях пише, че не лаят или поне лаят им е нещо като вой и то много рядко.

Чудесно сме си с Нори сега, пасва ни на всички вкъщи. ❤

# 655
Честит празник на кучаците ни! Дълги години да си ги гушкаме 🥰
cardhu Макс въпреки, че е само на 9 и той си понакуцва и като лежи повечко часове ставането му е малко трудно и първите му крачки са кучаци и малко дървени. Мисля, че и при твоя бял чаровник и при Макс най-вероятно се касае за ошипяване на гръбнака, ама тепърва ще видя кога да попътуваме до някоя клиника в околията с ретнген/скенер.
За породи, развъдници и т.н. няма да се включвам с мнение.. Който иска чете и намира информация. Аз не съм спряла да се интересувам от породите, които са ми на сърце и да следя развъдници, нищо че гледам безпородни и най-вероятно докато съм в състояние ще гледам такива.

# 656
  • Варна
Дара, тази твоя близка не знам дали е снобарка, но е бездушна идиотка. Сумата, която е платила, даже по принцип е ниска за повечето популярни породи и не е повод за снобарщина. Пълно е и със собственици на безпородни кучета, които ги гледат на два метра синджир и им хвърлят по филия мухлясал хляб през ден. Това за мен също не е обич и такива кучета мисля че на улицата ще живеят по-добре.

Или си човек, или не си, и това не зависи от цената на кучето ти.

# 657
С последното ти изречение съм много съгласна. Flowers Hibiscus
Предимство на породистите е, че знаеш какво да очакваш - външен вид, ръст, тегло и 90% характер. А това си е голям плюс, няма спор. Ето сега, тръпна в очакване, какъв ще стане Матейчо. Засега е нисък и дълъг, с дебели лапи. Joy На мен например, несбъднато желание ми е италианската левретка. Но, да са ми живи и здрави дълги години Зара и Матейчо, може следващото да е такова. Но по-вероятно е да е пак бездомно. Всеки ден поглеждам новите постове за кученцата в нашия приют. И ми е мъчно, че повечето стоят там с години. Непоискани и нежелани.
Ох, спирам, да не развалям хубавата тема. Да са ни живи, здрави и обичани. И ние също.

# 658
И за Хъскито и за Йоркито ми не съм давала пари. Нищо, че Маша е маламутоподобна , а Ричи е голямо Йорки. И двете ми котки са прибрани от улицата. Живея в 45кв. и ги гледам с любов.
Несбъднато желание ми е чистокръвна афганка, но не ми е по джоба.

# 659
Да ви разсея със снимки от миналия август,на моята гъбарка!        
    Тази година е голяма суша и няма гъбки.
Много красива Лори!Обичаме я!

Общи условия

Активация на акаунт