Любители на кучета - 144

• 26 058
  • 712
  •   1
Отговори
# 660
  • Mediterraneo
Цял живот съм имала кучета, нито едно не е било нито купено, нито породисто. Навремето татков ги спасяваше откъдето свари, последната я спаси наш приятел и ни я подари( разказвала съм историята). Ако след Рейна някога отново поискам куче, в приюта ще намеря своето за 5 минути.
В друга тема имаше потребител, който обожава животните, ама никога не е имал животно вкъщи. Как знаеш, че обожаваш животните тогава?! Аз, например, знам, че не харесвам котки. Освен че съм алергична, просто органически не понасям тези животни.
Диди говори хубави неща, ама и на мен не ми харесва тонът й. Ама май е до натюрел, тя и  в други теми говори назидателно и някак отгоре.
Вчера децата се прибраха от парка на атракциите, захвърлиха раниците в антрето и отидоха да се приготвят за кино. Малко преди да излязат, голямата установи, че раницата й е била отворена и липсва... един хот-дог. Онова измъкнало от джоба опакования сандвич, съвсем внимателно е измъкнало сандвича от найлонката и го е изяла. Не само да обере кренвирша, не, даже и хлебчето беше изяла, намерихме една шепа трохи до найлонката.
Та- шарения. Да са ни живи и здрави кученцата!

# 661
  • Пловдив
Моите добитъци не са безпородни, те са уникати. Trollface
малко спам да разведря темата
Скрит текст:
А за подбора на партньор в природата мога да кажа какво разказваше доцент по Парфюмерия и Козметика доц. Димитров (Бог да го прости-беше страхотен преподавател)
Та според него - доказано било, че жената (човешката) избира своя партньор по миризмата, така че да се получи максимално здраво поколение.
И пример - в средновековието в царските дворове се женели по роднински. Първият син - хилав, блед, болнав - ставал цар, вторият блед, болнав - кардинал. Ама третият - здрав, висок - войн.
И защо така ни питаше?
Ами защото жената вече била помирисала - я коняря, я градинаря... Joy

# 662
Нашият Макс, ни го подари приятел, който имаше кученца. Не сме питали за родословие, но той си ни е най-доброто и хубаво кученце (50кг)😅.
Уикенда го водихме на рок фест, там едно момиченце много си го хареса и голямо мачкане му направи. Носи един кренвирш и пита дали може да му го даде. Щом искаш дай му. Макс само го подуши и не го близна, викам на детето и ти не трябва да ядеш кренвирши.

# 663
  • Бургас
И Пипин и Ева са с родословия. Когато взимах всеки един от тях се уверих, че не ги взимам от “ферми”, защото не бих взела животно от хора, които ползват майките за инкубатори. Никога няма да дам пари на хора, които използват животинка само за разплод.
От няколко годни ръселите се множат и продават за стотинки. Породата в България е буквално леш. Майките се мъчат, а множество хора дават парите си за ръсели с изправени уши, мешани с пинчери и множество болести. Бебета се подаряват на каквито и да е хора, защото нямат какво да ги правят.

В Бургас има например мъжки йорки с 33 поколения. И се оказва и с проблемни стави. Еми това е престъпление.

Пипин ми е с родословие, но не е шоу куче. Той се оказа здрава дядка Simple Smile Пу, пу дано и така да си остане. На вет е ходил само за ваксини.
Ева е родословна, проследима до 7 поколения, шоу куче. Взех си я от Сърбия. Еми то от километри му личи на животинчето. Стойка, нрав, начин на игра. Моля се да ми е здрава, като дядката най - вече.
Обичам всякакви кучовци. И ще помогна на всякакво куче, но ако искам дадена порода, ще си взема проследимо животинче, без кръвосмешения.
Първата ми кучешка любов ни беше подарък. Бишон фризе от колежка на майка ми. Доживя 18 години прекрасната и отлетя. Без нито един документ. Но тогава и времената и хората бяха други.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 08:15 от MeMyselfI

# 664
  • Бургас
Винаги съм знаела, че обичам животни. Исках да мачкам всяко куче на улицата (и мачках), а желанието да се сдобия беше неистово. Като дете влачех и кучета, и котки вкъщи. Котки сме имали винаги, но за куче трябваше борба.
Все още не мога да определя кои ме влекат повече Simple Smile

# 665
Офф, така да не обичам снобари, а не е да нямаме такива и роднини. Само цени се плякат, на вещи, почивки, храна. Колкото по-скъпо, толкова по-ценно. Кучето съответно е с родословие и е най най най. Ама какво да го правим, то комплексар, та си го търпим Simple Smile
Чак се засрамих, че имам и аз куче от порода... кой знае какво си мислят за мен по улиците, тая що не прибра някое от приюта. Ами да бях, ама отде тоз акъл. Сега вече знам какво куче бих гледала с удоволствие, някое дребно, да го мачкам с кеф и да го дърпам накъдето аз искам. Joy
Да знаете, че ви завиждам за малките фъстъчки и заменям магаре за две такива.
Между другото вчера срещнахме съседското дого и Зара ми се видя мъниче. Simple Smile
Всичко е относително в този живот!

# 666
  • Варна

Дай ми дееее 🤣🤣

За Бизу си платих, не е Джак, когато ме попитат що е толкова голям за Джак, казвам, защото е уникален 🤣🤣

# 667
Да дам и аз моите пет пари по темата. Арес ми е единственото купено куче в живота.  Надявам се да имаме дълги години в игри и разходки заедно. Породист е, но не е с родословие.
Всички преди него са ни били подарени. Лорка даже беше от развъдника на ловно- рибарското дружество ( преди двадесет години беше реномиран)- изтърсачето естествено Heart Eyes живя 16 години. Не е боледувала въобще.
 Дарк беше намерен от наш познат и подарен. Живя две прекрасни  години с нас и го отровиха.
 Роки своенравна булонка, кучето от тийнейджърските ми години. Живя 12г. и една пневмония го приключи за три, четири дни.
Мисля, че наскачаха всички заради назидателния и остър тон. Малко е гадничко в такава позитивна и изпълнена с любов тема да се нападаме така.

# 668
Нищо назидателно и остро не виждам аз. Много добре я разбирам Диди какво иска да каже, защото мога да направя разликата.
Винаги съм знаела, че искам куче, за всеки рожден ден от малка, като ме питаха какво искам, винаги казвах "куче". Имах сигурно 20 плюшени, най-различни пластмасови, две от тия дето ходят и лаят. Чак като тийн най-после с мои си събрани пари си взех първото куче. Излъгаха ме, че е кокер шпаньол, но пак си я обичах. Като си отиде много исках френчи, но се намерихме с предния кавалерчо. Много миличък, кротичък, много обичащ, но точно куче от ферма. След четвъртата или петата година се почна с проблемите и болестите. Сигурно за още две кучета от развъдник пари съм хвърлила за лечение. Кастиел е взет от развъдник, но не е с изложбен потенциал. Личи си, че е гледан и обгрижван добре, социализиран е с деца и други кучета и не е научен да проси храна. На мен ми беше важно да е здравичък и се надявам да съм улучила този път.
Котки не харесвах, но е факт, че гледам второ куче с афинитет към котки.

# 669
  • Бургас
Хихи:)
Ама у нас първи дойдоха диваните.

# 670
  • София
Всеки разбира какво казва, но начина е....

# 671
  • Варна
Диди е много готина дама и съм сигурна, че няма лоши мисли, просто е по-директна, в което няма лошо.
Всеки има право да си избере какъв домашен любимец иска. Нека само да го гледа с любов и отговорност.

# 672
  • София
То изобщо няма спор за това. Просто сме дъвкали темата и чак някой да пита шампион виждал ли си сертификати с неприятен тон ми е в повече.

Както казах, писали сме много по темата, особено за нелицензирано развъждане, евентуални проблеми и стимулиране на доста неприятен нелегитимен бизнес.

Повечето от нас са напълно наясно с избора си. Винаги, когато някой попита дали да си купи куче от ОЛХ сме обяснявали проблемите.

# 673
  • Варна
Аз самата съм имала куче от олх за 200 лв. Хъски. От как започнах да ходя по изложби, разбрах, че всъщност изобщо не съм имала хъски, а просто красиво синеоко кученце.

Съжалявам ако съм досадила на някого, но няма как да знам какво сте дискутирали 144 теми назад. Не ви знам всички поименно, не ви знам цялата кучешка история, кой - шампион, кой - осиновен, кой - здрав, кой - болен. Ако някой се и почувствал лично засегнат, може да ми пише на лс кое конкретно му е неприятно и да се изясним, защото лошият тон е в нечии глави само, не и в моята.

Стига с това “вече сме писали”. Ако искате да не се повтаря никаква информация, е трябвало да спрете още на 5та тема максимум.

# 674
  • под тепетата
Всеки разбира по свой начин написаното и да взема от него това, което му е полезно.
 Преминавам към кучешки новини и клюкини - моите момчета имат нова дружка. Питбулка Мими и явно са се харесали. Редуват се да играят с нея.

Общи условия

Активация на акаунт