Любители на кучета - 144

• 26 232
  • 712
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
записвам се с тези двама калпазани.
Голдънът е Маверик, почти на 2 години, Санбернарът е Данте, на 7 месеца. Разбират се чудесно помежду си, както и с околните животни и хора.
Идвам с въпрос за храната, питала съм ветеринарите им, все вдигат рамене и казват "вие трябва да си прецените".
Засега ще се въздържа да напиша марките, с които ги храня, но от месец насам Маверик проявява капризи към неговата храна, на Данте пък не му понася бебешката (@китата клонят към редки).
Та бих се радвала да прочета мнения за сухи храни, които понасят на вашите кучета.Relaxed

# 676
Ехеее, че готина дружина сте Heart
Здравейте Данте и Маверик ( от Топ Гън ли?)
На Арес му се отрази добре Еуканаба. Бяхме на бебе, сега щото е  тийн, вече е на джуниър.

# 677
  • Варна
Бизу и Каду също капризничеха до около 2-3 година и все си мечтаех да купувам на чували, а не на грамаж. Е,дойде и тоя момент, сега са на ND агнешко с боровинки.

Добре дошли сте Данте и Маверик. 😍

# 678
  • Бургас
Здрасти на Маверик и Данте. Много са хубави и двамата!
Нека силата е с вас при борбата с космаците Simple Smile
Брат ми са с голдън и немска овчарка и е космато навсякъде. На майтап дори си пълнят възглавници с "кучешки пух". И двете кучета хапват Есеншълс. Според брат ми им се отразява супер.

С храната и ние сме трудни. Пипин почти не яде гранули, но го разбирам. Има зъбни проблеми. На него консерва, готвено и т.н. На младини обожаваше Tase of the wild със сьомга.

Ева е с някакви суперпремиум, грейн фри гранули за бели кучета, но ака по 1 тон. От Пипин знам, че добре усвоената, хубава храна прави малко ако.
Големия ми си като я видя за първи път какво ако сготви:  "Ево, красива си като прицеса и акаш като викинг!"

# 679
Че и с бандани тези двамата хубавци, брей, модерна работа! Добре дошли! След една година чакам снимка как санбернарът е гушнал голдъна под мишница. Simple Smile

# 680
И Арес като беше на Брит, беше като самосвал Joy за това я и  сменихме.
Сега след като премина от бебе на джуниър пак имаше леко разхлабване за два, три дни . Явно докато свикне коремчето. Но най- добре е на сготвено ( ориз с месце и зеленчуци). Ама е доста ангажиращо за големите породи и ми идва в повече готвенето. Виж ако беше чихи или йорки сигурно щеше да е само на готвена храна.

# 681
  • София
Добре дошли на Маверик и Данте! Прекрасни са!
В момента Арчи яде Есеншъл с говеждо, пуешко, диви птици и сьомга. С апетит си я хапва и добре му се отразява. До миналата година бяхме на N/D с агнешко и боровинки. Добра храна е, но реших да я сменя.

# 682
Благодаря Ви!
Маверик (да, от Топ Гън, родословното му име е "Take my breath away"Laughing) е на есеншъл от самото начало.
Данте е хранен с Хепи дог в развъдника, като го взех яде есеншъл, после пробвахме някаква италианска Алдог, сега е на Рустикан, ми @кото си клони към рядко. Като захранвам съвсем плавно с всяка храна.
И естествено чуждата храна винаги е по-вкусна, та Маверик яде веднъж на ден само в мое присъствие. Данте пък яде по 3 пъти на ден, но не дава шанс на Маверик да остане нещо за нещо. Вечерите след разходка го играя пъдар, защото двамата абсолютно незабелязано си разменят местата и храните.Laughing

# 683
Добре дошли на новите муцунки сладки в темата 🤗
Аз последните години купувам Briantos различни вкусове без зърно. Преди това съм хранила и доста години с Taste of the wild. Давала съм през различни периоди и на Brit, Bosh, Fitmin, Hills, Eukanuba. На Briantos ми допада това, че е някак полувлажна гранула и на кучаците им се отразява добре.

# 684
Кастиел в момента яде Брит Фреш с пилешко и картофи. Акото си му е твърдо. Преди това бях взела някаква пак на Брит, но с насекоми и не помня какво и там вече беше рядко и миризливо. На тази пише, че е за puppy и junior,  да смятам ли, че няма нужда да я сменям? Младежът този месец става на 10 месеца, и преди малко го претеглихме при вета - 6,400.
Подстригаха му "инструмента" и дано така да се реши проблема със самопрепикаването, че никак не е приятно.
Признавам си, че понякога ми е мъчно, че не е вече една шепа куче.

# 685
  • Бургас
При Ева са стегнати и оформени акита. Само на края е леко отпуснато, но се прибира в пликче, без да оставя изцапано. Просто са огромно количество акита. Ака по 4 пъти на ден, яде 3 пъти. Не я прехранвам.
Отделно гранулата е с размер на лещено зърно и тя не дъвче, ами гълта. С тази храна беше захранена в развъдника - Natures protection за бели пупита със сьомга и крил. В Бургас я намерих с 300 зора и поръчвам седмица предварително, защото не я държат на склад. Имат само малки пакети.
Има два варианта:
- свикнала съм с джак ръселски акита и ми се струва, че Евчето е като самосвал.
- храната е кофти за нея.
Ще я изчакам две седмици и ако не видя разлика, вероятно ще я завъртя и нея към Taste of the wild.

# 686
По темите от последните дни - децата много искаха куче или котка. Съпругът ми искаше котка, а аз бях категорична и успях да го убедя да е куче. Simple Smile Според мен повечето кучета са много по-любвеобвилни от повечето котки. Котките са по самостоятелни и самодостатъчни, а кучетата имат нужда да получават и да дават любов.
За породата - отново бяхме на различно мнение - аз държах на пудел или йорки - заради космите. Той искаше хъски или шиба ину.  Четохме, гледахме и отново успях да го убедя. Пуделите и йоркитата като характер и размери най-щяха да ни подхождат. Живеем в сравнително голям апартамент, но пътуваме почти всяка събота и неделя, а малко куче се пренася по-лесно.
Поради всички тези причини избрахме мини пудел. Дрийм е страхотен и според изискванията за породата отговаря на всичко, без едно - расна и порасна - 35см. Това е на границата между мини и среден. Мини е до 35см, а среден е от 36см. Като изключим ръста е нежен и грациозен като мини - срещали сме средни пудели на неговата височина, но са с по-едри кости, по-широкоплещести.
Най-важното е, че е здравичък. По изложби няма да го водим. Има си сертификат, но не е от най-породистите и скъпи мини пудели.
Мога да си го нося с една ръка - 6кг е. Той пуделите ми се виждат твърде мънички - ще трябва да ги качвам и свалям от дивана и леглото, а средните са ми твърде тежки. Simple Smile
До 6 месечен си изяждаше всичко, но после започна да капризничи. Сега се храни с Nature's Protection за червена козина със сьомга и скариди гранули и му ги смесваме с пауч на същата марка за червена козина.  Беше поизрусял, но от както сменихме с тази храна започна отново да се червенее. Simple Smile

# 687
Тези храни за бели, черни, зелени кучета са само и единствено маркетингов трик. Аз също съм с Бишон фризе гледала съм тази храна, сори ама състава и е като за кокошка, не за хищник. Храня с БАРФ, имам и няколко вида гранули които така си седят. Модата е да е grainfree, обаче и високият протеин за много кучета също не е много ок. За мен добра гранула, ако въобще може да се нарече ,че има е на марката Mac's. Масово са монопротеинови и имат сладък картоф като въглехидрат. Моя беше захранен с нея и аз продължих, докато не спря да яде гранули въобще и ме вкара насила в БАРФ размислите и страстите.

# 688
  • Бургас
Искам снимка на Данте в цял ръст!
Рядко можеш да видиш санбернар вече.

За храна акъл не мога да дам, готвя най-вече пилешки фенери с различни зеленчуци и зърнени, ако има колкото на котка, прекрасен дъх и козина.
Когато не мога да готвя - Tase of the wild, различни видове, добре се понася.

# 689
Пак се върнах на снимката на Маверик и Данте.....много са сладки заедно , гушнати Kissing Heart
Сега като казахте наистина не съм виждала санбернар последното десетилетие, не е от модерните породи. Аз и бебе доберман не бях виждала  от......не помня кога. Ама сега се радвам всяка сутрин на един дребус, когато пътувам към работа. Разхождат го с един пораснал питбул. Лелееее много са сладки, онова дребното подскача като сърненце, омотава каишките. Радва се на всеки минувач....а аз съм в колата и чакам да мина кръговото. Така се бях забляла, че ми свираха отзад.

Общи условия

Активация на акаунт