Любители на кучета - 144

• 26 345
  • 712
  •   1
Отговори
# 240
Всъщност къде едно, там е две. Не виждам какво толкова трудно има. Не е като да са малки деца.
ами най малкото това - по две разходки, тоест 4 дневно, при това достатъчно големи за немалки кучета.

# 241
  • sf
Е ще ги разхождаш заедно .
Искаш да дадеш бебето ли, или искаш да го чуеш от нас?

# 242
Е, това със смяната на работата и местоживеенето не е ли временно само? В смисъл, че като се установи ще си вземе кучето, нали? Защото другият вариант е крайно безотговорен.

# 243
За мен пример е Естела!Уникална е снимката на Каду,Бизу и...малката  Бориса-на разходка,на каишки! Възхищавам се и на mtz  с Мокка и Нъки,такова послушание и гледане в очите...Сиви-с големите Макс и Вива...Та си мисля Dorry88,ще се справиш.Почни заедно да ги извеждаш.Колкото и да ти коства в началото.Ще свикнат,ще се нагодят.Абсурд да издържиш 4 разходки .Но не се предавай,не оставяй малкото.Това си е твоето кученце!                                                                         Лори бере малини...

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:24 от Roo Roo

# 244
Е ще ги разхождаш заедно .
Искаш да дадеш бебето ли, или искаш да го чуеш от нас?
заедно не може за момента от 1 човек, малкото се учи. Исках да ми сподели как се справя някой в подобна ситуация с кучета над 25 кг, за кураж. Сега правя по 4 разходки.

# 245
Ами веднага няма как да се случат нещата. Иска се време за напасване - на теб с тях и на двете кучеата едно с друго. Да разбираме ли, че кучето на синът ти ще е само по докумнти негово вече? Защото ако свикнат сега едно с друго, после ще е трудна раздялата. Голямото куче трябва да е кастрирано (ако не е все още), малкото също (когато достигне необходимата възраст за това), за да не се чудиш какво да правиш когато едното е разгонено.
П.П, ако не съм на работа и аз правя 4 разходки, но с едно куче.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 18:26 от DreamingOfSummer

# 246
  • София
Сиви ти каза. Иначе започваш отначало и с голямото и малкото. Разхождаш ги заедно и дори да сте двама, само единият да ги води.

# 247
  • Варна
И аз съм за разходка заедно и кастрация.

# 248
Е, това със смяната на работата и местоживеенето не е ли временно само? В смисъл, че като се установи ще си вземе кучето, нали? Защото другият вариант е крайно безотговорен.
голямата е кастрирана, малката ще бъде; "безотговорно" беше, че прибра малкото в този период, когато нещата с местенето му бяха започнали и се разбрахме да поема неговата мома за колкото и дълго да е. Още от първия ден той каза, че трябва да търсим дом за бебето, както и правим. Просто времето минава,  не се появява сериозен човек,  а аз се занимавам с всички животни (+2 котки). И работя, и на курс ходя, и на тренировки...и други неща  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 249
Във всеки случай когато и ако си отиде голямата, ще ти е мъчно, че не си оставила малката.

# 250
Здравейте, идвам с въпрос. Има ли някой, който храни кучето с храна за кучета Бурканите? Колебаем се между тази храна и Барф. В последно време Тоби отказва напълно гранулите и търсим алтернатива. Похвалиха ми Бурканите, но искам и тук да попитам. Благодаря.

# 251
В духа на разходките на кучета, да пусна една голяма помощничка:

Тръгнахме да закараме майка ми и Вивата на село и малката още в асансьора ми дръпна повода от ръката, искала тя да я разхожда, та ги оставих двете моми да се водят до колата 😆

# 252
Много сладка помощничка.
Ако излезе котка , какво се случва? И Макс ходи така, но види ли котка става страшно, има моменти когато го пускам, защото може да падна.

# 253
Вивата принципно не харесва котки, но нейната реакция е да спре и да се взира в котката. Не хуква да ги гони. Макс пък въобще не отразява котките. На съседния вход си отглеждат към десетина котки и толкоз вече са свикнали, че Макс не ги закача, че си лежат спокойно натръшкани по тротоара, а Макс се чуди как безопасно да ги заобиколи. И двамата са кротки, без резки движения, като Вивата както много пъти съм споделяла е крайно неагресивна, само дето е голяма, за това и в случая съм оставила детето да я води. Макс също, но си има няколко кучета, които не харесва и съответно ако беше той щях да държа повода и аз за всеки случай, въпреки че той е изключително съобразителен с детето и покрай него.

# 254
  • София
Не мога да ви изчета, опитах на три пъти, но не смогвам...

Бубичка е с панкреатит от 10-на дни, но има светлина в тунела май вече. Разпределихме се вкъщи - ММ пое четириногото, а аз двуногото (което вече замести едно ядене с пюре и опитва да пропълзи; в петък става на 6 месеца).

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 08:35 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт