Любители на кучета - 144

• 26 318
  • 712
  •   1
Отговори
# 375
Тук общината се грижи да има пликчета за тази цел по всички улици. Не, че пак не се намират простаци, които оставят кучетата им да минират, без да почистят. Но ако ги види жандарм, отнесли са си глобата./ А тук няма такова нещо - да не си платиш глобата./

# 376
А, не можете да ме биете Mask Веднъж лекинко порових в контейнера за боклук, за да измъкна някакво пликче.
Свърши си работата четириногото, точно 1 торбичка останала, всичко точно.
Да, ама след малко реши пак да ходи, и то точно в центъра. Аз съм излязла квартално, само с ключа в джоба. По земята нито торбички, нито салфетки, нито листа и айдее една бърза инспекция на казана Close Joy

# 377
И аз така квартално излизам само с телефон и ключове, ама вече нали и с телефона може да се плаща - влязох и купих.
Тази вечер я нямаше Мегчето, дано да е добре. Сега ще я мисля до утре.

# 378
  • под тепетата
Аз затова си имам една чантичка само за тази цел - вътре са торбичките, ламинирано копие от паспорт, и документа от общината за таксата, мокри кърпи.

# 379
  • Варна
Документ от общината защо? Те ако ви спрат за проверка, нямат ли си някаква система, в която да проверят по номера на чипа, че сте регистрирани?

Изито пък не е регистрирана още, заради идиотите в кметството, които не ми приеха документите. Не помня разказвах ли тук. Мислех да пиша жалби, но честно казано ме домързя и ще си седи така до февруари.

# 380
  • под тепетата
Трябва да имат четец, а те нямат.

# 381
  • Варна
Като нямат, значи нямат право да проверяват? И една папка с документи да нося, от къде да знаят дали са точно на кучето, което разхождам?

# 382
  • Бургас
Да си гледат работата. И аз така смятам. Ти си си спазила задълженията, кучето има чип. Това, че нямат четец, е техен проблем, а не мой.
Много съм набрала на т.нар. "проверяващи", защото в Бургас правят хайки в централната част на града и Морската градина, където преобладаващат част от хората са изрядни. И се заяждат за глупости.
Що не идат в циганските махали и селата, присъединени като квартали? Пълно е с нерегистрирани кучета, че и ходещи свободно по улиците.
Диди, как така отказаха да я регистрират?

# 383
  • Варна
И аз не нося никакъв документ, моите са чипирани.

# 384
  • под тепетата
Доколкото знам,на чипа не пише дали си си платил таксата. Само собственика на кучето.

# 385
И аз нищо не нося. На предния кавалерчо всичко беше изрядно, все носех, за 11 години не са ни проверявали ни веднъж. Един познат ми разказва, че минавал с лъжата, че кучето е още малко и за това няма чип и не е регистрирано, а то е към 4 годишно, така че не се напъвам хич.

# 386
  • Варна

Диди, как така отказаха да я регистрират?
Защото стикерът за бяс е в сръбския ѝ паспорт, ваксинирана е още преди да я вземем. Като я взехме, ѝ направихме европейски паспорт. И госпожата на гишето нямало как да ксерокопира една допълнителна страница от първия паспорт, където е ваксината.
Предложи да съм помолила ветеринарят ми да отлепи стикера и да го залепи в новия паспорт, което е абсурдно поради две причини:
- Няма как той да се разпише на ваксина, която не е слагал.
- Няма как в паспорта да има ваксина с дата от преди датата на издаването на паспорта.
Аз всички изисквания съм си ги спазила - отидох в срок, кучето ми е чипирано и с всички ваксини. Никъде няма изискване всички ваксини да са в един паспорт.

# 387
Дзак... усмихната Зара, закачлива Simple Smile
Чист пинчер си е на тая снимка.

# 388
  • На ръба..
Голяма красавица е Зара, дано всичко лошо е останало вече зад гърба ви HeartHeartHeart

# 389
Оххх, Зара е дала бузка за целувка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт