Любители на кучета - 144

• 26 075
  • 712
  •   1
Отговори
# 630
Погледът й казва... да, знам, че не трябваше, виновна съм, но пък забавлението си струваше Simple Smile

# 631
По стандарт няма чисто бели хъскита. От къде знаете, че родителите са чистокръвни? Само ви казаха, че са такива, или видяхте документите? А вашето бебе има ли такива? Защото никой нормален собственик на породисто куче не би си го развъдил нелегално. То е и забранено.
Родителите са кучета на мои приятели. Имат документи.

# 632
  • Варна
Показаха ли ви ги? А вашето защо няма?

# 633
На мен собственикът на Зара ми даде един педигри лист с родословното й дърво, с идеята ако някой ден реша да я заплождам да не попадна на неин роднина. Добре, че я кастрирах, ако бях някоя печалбарка или непукистка ("да роди поне веднъж") щях да разпространя гените й и невинни кученца да страдат.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 13:08 от Vanne

# 634
Темата не е за заяждане. В сайта на Клуб сибирско хъски България пише, че цветовете варират от чисто черно до чисто бяло при хъскито.
На мен много ми се иска хората да започнат да четат и да се интересуват от породата, която купуват, а не да искат колкото е възможно по-малко кученце. Това за малките породи. Че срещах в града ни пинчер с размери по-малък от педя. Ако духне вятър ще го отвее. Но не е нужно да набиваме канчета на пишещите в темата.

# 635
  • София
Диди има явно някакъв професионален интерес, но доста грубо влиза.
Иначе в БГ не са много педигри кучовете. Само да са здрави.

# 636
  • Варна
Не е нужно да набиваме канчета и никой не го прави, но е очеизвадно нужно да ограмотяваме хората. За жалост дори държави като Македония и Косово са по-напред от нас в кинологията. И дори един единствен човек да научи нещо от постовете ми, то значи те не са напразни и няма да спра да пиша.
Няма да спра да говоря и за така наречените развъдници, развъдчици, познати и роднини които УЖ са официални и УЖ кучетата им имат документи, често само на думи, защото хората като не разбират, се доверяват, после разбират колко са излъгани и разказват наляво надясно как кучетата от развъдници също са болни и дефектни и как развъдчиците също лъжат и правят всичко за пари. И накрая страда репутацията на истинските професионалисти, които развъждат според правилата и харчат хиляди левове за генетични тестове и после видиш ли продават кученца за хиляди левове…

Всяка порода има един единствен официален стандарт, публикуван на страницата на FCI. Сутринта четох за хъскито. Чисто бял цвят не видях.

https://www.fci.be/Nomenclature/Standards/270g05-en.pdf
На 6та страница е информацията за цветовете.

Реюниън, имам професионален интерес дотолкова, до колкото ежедневно минават по десетина кучита през ръцете ми и 9 от 10 нямат нищо общо с това, за което са купени. Съжалявам ако на някого истината му идва груба, но целта ми е единствено да предпазя бъдещи собственици, които четат. Тези, които вече имат куче, е ясно, че го обичат и за тях то е перфектното куче.

“Само да са здрави” се гарантира именно от “педигрито” и медицинска документация. То не е само за красота.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 14:26 от Didi168

# 637
  • София
Диди, ти май пишеш от относително скоро, и си позволяваш да повишаваш тон. Ако беше следила десетките теми, тези проблеми сме ги разисквали доста пъти, така че е леко досадно поведението ти на "просветител". Не си първата открила топлата вода.

# 638
Диди, ти май пишеш от относително скоро, и си позволяваш да повишаваш тон. Ако беше следила десетките теми, тези проблеми сме ги разисквали доста пъти, така че е леко досадно поведението ти на "просветител". Не си първата открила топлата вода.
Честит празник на всички сладурчета!

# 639
И не само ..Доста се чудех дали да оставя и моите 5 стотинки, ама ще!
Първо на всички ни е ясно (предполагам), че НЯМА човек който да седне и да изчете всички 144 теми, че да си отговори евентуално на някой въпрос.Всеки който има въпрос, влиза във форума, намира темата или администратор премества въпроса директно от нова тема на даден потребител.

Тук в темата се въртим едни и същи, гледаме да спазваме добрия тон, и се радваме на всички животинки.Без значение имат ли документи, от развъдник или от улицата са.На който му се дават една торба пари-ги е дал. И не е като да не знаем за случаи, където има документи, има всичко.Генетични изследвания и прочие, а след година се появява проблем със сърцето, или нещо друго.

Тайра е от развъдник (развъдчик), майката и бащата имат родословие, имат документи (видях ги), просто човека не беше извадил на котилото.Каза ми къде да отидем, ми не пожелах.Нито съм я взела за развъждане, нито за изложби.Не ми трябват документи!

Та не смятам че е нужно през 10-20 страници, някой да показва на останалите какво и колко знае.
Не се заяждам, изказвам си мнението 🙂

# 640
Да ви разсея със снимки от миналия август,на моята гъбарка!        
    Тази година е голяма суша и няма гъбки.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 16:21 от Roo Roo

# 641
  • Бургас
Леле, каква гъба! Тя по-голяма от Лориту!

# 642
Доста е тъпо, но масово хората сме такива. Даваме луди пари и искаме породи, а една маса хора само това и чакат. Всяко куче има сърце, без значение от породата му, колко е голямо и колко струва. Да ви кажа, безпородистите според мен са най-здрави. Като гледам в какви условия живеят, масово и надхвърлят 10-15 години, да ти се не види и кинологията и човешкия снобизъм.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 16:52 от Eda12

# 643
Нашия старец е приютски, не е марков Joy. Порода  - хъски + не се знае какво. Само веднъж е боледувал. Тогава точно тръгвахме за България. Там мм го заведе в Син кръст. Беше впечатлен от доктора. Куча пи хапове + една инжекция. Резултат - чисто нов куч. Това предиии...4 год. Значи Кардю е бил вече на 14 год. Гледаме си го ние, но вече е старичък. Но пък още има хъс за живот.

# 644
Не знам дали гъбата голяма или Лорито малка Simple Smile
Видяхме спасителка на плажа, унищожителка на сандали, сега и малката гъбарка... брех тези фъстъчки. Давайте още снимки, моля! Може и на голямо магаре Heart

Общи условия

Активация на акаунт