Защо мъже избират да стават гинеколози?

• 6 219
  • 168
  •   1
Отговори
# 135

Сега, ако кажеш, че и жени работят в тази специалност... мръсниците мръсни!

# 136
  • София

Работят не, ами са 46355 пъти повече от мъжете Joy

# 137

Андрологията е ДЯЛ от урологията.

# 138
  • Ланкър, планините Овнерог
Де да бяха много тези с притесненията... А не да плащам за приложението, за да мога да се докопвам за часове (праща ми съобщение, ако се освободи час) при моя гинеколог, че иначе догодина по това време най-рано ще мога да докопам. Че и урологът ми мъж. Явно и аз съм сбъркана.

# 139
  • В страната на мечтите.

Мръсници я, цял ден пениси гледат от любопитство и плакнат окото Joy

# 140
Супердок казва, че няма специалист Андролог.
Уролози има /пак след проверка в супердок/ доста с нисък процент дами сред лекарите, но има и такива.

# 141
В България нямаме специалисти андролози, понеже нямаме официална такава специализация. Всичко се учи ведно с урологията. Което е тъжно, понеже репродуктивните ни специалисти се съсредоточават върху проблемите, произлизащи от женската полова система, но почти нямаме специалисти, които да се фокусират върху мъжката. Андрологията комбинира няколко специалности, освен урология, и то с мъжка насоченост. Тъжно е, понеже все още много често мъжете са игнорирани като фактор.

# 142
Супердок казва, че няма специалист Андролог.
Уролози има /пак след проверка в супердок/ доста с нисък процент дами сред лекарите, но има и такива.

Именно и аз това казах! Ако обърнете внимание мъжете гинеколози са в пъти повече.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 01:19 от Filigi

# 143
От 10 страни се обяснява защо.

Ето ви и бонус обяснение: колкото и прогресивно да живеем, мъжете доминират в “сериозните” направления. Защо масово медицинските сестри са жени? Защото мъжете не могат да го свършат? Не, защото е “женска” работа. Както урологията “не е женска” работа.

# 144
Може и да е “женска” работа, но повечето лекари разчитат на сестрите си за половината от своята работа, да не казвам като прохождащи пък как се доверяват и черпят от опита не сестрата. Горният коментар ми прозвуча малко омаловажаващ сестринската професия, не трябва да е така.

# 145
  • София
Мъжете доминират и в ортопедията. Сигурно се възбуждат от кокали...

# 146
Колежка бивша акушерка ми разказа доста случки от практиката си. В това число за родилка с брутален запек, накрая докторът изсумтял, надянал ръкавиците и почнал да вади... барабонките. Joy
Въобще, горките гинеколози, а и не само те... какво ли не преживяват в работата си. И добре, че са съгласни да го правят!

Хайде, това са вицове.
Елементарен преглед преди родилната зала дори от акушер/ка показва състоянието на дебелото черво и се прави клизма. Тоест не се прави, а се дава ампула-клизма (пластмасова).
Съсипахте им авторитета на тези гинеколози.
А този с барабонките също мъж-гинеколог. Съвсем обърквате авторката на темата.
За теб виц, за мен чуто с моите уши от бивша акушерка. Разказано с подробности.

Ти сериозно ли мислиш, че винаги нещата минават по мед и масло? Една ампула и готово, чиста работа.Че всичко става като по учебник. Че няма усложнения, че няма изключения. Нещата могат да се объркат по всяко време, особено в болниците.

# 147
Колежка бивша акушерка ми разказа доста случки от практиката си. В това число за родилка с брутален запек, накрая докторът изсумтял, надянал ръкавиците и почнал да вади... барабонките. Joy
Въобще, горките гинеколози, а и не само те... какво ли не преживяват в работата си. И добре, че са съгласни да го правят!

Хайде, това са вицове.
Елементарен преглед преди родилната зала дори от акушер/ка показва състоянието на дебелото черво и се прави клизма. Тоест не се прави, а се дава ампула-клизма (пластмасова).
Съсипахте им авторитета на тези гинеколози.
А този с барабонките също мъж-гинеколог. Съвсем обърквате авторката на темата.
За теб виц, за мен чуто с моите уши от бивша акушерка. Разказано с подробности.

Ти сериозно ли мислиш, че винаги нещата минават по мед и масло? Една ампула и готово, чиста работа.Че всичко става като по учебник. Че няма усложнения, че няма изключения. Нещата могат да се объркат по всяко време, особено в болниците.

Не минават по учебник нещата, съгласна съм. Както и че споменаваш нещо, което ти е разказано.
Но "брутален запек"...  ето това бременната е можела да не допуска.
Иначе случаи всякакви.

# 148
От 10 страни се обяснява защо.

Ето ви и бонус обяснение: колкото и прогресивно да живеем, мъжете доминират в “сериозните” направления. Защо масово медицинските сестри са жени? Защото мъжете не могат да го свършат? Не, защото е “женска” работа. Както урологията “не е женска” работа.

Не знам сега как е, но преди в специалност медицина приемаха равен брой момичета и момчета, което означава, че е на изхода "завършилите лекари" са с приблизително това съотношение. Ако под "сериозно направление" се има предвид професия с голяма отговорност то не бих казала, че лекарите са предимно мъже. Има специализации, в които има по-голям наплив от мъже и такива с по-голям наплив от жени.
При летците обаче ми се струва, че женското присъствие е съвсем слабо застъпено. А жените не са по-лоши пилоти на база статистическо съпоставяне.
За медицинските сестри - все по-често виждам медицински братя в болници и лаборатории. Но някак ролята за обгрижване и обслужване по-се свързва с жените.

# 149
Няма смисъл да се обсъжда темата за мъжете и жените в медицината, има достатъчно статистики, до които да се допитате. Медицината е доминирана от мъже във всяко едно направление и още дълго време ще е така.

Въобще не сте ме разбрали ако смятате, че в поста ми взимам някакво отношение по въпроса с медицински сестри и кой разчита на тях. Пък какво остава да омаловажавам. Едва 10% са мъжете медицински сестри. Както при учителите, това е професия, в която доминират жени. Защо? Защото исторически са две професии, които е можело да се практикуват от жени преди много други, в арабския свят пък са били единствените позволени въобще.

И трябва да минат още доста години, за да се промени това, както Дорис изтъкна - да, вече има повече мъже в тези направления, но процентно нещата се изменят мнооого бавно.

Общи условия

Активация на акаунт