Защо мъже избират да стават гинеколози?

• 6 215
  • 168
  •   1
Отговори
# 165
  • Beyond the stars
Ами то за да влизат МЪЖЕ медицина се свалят критериите ... Ако приема не е 50:50 мъже:жени то свободните бройки ще се попълнят от участниците с най-висок бал и това са жени.

Кои изисквания в армията държат високи, че не може жени лесно да влязат?

Физическа и медицинска пригодност основно. Като за въздушните сили медицинския критерий е тегав за покриване - тест в барокамера, без диоптри и т.н, и т.н
В армията между другото също вече има прилично количество жени.

# 166
  • В страната на мечтите.
Вярно е това за жените в армията. Баща ми е военен и в тяхното формирование в последните години доста жени има, а преди не бяха толкова много, имаше по 1-2 на 130 мъже, но вече имат към 20 жени.

# 167
Скрит текст:
Geri2000, моята баба /не е циганка/ е учила до 3-ти клас и са я спрели, защото е трябвало да ходи да пасе добитъка. Получила е документ за 4 завършен клас, защото се е родил царски син! Оженила се е на 15 и е станала майка на 17. Това е била средата и обичаите на нейния бит. Това обаче не и е попречило да се самообразова, да изучи и двете си деца до максимална степен /и майка ми и вуйчо ми са професори в своята област, да с научни степени/. И макар ужасно много да се гордея с тази своя отрудена, дребничка женица, която се е борила с живота кански и загуби битката на 58 години, въпреки тази моя гордост не смятам че е направила нещо различно от това което селяните са правили тогава - пращали са децата си да учат!
След като е било възможно преди 70-100 години едни неуки, селски хора да го осъзнаят и масово да го правят то какво според теб пречи на циганите?

И за да съм по темата - защо циганите не стават гинеколози? Не им е любопитно или имат по-доходоносни професии.
Това, което е успяла да направи, е много хубаво : )
На мен са ми разказвали, че преди години ситуацията с циганите не е била като сега. Ходели са на училище, били са грамотни и са си работели някакви неща. Но това са наблюдения на други хора, не съм живяла тогава, не мога да го твърдя със сигурност.
А за сега... Според мен не стават гинеколози и тн., защото и те (като някои гинеколози) често наследяват "професиите" на своите роднини: кражби, телефонни измами, врачуване, сутеньорство, проституция, просия и др. А тези професии съществуват и се толерират поради липса на работещи закони. Ако нямаше шанс да се прехранват с такива неща, щяха да учат и работят.
Имаше един доста приятен епизод май на Ничия земя или Втори план беше за ромско момиче от Надежда в Сливен, което беше се омъжило много младо, но след това съпругът й я подкрепил и тя учи и става акушерка. Ако го намеря по-късно, ще го линкна. Но, да някои успяват🙃

# 168
Авторът получи достатъчно отговори и темата зави в друга посока.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт