Защо мъже избират да стават гинеколози?

• 6 220
  • 168
  •   1
Отговори
# 15
  • В страната на мечтите.
Авторке пак ще те питам - да не би жени да стават андролози по същите причини, за да гледат мъже без панталони по цял ден? Съмнявам се някой да записва такава специализация с тази мисъл.

# 16
  • Варна
Ами гръдните хирурзи, въх, въх hahaha

# 17

Просто ми е интересно какво е в главата на един мъж, който избира да се занимава именно с това. Някак не би ми било спокойно с извинение да се ,,разкрача” пред мъж, различен от мъжа ми/приятеля ми, нищо че е лекар. Извратено ми идва както и да го погледна.

Момиче,
много объркано са се оплели в съзнанието ти понятия като човешко тяло, медицина/лекар, "развратеност". Лекарят е специалист, не избира професията, за да гледа голо женско тяло. Що за ограничено мислене..
Ако така разсъждаваш, "извратено" за теб би трябвало да бъде и "да се разкрачеш" пред жена-гинеколог.
Приеми, че са специализирали в област, където са най-големите загадки на сътворението, област, където се преплита  животът с хилядите му очарования и компликации на всяко ниво, във всяка възраст.
Намирам, че мъжете гинеколози са по-добри, имат повече търпение да изслушват, по-внимателни са и някакси обръщат повече внимание на детайлите, а също и на нещата в перспектива. Това не значи, че няма добри жени-гинеколози, но виждам, че и други преди мен споделят това мнение.

# 18
  • София
Те и хирурзите специализират това, защото падат възнак от кеф да гледат карантии на тепсия и да режат месо. Просто не са се сетили, че е можело да станат месари.
Аман от простотия в тези жеги.

# 19
  • София
Като четях опасенията/допусканията на авторката, се сетих за един казус от Франция, с който се запознах докато учех за курса Human rights law... (преди повече от 15 г.)

Франция... семейство от арабски/мюсюлмански произход. Жената получава криза (не помня от какво естество), карат я в спешното. Съпругът й отказва лекари/мъже да я преглеждат и да й правят манипулации, каквито там е трябвало да правят, защото щели да я видят гола. Докато се обясняват, може би не е имало подходящ female специалист, жената умира. ... welcome back to the 18th century.

Имах АГ проблем. Две прехвалени, "най-добри" гинеколожки не пуснаха правилни изследвания. Отидох при трети доктор (случи се мъж). Пусна правилните изследвания, след това друг прави операцията, и т.н. Да не се заричам, но аз при жена-АГ няма да стъпя.

# 20
Щом приятелят ти е лекар – попитай него. И той задължително е минал стаж в гинекологично отделение.

А и може да има някой познат мъж гинеколог – нека да му каже.

Не само пред гинеколозите пациентите се събличат напълно. Пред ортопедите – повечето от които са мъже – също. Когато се правят операции за смяна на тазобедрена, на колянна става, операции при счупвания на долни крайници, на гръбначни мапформации и изкривявания – пациентите са голи. И аз имам две ортопедични операции, но тогава бях дете

Моят гинеколог е мъж. Ако трябва да ми се направи сложна хирургична операция независимо от специалността – бих се доверила на мъж. Забелязала съм, че мъжете реагират по-адекватно в критични ситуации, съсредоточават се върху главното, не мислят за битовизми. Жените имат други положителни качества и се справят прекрасно в други специалности, но хирургията си е по-подходяща за мъже.

С ДЦП съм от раждането си, на почти 47 години съм, била съм пациент на много болници и санаториуми. Лекувана съм и в Чехия. Имам наблюдения.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 23:50 от Radilena

# 21
Отговорът е ясен: за пари. Гинеколозите са много добре платени.

Иначе при мен се е случвало обратното - жени-гинеколози са били по-внимателни при мен като цяло, и затова ги предпочитам.

# 22
  • В страната на мечтите.
Radilena ме присети, че даже и при операция за апендицит се събличаш напълно гола пред цяла операционна със сестри, анестезиолози и хирурзи, ама то тогава мен лично толкова ме болеше, че ми беше все едно дали съм дибидюс гола на операционната маса.

# 23
Изключително тъп въпрос и тема. Ако си мислиш, че мъжете стават гинеколози за да гледат п...и, много се лъжеш.
Тава, наред с дерматологията е най- желаната специалност.
Защо ли? Като родиш срещу 3-4 бона и още половината за проследяване ще  разбереш.

# 24
  • Пловдив
А защо жените влизат в армията или полицията?? Въпрос на избор.
Нищо странно не виждам в това, мъж да е гинеколог, но все пак да отбележим, че армията и полицията не са свързани с мъжката полова система.

# 25
Освен казаното, това е и една от най-широкоспектърните и отговорни специалности – включва и асистирана репродукция, и проследяване на бременности, и водене на раждания, и изследвания, и профилактични прегледи, и хирургично лечение, и онкогинекология...

Често гинеколозите отговарят за повече от един човешки живот – за бременната и за плода, дори за многоплодни бременности...

Четох, че те са сред и най-често съдените медицински специалисти. Така че направи си изводите...

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 10:13 от Radilena

# 26
  • Пловдив
Не знам дали са от най-често съдените, но тази специалност е свързана с относително по-малко, да го кажем така, тъжни моменти от доста други медицински специалности - част от нея обхваща съвсем нормално протичащи бременности и само част е болести, не задължително тежки.

# 27
арабките изобщо как ходят  на гинеколог, само при жени ли, иначе и мъжът имм сигурно трябва да присъства?

# 28
  • Sofia
Отговорът е ясен: за пари. Гинеколозите са много добре платени.
Абсолютно.
Ще се трепе да учи 10 години, за да гледа гъбички и херпеси 😆, или защото падат луди пари...

Pepina, да, мюсюлманките ходят само при жени-гинеколози.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 00:34 от Brin de muguet

# 29
Била съм и при жена, и при мъж гинеколог. Честно да ви кажа мъжа си сменям, гинеколога не (мъж е, страхотен е и едва ли е станал такъв с цел нещо да гледа, но пък самият той си е за гледане )🤣.
Аз пък друго съм си мислила, след края на работния ден как им се гледа жена ...

Общи условия

Активация на акаунт