Защо мъже избират да стават гинеколози?

• 6 326
  • 168
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм питала хора от медицинския и лекари:  за пари и рядко правиш нещо, което е чудесно за мъжете, защото те по принцип влизат и завършват с доста ниски оценки. Под “рядко правиш нещо” имам предвид, че взимаш едни сносни пари за рутинни прегледи и шансът да ти се падне някакъв УНИКАЛЕН случай, за кой да трябва много да се трудиш е страшно малък. Тук се говори за следене на бременности и раждания, ама мъжете акушери хич не са много.

Иначе, арабките ходят при жени.

# 31
Ето една статия за лекарските грешки и съдебните дела: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18036762.

# 32
  • Варна
Radilena ме присети, че даже и при операция за апендицит се събличаш напълно гола пред цяла операционна със сестри, анестезиолози и хирурзи
Пък ако е университетска болница може и пред група стажанти.

# 33
За лекарите сме парче месо. Гинеколозите на ден виждат сигурно по 10+ вагини, някои от които доста болни. Все им е тая. Не знам на колко си години, но ако/като забременееш бая хора ще те гледат и пипат, хубаво е малко да се стегнеш.

# 34
За лекарите сме парче месо. Гинеколозите на ден виждат сигурно по 10+ вагини, някои от които доста болни. Все им е тая. Не знам на колко си години, но ако/като забременееш бая хора ще те гледат и пипат, хубаво е малко да се стегнеш.

Със сигурност като работиш такава професия след години спира да ти прави впечатление. Въпросът ми е с каква замисъл избират да специализират точно това. Въпросът ми може и да Ви се струва доста ,,тъп”, но питам от чисто любопитство.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 12:55 от Filigi

# 35
Със замисъл да правят пари. Не знаеш ли колко струва един преглед?

# 36

Със сигурност като работиш такава професия след години спира да ти прави впечатление. Въпросът ми е с каква замисъл избират да специализират точно това. Въпросът ми може и да Ви се струва доста ,,тъп”, но питам от чисто любопитство. Не съдя абсолютно никой за изборът му.
Да съдиш някого, който е избрал да стане лекар. Как въобще може да се използва думата съдене, макар и в обратен смисъл. Или си на 16 или си с празна глава. Не знаеш ли, че абсолютно всеки лекар вижда голи хората? Даже и джи пи-то!?

# 37
Сега прочетох темата. Малко грубо, но нито авторката, нито която и да е жена, има златна вагина, че в нейна чест някой да стане гинеколог. В България профилактичните прегледи не са много разпространени, защото никой не мисли много, ходи се като нещата опрат до странни течности, миризми и сърбеж. Не е точно възбуждащо и готино.

# 38
Ако авторката чете на руски, нека да прочете тези статии:

https://www.pravmir.ru/zhila-byla-semya-razgovor-s-opytnym-papoj/

https://www.pravmir.ru/byvayut-li-deti-zhelannymi-ili-beremennost-dar-bozhij/

и https://www.pravmir.ru/idti-na-povodu-u-zhenshhiny-poslednee-del … rabote-v-roddome/.

Може да са интересни и на други.

# 39
Мисля, че има и някакви административни причини при избора - за какви специализации има места? Това е и добра специалност за частен кабинет.

# 40
Абе, аз такива неща съм виждала отдолу, и на мъже и на жени, че могат да те откажат доживот от секс. Ама ето, някои хора си мислят, че това е целта на всеки медицински работник.

# 41
  • ...живея на последния етаж...
Авторката ако вземе да се замисли защо има лекари, които специализират патология, не ми се мисли до какви изводи ще достигне.

# 42
Гинекологията е направление в медицината, лекарите стават такива, защото ги интересуват различен вид заболявания. В гинекологията, за разлика от всички други специалности, освен страдание и болка, имаш редкия шанс да допринесеш в един от най-важните и значими моменти. Нямаш идея какво е раждането, какво е са прегърнеш дете, какво е да помогнеш майка да прегърне детето си. Извинявай, но да принизяваш тази професия до крачене, чекнене и гледане е дебилно.
Пред мъжа си се крачи, лекарите имат друга работа.

# 43
  • София
Мъжете стават гинеколози по същата причина, поради която стават и гастроентеролози, хирурзи и т.н. - или им е интересно, или виждат много пари в специалността. Или и двете.
И под "интересно" не визирам "да гледат" - сигурно под 1 процент от пациентките стават за "гледане".
А и гинекологията не е "разкрачване".
Въобще, странни схващания за специалисти, които е добре да се посещават на 6-12 месеца

# 44
Мъжете стават гинеколози по същата причина, поради която стават и гастроентеролози, хирурзи и т.н. - или им е интересно, или виждат много пари в специалността. Или и двете.
И под "интересно" не визирам "да гледат" - сигурно под 1 процент от пациентките стават за "гледане".
А и гинекологията не е "разкрачване".
Въобще, странни схващания за специалисти, които е добре да се посещават на 6-12 месеца

Проблемът може и да е в мен, че не разбирам и ми се вижда странно да го практикуват толкова много мъже. И това беше именно причината да си задам този въпрос. Всеки си има съответно гледна точка и не виждам нищо лошо.

Общи условия

Активация на акаунт