Защо мъже избират да стават гинеколози?

• 6 256
  • 168
  •   1
Отговори
# 105
А това какво общо има с темата?
Личните травми нямат нищо общо с лекарската мотивация да работят тази професия.
Имаше намеци и заключения, че явно щом жените се интересуват каква е мотивацията на един мъж да работи това и говорят по този въпрос, значи го правят, защото те самите имат твърде висока самооценка и самочувствие, че точно техните интимни части щели да предизвикат нездрав интерес у лекар от мъжки пол... Това е общото с темата. Аз не съм съгласна и мисля, че жените могат да имат доста по-различни причини (само част от които съм изброила) да се интересуват от тази мотивация, а и доста по-различни причини да избират лекари жени.
А предположения от горния тип с високото самочувствие ми се струват много по-обидни от интереса и "чопленето" по повод на мъжката мотивация... Която не знам някой тук определил ли е изобщо, че е свързана винаги само и единствено със "зяпане", но явно това е останало в съзнанието на всички. А това, че гледките са неприятни така или иначе, може би е вярно, но... Ако трябва да сме честни и вече наистина по-встрани от темата, има хора, които са привлечени от трупове, животни, кукли и какво ли още не. Та, хипотетично за някой болен мозък всякакви неща и гледки може да представляват по-особен интерес. Аз трудно бих се учудила на каквото и да било в тази насока.

# 106
Ама наистина ще стигнем до патолозите в края на темата и ще стане страшно.

# 107
А откъде знаеш, че срещу теб не стои лекар, жена, със същите "особени" интереси?

# 108
  • Пловдив
Съгласна съм - отговори в стил "точно пък твоята ... ли я мислиш за много хубава за гледане" не са особено адекватни на въпроса. Без значение каква смятаме, че е мотивацията на лекаря.

-----

Не мога да се сдържа: на "лекар жена" едно време му се викаше лекарка, на "дама клиент" - клиентка и така нататък. Сега не знам как стана вече. Wink

# 109
Моят съвет е - по-малко сериали. Гинекологията е една много престижна професия, много доходоносна, вече няколко пъти се обясни - и наследствена. Ти да имаш гинекологично потекло и да отидеш да ставаш коремен хирург, що? Отделно реално има много мъже, които и искрено се радват на чудото 'живот'.

Не е хубаво да проектираме собствените си несигурности върху другите.

# 110
Чувал съм и че е било по-практично в  миналото поне защото мъжете имат по-дълги пръсти и и при преглед достигат по-лесно до нужното място. Сега има много уреди, които улесняват прегледа.

Чакай, че ще се гътна от смях?

Прощавай ама ти май си си представяш гинекологичния преглед като дълбочинно търсене и достигане на Свещенния граал!
Какво аджеба, според теб, някой трябва да достигне с дъъъъългите си пръсти?

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 15:34 от the Дорис

# 111
За мануален преглед не си ли чувала?

# 112
А откъде знаеш, че срещу теб не стои лекар жена със същите "особени" интереси?
Ами напълно права си, няма как да знаем. Моето лично чувство за спокойствие с лекари от женския пол си е субективно.
Ето затова, че няма как да знаем... подлагайте мотивацията на всеки за всичко под съмнение 😂

# 113
Или по-добре да не си затормозяваме главите с пълни глупости, и просто да ходим при лекари, за които има достатъчно добри отзиви?

# 114
  • Пловдив
Прощавай ама ти май си си представяш гинекологичния преглед като дълбочинно търсене и достигане на Свещенния граал!
Шийката на матката например?

# 115
За мануален преглед не си ли чувала?

И за него ти е нужен лекар с дъъъъгли пръсти?
Мануалният преглед не преглежда нищо в дълбочина.

Всъщност знаете ли колко е средната дължина на влагалището? 7-12 см. При преглед никога не бива докосвана шийката. Та дъъъългите пръсти хич не са нещо необходимо, даже може да нанесат вреда.

Магдалена, за какво му е да драпа с пръсти по шийката на матката ти, освен да я нарани?

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 15:49 от the Дорис

# 116
Чувал съм и че е било по-практично в  миналото поне защото мъжете имат по-дълги пръсти и и при преглед достигат по-лесно до нужното място. Сега има много уреди, които улесняват прегледа.

Чакай, че ще се гътна от смях?

Ако искаш се гътай, а ако искаш седни и се пообразовай Wink

# 117
Едно е да попиташ за мотивацията на лекаря да избере точно тази специалност,бяха дадени отговори- пари,престиж,"наследственост" в семейството и прочие, но във всеки коментар явно да намекваш, че на мъжете гинеколози " нещо не им е наред" .
Аз съм попадала на мъже гинеколози при които съм се чувствала спокойна и грам не съм се притеснявала, напротив жена гинеколог ме е карала да се чувствам некомфортно.

# 118
Или по-добре да не си затормозяваме главите с пълни глупости, и просто да ходим при лекари, за които има достатъчно добри отзиви?
Би било хубаво, ако наистина е така простичко и може да се разчита на добрите отзиви. Но те също са донякъде субективни, а и в много платформи могат да бъдат манипулирани, като лошите такива се трият. А моят личен опит с човек от семейството ми показва, че разни добри отзиви нищо не струват, когато някой некадърник извърши престъпление на операционната маса върху твой близък.

# 119
  • София
Две потребителки ясно изказаха притеснения, че мъжете стават гинеколози, за да гледат. На подобни притеснения - подобни отговори.

Общи условия

Активация на акаунт