На море в Гърция 2024 - IV

• 55 551
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • Sofia
Честно казано не сме търсили да купуваме риба, защото няма барбекю в къщата. Може и да продават, но ние излизаме към 10:30 и не сме виждали. Утре мислим да ходим до рибната таверна в Катигиорги и ще видя за круиз. Аз вече го отписах това като развлечение. Направо ще отидем до островите някой ден. Иначе с Фредерики, от пристанището в Милина може да се разходите до Трикери и около островчетата.

# 751
Salex_n2, и на нас много ни харесаха цялата редичка 😀 Каламос ни беше най-близкия плаж.
Не пропускайте Каколимани и таверната, която е скрита над бийчбара. Там ядохме цели 2 пъти заради извънземните пържени сепийки /калмари пише в менюто/, но и всичко беше супер вкусно и буквално без пари /54-56 евро ни бяха двете сметки за 5 човека с напитки/!
Пфууу, днес дойдохме с надеждата да опитаме сепийките, но таверната е затворена. Явно сезона им е приключил.

# 752
  • Пловдив
Сигурна ли си, че е затворена? Защото и аз помислих така първия път, но горната тераса работеше. Отиват хората за прясна риба и след 13-13.30ч. се появяват и почват да пекат и пържат.
Ако са затворили- сори, че те подведох.

# 753
Относно транспондера,ние си го взехме от пункт,веднага след първия тол,за има няма 10мин,с попълването на документите,много по удобно ми се стори ,отколкото да чакам да го донесат.
За Амуляни,аз харесвам Карагация-много спокоен ми се видя,поне през седмицата,това преди години обаче...

# 754
Сигурна ли си, че е затворена? Защото и аз помислих така първия път, но горната тераса работеше. Отиват хората за прясна риба и след 13-13.30ч. се появяват и почват да пекат и пържат.
Ако са затворили- сори, че те подведох.

Ааа няма проблем. Така или иначе бяхме решили да го пробваме и плажчето е супер. Около скалите е страхотно и за шнорхелинг.
Иначе таверната е затворена - питахме и в бийч бара и потвърдиха. Климаки също е много добър плаж.

# 755
Бяхме си го набелязали Карагация, но решихме да го пропуснем заради последните отзиви в Гугъл :
".. Твърде комерсиално. Много лодки, които идват и вдигат много шум, също и идване и излизане, плюс едно надуваемо "градче", което заемаше половината от входа на морето, където има пясък...остава частта с много скали и морета."
Има и снимки в нета на надуваемото "градче". Явно всичко се променя бързо!

# 756
Е,жалко,много приятно беше и определено некомерсиално,една кантина имаше само..

# 757
Monadirs, благодаря!
За Катигеорги, ако не ви затруднява, ще се радвам на актуално инфо относно трипа. Иначе Арети ни е в плана (с или без трип) Simple Smile
Благодаря и за съвета за о-в Трикери, били сме там, а и островът има тежка аура към нас българите. 
Много слънце желая!

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 17:16 от !JOOP

# 758
  • София
Като каза много слънце до сега се ровя в прогнозите, то вс събота близко е дъжд и гръмотевици😱

# 759
По темата за храната - една от причините да ходим почти всеки ден на Marathis е таверна Akrogiali на плажа. Мария готви уникално вкусна традиционна гръцка кухня. Всеки ден обядваме за около 50 евро трима с напитките.

Къде, до кое градче в Пелион се намира този плаж и ресторанта?

# 760
Къде, до кое градче в Пелион се намира този плаж и ресторанта?
До нищо не е близо Simple Smile, но да речем - Милина.
https://maps.app.goo.gl/WVrjjzj9ps9shZLy6

# 761
Моля да ми препоръчате плаж около Кавала.
Цени на чадъри и заведения за хране на плажа.

# 762
  • Sofia
Точно в нищото е, на около 20 Мин каране от Хорто. Но си се пълни в следобедните часове. Много гърци ходят само за да хапнат. На един завой е отбивката за плажа, но са отворили още един ресторант Matathias ,обсебили са паркинга и ви задължават да обядвате там. За който ходи - слиза по пътя и паркира в ляво. Хубавата таверна е Akrogiali,  в средата със сините столове. Питах и за прясна риба - през сезона всичката отива за таверните. След сезона вече продават свободно.

# 763
Благодаря за подробните указания! Ние сме фенове на Пелион и го посещаваме всяка година, но явно сме пропуснали това място.

# 764
  • 1st floor
Моля да ми препоръчате плаж около Кавала.
Цени на чадъри и заведения за хране на плажа.
И аз се присъединявам към питането за хубав плаж. Под хубав разбирам полупразен, плитко дъно, чиста вода и лесен достъп с автомобил. Да не е ходене и катерене половин час. На заведения не държа, даже ще е супер да ги няма! 😬

Общи условия

Активация на акаунт