Здравейте, понеже съвсем наскоро завърших Бакалавър със спец. Педагогика на обучението по Изобразително Изкуство( ПОИИ) и искам да продължа Магистратура да уча, но мечтата ми е да работя като аниматор в сферата на 2Д и 3Д анимацията, и да успея в някакъв момент да си създам и ръководя собствено студио за анимация и игри, искам да попитам къде бихте ми препоръчвали да уча магистратура? Има ли добри Магистърски програми по анимация в България и къде според вас? Аз знам, че има в НАТФИЗ, НБУ, НХА се изучавт специалности за Анимация и в Магистърскитре им програми. Иначе намерих специалност  Мултимедия и виртуална реалност в Пловдив, но мисля, че е по - далеч от това което искам като специалност. Сега кандидатствам и във ВТУ - 3Д дизайн и компютърна графика - редовно, но не знам как е обучението там. Иначе ще се съобразят с мен и ще се уговаряме с преподавателя когато ни е удобно да караме часове, защото съм от Варна и ще прихождам. Имат много 3Д предмети, но в сферата на киното нз дали ще ми помогне. И търся все пак да има и стаж/ практика накрая в някое студио/фирма ( най - добрият случай в анимационно студио). Много бих се радвала да чуя мнението на студенти, които учат или са учили в съответните университети Анимация. Ако някой мисли, че има и по - добри идеи за университет да препоръча! Също така съм отворена и да карам онлайн магистратура, ако няма друг вариант. Благодаря и ще чакам мнения!