Помощ за приятелка - как?

• 7 696
  • 199
  •   1
Отговори
# 150
Не мога да кажа точен момент, в който е започнала промяната. Не е имало нещо, което да я разтърси или озлоби.
Само ще допълня, че във външния и вид няма  промяна след бебето.
А разговорът за непочистената баня как протече?
Един ден ми сподели, че предишната вечер мъжът и се е прибрал и е чистил банята, защото му се сторила мръсна. Тя пак не виждала проблем.

# 151
  • SF
Ама вие какви неща си споделяте.... Сега се опитвам да се сетя дали и кога някоя приятелка ми е казвала, ако мъжът й е чистил нещо - баня, кухня, диван. Сигурно си чистят хората, но аз оставам встрани от тази информация.

# 152
  • София
Между това, че чистил банята като се прибрал, защото му се сторила мръсна, и твоят преразказ как била неизползваема от мръсотия и му се наложила да я чисти след работа, за да може да я ползва, има огромна разлика.

Не мога да кажа точен момент, в който е започнала промяната. Не е имало нещо, което да я разтърси или озлоби.
Само ще допълня, че във външния и вид няма  промяна след бебето.
А разговорът за непочистената баня как протече?
Един ден ми сподели, че предишната вечер мъжът и се е прибрал и е чистил банята, защото му се сторила мръсна. Тя пак не виждала проблем.

# 153
  • Далечният изток
Добре де, хайде признай вече, че нещо не се връзва.... Ти или си свекървата, или си зълвата, или на теб ти се оплаква мъжът на тази "приятелка"... В кавички задължително, от всичко разказано за нея, тя не ти е приятелка.

# 154
Според мен е мъжът й.

# 155
  • Далечният изток
О да, или си мъжът.

# 156
Да, браво разкрихте ме, мъжът съм 😁
Защо ви е толкова чудно, че ми разказва всичко в детайли?

# 157
  • Далечният изток
Защото никой не е чак толкова луд да изкарва себе си в негативна светлина, чак толкова негативна...

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 21:57 от AIDA_N

# 158
От темата би трябвало да е станало ясно, че тя не смята тези неща за негативни. Смята, че никой не я разбира, мъжът и прави забележки без причина.

# 159
Няма нищо лошо в това мъжът да измие банята, ако сметне за нужно. Много лошо впечатление прави, че съдиш домакинските умения на своята приятелка. Жалиш съпруга, а няма лошо да участва в домакинството и той живее там - не забравяй. Също гледането на бебе си е работа. И с такива приятелки, наистина не са необходими врагове.

# 160
  • София
От темата би трябвало да е станало ясно, че тя не смята тези неща за негативни. Смята, че никой не я разбира, мъжът и прави забележки без причина.
Приемам, че е както го описваш. Няма да казвам да се дистанцираш, но ще те посъветвам да й кажеш честно, че не виждаш как да й помогнеш, след като пита, а не приема нищо. Кажи й директно, че те натоварва, не виждаш какво друго да й кажеш, освен предложенията, който си изредила и че вече не ти стига акъла. Ако се фръцне и обиди или ревне, или там каквото прави, остави я да си пореве, но да стане ясно, че си изчерпала идеите.

# 161
  • SF
Аз пък на моите им казвам да престанат за малко да мият, ако може мъжете им да измият, за да може ние малко да си поприказваме или да излезем до парка на сладолед.

# 162
Няма нищо лошо в това мъжът да измие банята, ако сметне за нужно. Много лошо впечатление прави, че съдиш домакинските умения на своята приятелка. Жалиш съпруга, а няма лошо да участва в домакинството и той живее там - не забравяй. Също гледането на бебе си е работа. И с такива приятелки, наистина не са необходими врагове.

Да, това е бебе/1-годишно. Като яде 5 пъти дневно, само да му приготви храната, да почисти, където е изцапало - маса, под, да му смени изцапаните дрехи след ядене, да му измие шишетата и съдовете, си отиват едно 5 часа дневно. Като се насере и напикае няколко пъти в памперса, като му го махне, като измие и го преоблече - и там е поне час-два. За това как му подавала играчката и то си играело, да не говорим колко е вероятно. И само по час-два на ден го била извеждала. Че то беше 40 градуса, жива душа няма по площадките преди 6 вечерта при нас.

Мъжът ѝ я носел на ръце, как точно я носи на ръце? -Не забелязах негово участие в домакинството и гледането на детето, не се спомена за някакви положителни действия от негова страна - една баня изчистил, заради себе си. А и пари явно не изкарва, да речеш, че много работи.

# 163
  • Далечният изток
Мъжът ѝ я носи на ръце - типична реплика на свекърва, пък каквото си иска да пише авторката...

# 164
Темата наистина отиде в някаква крайност. Нито съм свекърва, нито АЗ искам да променям някой. В крайна сметка, ако се разделят, няма да и стане по-добре, че и без детето си може да остане. Пуснах темата, след като ме стресна с хапчета за отслабване, които ендокринолог и е отказал да изпише, а тя си държи на тях.
Явно няма да успея да помогна, благодаря на всички, които се включиха.

Общи условия

Активация на акаунт