Помощ за приятелка - как?

• 7 700
  • 199
  •   1
Отговори
# 135
Явно не са между двамата, защото приятелката постоянно и реве. Не знам кое е толкова трудно да се схване. След като я занимава, нормално е авторката да се чувства ангажирана по някакъв начин.

Кое точно й е ангажираното? Ангажирана щеше да е, ако беше дошла с решение - Ето "спа уикенд" за нас двете - организирала съм и кой да гледа бебето. Да изслушваш и да псуваш не е помощ. Ако приятелката ти отвори форума и се познае сте приключили. Или е невероятно жена с малко бебе да чете бг мама?

# 136
Тя авторката затова и поиска заключване на темата... след предложение да помогне на приятелката като и покаже какво сме писали.

# 137
Не говорете от мое име, не съм поискала заключване заради това. Тези неща с нея са говорени, не само от мен, доколкото разбирам, защото и други хора явно и дават същите съвети. Със сигурност не съм псувала никого, обаче.
И не, не чете. И преди бебето не четеше, и сега не чете, нито форума, нито книги, нито нищо. Поисках заключване, защото намирате нещо грозно и непочтено в моето желание да помогна.
P.s. Бебето не се гледа от никой друг, защото тя иска да се гледа по точно определен начин.

# 138
А аз вече попитах, ще попитам и втори път - какъв съвет би дал, rf?
Включваш се, за да обясниш вписващите колко грешат и се заяждат, но съвет от теб не прочетохме.
Съвет съм дал на първа или втора страница, няма нужда да го пиша във всеки пост

# 139
Да, извинявам се, така е. Дал си съвет да не се впряга да дава съвети или да се дистанцира. Това, което и повечето тук лоши.

# 140
  • София
Аз все още не мога да си представя как протича разговор, в който приятелката обяснява, как банята е толкова мръсна, защото тя не я е мила, че мъжът й спешно е трябвало да я мие след работа, за да я ползва?

Авторке, виж ти как реагираш на мненията, които не ти харесват и не се вписват в твоята представа за нещата, как после очакваш от приятелката ти да се вслуша?

# 141
Ей така протича разговор: А пък моя мъж онзи ден не знам защо се ядоса, каза, че банята била мръсна и я почисти и после ми се сърди два дни, а пък аз я бях чистила миналия Великден!

# 142
  • Далечният изток
А, сега се сетих, понеже се спомена, че свекървата готви, те със свекървата ли живеят?

# 143
  • София
Ей така протича разговор: А пък моя мъж онзи ден не знам защо се ядоса, каза, че банята била мръсна и я почисти и после ми се сърди два дни, а пък аз я бях чистила миналия Великден!

Това, което ни беше написано тук, беше доста по-подробно и украсено в негативна (за приятелката) светлина. Тоест, ако е било казано така, авторката е вложила значителна собствена интерпретация и си личи осъдителната емоция. Но пак е странно приятелката да си признава колко време не я е чистила, уж оплаквайки се от него. Затова ще ми е интересно и авторката да каже какъв е бил разговорът, не ние да си фантазираме.

# 144
За нейна добра приятелка, в доста кофти светлина я обрисува. Аз не прочетох или съм пропуснала, нито една положителна черта у тази дама. Мързелана, мърлява, мрънкало, не иска да се промени, не чете, ревла, глезла... Какво те свързва с този човек тогава? Има ли нещо, което ти харесва в тази персона? Винаги ли е била такава? Ако това е така, то никакъв съвет няма да помогне, защото тя не иска да си помогне, а съжаление.

# 145
  • SF
А не мислите ли, че авторката може би наистина иска да и помогне защото осъзнава, че малко мъже биха изтърпели такъв тюфлек вкъщи, и нейният определено не е от тях ? Тогава познайте на кой ще надува главата с драмите най много

На когото се навие.
Да я слуша, да разсъждава, да дава съвети, да подрежда нещата...

# 146
Тва че е мърла, че лежи разплута по цял ден и единствено се занимава с детето си личи и е нормално да го знае като са близки. Как точно очаквате да го предаде в добра светлина?
Проблемите с мъжа и също са следствие, ако преди детето си е взел една кифла, която е успявал да поддържат, след появата на детето грижите са нарастнали, разходите също, претенциите и те най вероятно, докато насреща вече няма кифла, а нещо по ..... заоблено да го кажем така да не използвам други изразни средства. И естествено не може да се справи, а тя отказва да промени нещо и от там идват скандалите. И не, няма да я търпи точно този мъж други ако могат.
Пиша го тва заради нападките към авторката. Иначе да и помогне реално не мисля, че може.

# 147
По-напред съм написала, че ми е помагала много през годините и аз съм и благодарна, страшно добър човек е и по принцип, би помогнала на всеки, колкото може. Имаме еднакво чувство за хумор, когато не се оплаква, се смеем доста на различни неща.
И да, колкото и да е смешно или нелогично щ, така протича разговора - "той ми направи забележка, че не е бърсан прах от един месец, твърди, че бебето от това кашля. Аз не виждам връзката и не виждам такъв зор да се бърше тоя прах."

# 148
  • София
А разговорът за непочистената баня как протече?

# 149
И да добавя един въпрос. Какво се е случило преди 3-4 години, когато приятелката рязко се промени в посока недоволство от всичко, плач и натоварващо поведение?

Да изкоментирам написаното от rf в последния му коментар. Действително, ако жената преди бебето е била супер мацка, а се е превърнала заради бременността и кърменето в повлекана, има логика на мъжа, който преди спокойно я е издържал и търпял да бездейства, да започне да му тежи да я издържа. Тъй де, щом не е красива вече, да си работи като всички, ама ха!

Общи условия

Активация на акаунт