Помощ за приятелка - как?

• 7 730
  • 199
  •   1
Отговори
# 120
А не мислите ли, че авторката може би наистина иска да и помогне защото осъзнава, че малко мъже биха изтърпели такъв тюфлек вкъщи, и нейният определено не е от тях ? Тогава познайте на кой ще надува главата с драмите най много

Много мъже търпят такива тюфлеци. Авторката твърди, че не познава мъжа и, за да знае дали би или не би.

Да натъртя, че това е човек, който НИКОГА не е работил. Да го е заблудила с нещо, не е.

Как ти би помогнал със съвети, предложи.

# 121
Пък и той можеше да се сети, че е тюфлек и преди бебето. То направо е нелепо. В повечето ситуации при жените мъжът е прекрасен в началото, работи, грижи се и такива неща. След една година може да стане пълен олигофрен, ама вече е оплел жената. Пък този си е хванал с жена, която никога не е работила и е изненадан от това, че не е чевръстата домакиня, която е искал. Е, как да стане?

Иначе, ако приятелката реално иска да е по-активна, то да започне с дребни неща. Като да сготви един път. Такива работи. Аз лично не мога да си представя как лежиш до бебе цял ден и то ни яде, ни плаче, ни се къпе, ни памперс му се сменя...ама щом така казва.

# 122
Да отиде приятелката да и изчисти, сготви и да и реши семейния проблем.

Имам близки такива, не е чудо не виждано. Мърлячи и мързеливи познавам и жени и мъже. Отношение взимам веднъж като ми поискат мнение и съвет. Като видя, че не им изнася, казвам, че не мога да взимам отношение по техните въпроси и отказвам да разговарям.

# 123
А не мислите ли, че авторката може би наистина иска да и помогне защото осъзнава, че малко мъже биха изтърпели такъв тюфлек вкъщи, и нейният определено не е от тях ? Тогава познайте на кой ще надува главата с драмите най много

Не, не мислим защото пише страшно грозно уж за приятелка.

# 124
Ето моето предложение как да помогнеш на приятелката си - иди да ѝ почистиш, сготвиш, погледай бебето за няколко часа. Blush

# 125
Чудесно предложение! А също да взема да успокоя и мъжа й, както беше предложено по-горе, нали?
Не разбирам саркастичните коментари. На вас приятелките ви не ви ли споделят? Не искате ли да им помогнете, ако можете? Или като ви примрънкат, се "дистанцирате"?

# 126
Чудесно предложение! А също да взема да успокоя и мъжа й, както беше предложено по-горе, нали?
Не разбирам саркастичните коментари. На вас приятелките ви не ви ли споделят? Не искате ли да им помогнете, ако можете? Или като ви примрънкат, се "дистанцирате"?
Не съм гледала от кога си във форума, но … тука е така:
Имаш проблем с мъж/партньор - бягай с 200! Той е свиня нагла.
Имаш проблем с родители/роднини - дистанцирай се, режи! Те са нарцистични.
Имаш проблем с дете/деца - Айде бе! Халосии и лиготии! Два шамара за набиване на чакрите.
Имаш проблем с приятел/-ка - Завиждаш ли и? Що се бъркаш? Като не ти изнася си дистанцирай.

Изобщо тука дистанция му е майката и витамин В6

# 127
Ако после ще ме разнасяш по форуми каква съм мърла и мърда, дебела, мързелива, по-добре да не ми помагаш, честно. Всъщност не ми беше саркастично предложението, това е реална помощ - време да си отдъхне, да си събере мислите.

# 128
Ако после ще ме разнасяш по форуми каква съм мърла и мърда, дебела, мързелива, по-добре да не ми помагаш, честно. Всъщност не ми беше саркастично предложението, това е реална помощ - време да си отдъхне, да си събере мислите.

Съгласна, че ако после ще я псува по-добре въобще да не й помага. И да това е реална помощ, а не просто да изслушва и вдига рамене.

# 129
  • Далечният изток
Ми примерно, дай ѝ да чете темата. Може пък да ѝ проблесне нещо и да вземе мерки.

# 130
На всички, които дадоха адекватни съвети, благодаря.
Моля модератор да заключи темата, защото дискусията не е продуктивна.

# 131
В моите коментари сарказъм няма.
Нали разбираш, че приятелката ти е споделила, че мъжът и недоволства, и тя мисли, че той не е прав. Ти обаче заемаш страна. Не нейната. Искаш да и помогнеш като я убедиш, че трябва да влезе в някаква норма на живот - общоприетата, твоята. Но това не е нейната. Тя да работи не иска, нито да чисти. Ще е нещастна, ако мъжът и я напусне (предполагам), но ще е нещастна и ако работи и чисти заради него.

Познавам мърлячи. Не по месец, по шест не бършат прах. Не ми пречат, не живея аз с тях. Семейните проблеми са между двамата. Те трябва да си намерят ритъма на живот. Заедно.

# 132
Явно не са между двамата, защото приятелката постоянно и реве. Не знам кое е толкова трудно да се схване. След като я занимава, нормално е авторката да се чувства ангажирана по някакъв начин.

# 133
Ами, че е хаплив форума не е лъжа, но много често не е напразно. При толкова съвета, идеи дадени, какво друго да се каже. Не виждам как да дадем конструктивно решение на даден проблем, когато в 90% от търсещите решение все отхвърлят, оспорват, атакуват... В случая не виждам каква е идеята на темата, като се отхвърли всяко предложение.
На мен също ми е странно как сте запознати с такива подробности от битието на приятелката ви, които да я представят като мърлява мързелана, глезла и ужасен човек. Не мога да си представя, че някой доброволно ще сподели ежедневието си по начин, по който го представя в грозна светлина. Всеки ден да се чувате, пак не мога да си представя, че ви разказва как лежи на леглото и бута играчките към детето и не бърсала прах от месец, после да реве, че не я разбират и тем подобни.

# 134
А аз вече попитах, ще попитам и втори път - какъв съвет би дал, rf?
Включваш се, за да обясниш вписващите колко грешат и се заяждат, но съвет от теб не прочетохме.

Общи условия

Активация на акаунт