Помощ за приятелка - как?

• 7 697
  • 199
  •   1
Отговори
# 165
Защо хапчета? Има инжекции за отслабване (оземпик и подобните му), те са си много добри лекарства, но се предписват при затлъстяване или диабет. Това ли е искала?

# 166
Да, докторът е отказал да изпише оземпик, та тя сега гледа из интернет разни хапчета.

# 167
Оземпик не е хапче. Ако вярно е със затлъстяване, а не просто повече от 50 кг, няма лошо да взима оземпик или друго от този клас. Да отиде при друг лекар, този съвет и дайте. Но повтарям, не са хапчета, а е инжекция веднъж седмично

# 168
Защо реши, че ако се раздели с мъжа ще остане без детето си?!?!!??

# 169
Защо реши, че ако се раздели с мъжа ще остане без детето си?!?!!??

Предполагам защото е трайно безработна и мъжът й има връзки, където трябва за разлика от нея.

# 170
Не съм запозната мъжът и да има връзки, но тя няма никакъв доход, нито собствен дом, майка й е пенсионерка. Как ще гледа това дете?

# 171
Не съм запозната мъжът и да има връзки, но тя няма никакъв доход, нито собствен дом, майка й е пенсионерка. Как ще гледа това дете?

Както си иска. Да му е мислила преди да ражда с идеята, че това й е билет за "вечна безработица". Това не е твой проблем дали и как ще й вземат детето. Сто пъти ти писаха да държиш дистанция, че да не го отнесеш лично ти, ама ти пак твоето си знаеш.

# 172
И аз не съм чувала да се отнема малко дете от майка, само заради липса на работа. Тя нали си има роднини, които да и помагат.
Това с развода нов нюанс към историята.  Тя ли обмисля или просто предполагате, че може да се случи? Щом мъжът й я носи на ръце, едва ли той ще го инициира.

# 173
Ако е вярно това, че мъжът я "носи на ръце" и аз не вярвам мъжа да поиска развод и да й вземе детето.

# 174
  • SF
Да, внимавай, защото животите на хората са си каши, които те сами си бъркат, накрая им трябва един посредник или съветник, за да го изкарат виновен за всичко!
Нейният интимен свят не е твоя работа. Избрала си си сложни приятелски отношения. Интересно ти е да бъдеш нечий гуру ли? Твоята къща толкова ли е подредена откъм хигиена и отношения, че ти остава време за нескончаеми телефонни разговори с нейните проблеми?
Щом не работи, вместо да дрънкате по телефона, изведете бебето в парка, купете си сладолед, поговорете за разни филми, тв предавания, разкажи й какви планове имаш за ваканция, споделете си какви дрешки и дрънкулки се носят на море. Наистина ли те интересува банята й??? До там ли си опряла?

# 175
  • София
С приятелка като авторката, на нейните приятелки не са им нужни врагове.
Затова редовно казвам, че най-добрият приятел следва да е партньорът и всеки трябва да си гледа своето семейство, а не да изпада в екстаз от това кой и дали си мие банята, дали си сменя редовно бельото и дали смята да се развежда или не. Дори и да става дума за семейството на детето ти, брат ти или учинайка ти.

# 176
Щом не работи, вместо да дрънкате по телефона, изведете бебето в парка, купете си сладолед, поговорете за разни филми, тв предавания, разкажи й какви планове имаш за ваканция, споделете си какви дрешки и дрънкулки се носят на море. Наистина ли те интересува банята й??? До там ли си опряла?
Много добри съвети, но да дам и моята, различна и основана на опит, гледна точка. Първо, трябва да се отчете, че приятелката й явно е в някакъв 'депресивен' период. Съответно фиксирана в нейни си 'проблеми', за които нон стоп говори. Аз в подобна ситуация, с каквото и да опитвах да разсея моя приятелка, все удрях на камък. Думите ми минаваха покрай ушите й, нищо че се съгласяваше с тях и отново ме връщаше на 'проблемите' й. Това се е повтаряло и с други нейни приятелки, защото в един момент ми сподели, че всички останали са се отдръпнали. При нас помогна това, че тя се освободи от нещото, което предизвикваше напрежение в нея и я докарваше до негативни мисли.
В този смисъл, подкрепям съветите да се търси причината за промяната от преди 3-4 години.

# 177
Ами говоря по други теми, опитвам се да разказвам и за филми, които съм гледала, и за книги, които съм чела. Изслушва ме, казва "да, много хубаво. Ама аз съм притеснена, защото...."  и се започва разговора по старите теми. Защо си мислите, че питам кога си сменят гащите и кога чистят у тях? Тя сама ми сервира тези неща, защото очаква да й кажа, че е права. За вас това ли е приятелство - да подкрепям нещо, в което смятам, че не е права?

# 178
  • София
Даваш съвети един път, може и втори път - от загриженост.
Трети няма. Да се оправя. Дори бих прекъснала контакт с тази жена, много ми е .. Жертва Simple Smile А, аз Спасител, давайки моята енергия и наливайки от пусто в празно няма да бъда.
Помисли за себе си и ти какво получаваш от връзката си с тази .. как я нарече, приятелка Simple Smile

PS Имам същия пример с моя позната, близо 2 години едно и също намиляме с останалите жени покрай нея, резултат 0. Отписала съм я, даже я моля да не повтаря едно и също нещо, че сме го коментирали и ако има нещо ново позитивно да каже, да говори. Много съм рязка вече към такива хора, но те не заслужават друго, сори.

# 179
  • София
Тя иска да си вентилира. Ти не одобряваш това, което прави, и искаш да я тласнеш да се промени. На свой ред дойде да търсиш как, но и да вентилираш, тук. В цялата история, проблемът е в липсата на граници от твоя страна. Нейните проблеми ти не можеш да решиш, защото не си страна по тях. Можеш да бъдеш приятелка (да я изслушаш без да я съдиш) до някъде, и после да се дистанцираш от темата.

Общи условия

Активация на акаунт