Размер на издръжка

• 4 174
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Можеш ли да докажеш, че осигуряваш същата сума на всяко дете и ти, без това да наруши твоя личен бюджет?
Можеш ли да докажеш, че всяко от децата има действителна нужда от тези средства? Доходът на бащата доказано висок ли е?
Бащата склонен ли е да приеме, защото в противен случай надали ще е готов да дава по 1000-1400 лв. на месец. Особено както си писала, че ще искаш и за 1 година назад.
Готова ли си да приемеш ако той предложи да вземе децата, а ти да плащаш същата издръжка?

# 31
Можеш ли да докажеш, че осигуряваш същата сума на всяко дете и ти, без това да наруши твоя личен бюджет?
Можеш ли да докажеш, че всяко от децата има действителна нужда от тези средства? Доходът на бащата доказано висок ли е?
Бащата склонен ли е да приеме, защото в противен случай надали ще е готов да дава по 1000-1400 лв. на месец. Особено както си писала, че ще искаш и за 1 година назад.
Готова ли си да приемеш ако той предложи да вземе децата, а ти да плащаш същата издръжка?
Точно затова моля за съвет тук, защото не знам дали да вярвам на адвоката. Не знам дали изобщо работи бащата, разчитам адвокат да ми подготви документ за дело и той това ме съветва. Осигурявам така финансова грижа и няма вероятност той да ги вземе, защото си има ново семейство.

# 32
  • София
Разбрах и затова ти задавам тези въпроси.
Ти не знаеш дали работи, а искаш такава сума.
Новото семейство не е пречка.
Посъветвай се и с друг адвокат. Това е моят съвет.

# 33
Искай повече, просто не очаквай, че ако има доказан минимален доход ще отсъдят повече от 200 лв. на дете (или там колкото е 233+, не знам).

# 34
Благодаря ви, голямо търсене на препоръки за адвокат от интернет, нищо вдъхващо доверие, продължавам. Явно като намеря точния адвокат, ще получа адекватно за моето положение решение. Благодаря за отговорите и съветите ви!!!

# 35
Аз още от самото начало писах да претендираш колкото решиш, пък каквото съдът реши. За провинциалния съд си помисли, от една страна вероятно ще стане по-бързо. От друга обаче, съдията също е човек и рискуваш да отсъди размер, който му се вижда приемлив спрямо собствения му бит. Имам предвид, че за съдия в София, който е и родител в София, 700 лева може да са ОК и даже недостатъчни, на съдия в Разлог може да се виждат прекомерни.

# 36
Бих избрала Софийския. Също бих си пазила всяка бележка за разходи, но това предполагам го знаеш. Би трябвало и доказуемите разходи да имат тежест.

# 37
Допълвам се, ако избереш съд в друг град, ще трябва да поемеш и пътните разходи на адвоката си, ти също ще трябва да пътуваш до там, защото ще те призоват.

# 38
Само да вметна, че ако бащата докаже доход примерно 1200-1500 лева, няма как и в София да отсъди съдът 1200 лева общо за двете деца. Дори и 3000 да му е летвата заплата, нетният доход ще е 2500 и предвид, че има и друго семейство и деца, едва ли ще получиш 50% от заплатата му.

# 39
Благодаря, аз не търся такава сума, адвокат ми предложи това да искаме. Реално сигурно ще е близко до минималната издръжка, но пак по-добре от нищо.

# 40
  • Буркина Фасо
Консултирах се с млад адвокат, много навит, че според възрастта на децата може да се иска 700 и 500лв за всяко, защото съдът рядко отпуска желаната сума и да я представим завишена. Каза също, че в София такова дело може да отнеме година, а ако е в малкия град на бащата -3-4 месеца? Как ви звучи? За споразумение не разчитам, защото бащата на инат ще откаже и тепърва от справка от НАП ще се разбере на какви доходи се осигурява.
нима ще можеш да искаш увеличение на издръжката в който и да е град ?  не го знаех.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 21:49 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 41
Това звучи като да е млад и амбициран, но не много запознат колега. По-скоро не е прав Simple Smile Но можете и да опитате

# 42
Това изобщо не вярно! Бившият ми мъж има приятелка, но плаща издръжка, която не е малка, взима редовно дететето и се включва с всички допълнителни разходи. Недейте да категоризирате всички мъже!

Мъжете,като се разведат с жената се развеждат и с децата си.Особено като има друга жена.Не вярвайте на обещания,каквото се запише в съдебното решение -това ще е.
Щом официално го осигуряват на минимална заплата-минимална издръжка.
[/quote]https://

Общи условия

Активация на акаунт