Токсичен баща

• 4 634
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
С какво мислиш че нараняваш майка си? Просто и кажи, да дойде сама. Тя няма да дойде, защото явно не иска да ходи никъде без баща ти,. Ако тя искаше, нито щеше да го води  с нея на работа - каква е тази работа - нито да излиза от болницата, за да му готви. Това са си техните отношения, ти си я поканила, достатъчно е.
Помисли за мъжа ти, приятно ли ще му е три седмици да търпи разправии и обиди по тебе. Това е и негов дом, не може да му ги натрисаш така и то в най-хубавите ви моменти,  когато трябва да сте сами с новороденото ви дете.

# 16
Здравейте,

майка ми го издържа почти изцяло и той вместо да и помага по някакъв начин, освен че я товари психически чрез болестна ревност (ходи с нея дори на работа), прави и проблеми за абсолютно всичко, дори когато майка ми влезне в болница той переодично я взима от болницата за да се прибира и да върши домакинската работа и после я връща в болницата.

Винаги щом легнех да си почивам той повишаваше тон, че нямал намерение да ни гледа как лежим и мързелуваме вкъщи. И след последното ми лежане в болница за задържане аз установих, че изобщо не го искам около мен.

Направо се оцъклих, че я взима от болницата да върши домакинска работа.

А той докато вие вършите неща в къщи, какво прави през това време? Ще се изненадам, ако той не мързелува на дивана.
Честно казано, баща ти е трябвало да се роди в 18-ти век. Сбъркал си е времето.
Обаче и майка ти е токсична, защото нищо не е направила, за да ви защити от него. Избрала е да остане с него, вместо да ви предпази. А сега се и сърди - може би защото баща ти ще си го изкара на нея, ако разбере, че не го искаш.

# 17
До някъде даже си мисля че ще и забрани контакт с мен, а предвид че има достъп до телефона и и го следи..

# 18
  • София
След раждане нямаш нужда от драма. Имаш нужда от спокойствие и то още преди да родиш. Не бих се замисляла, а бих дори преустановила контакти. Нека забранява.

# 19
Брей, ще ми забранява някой да общувам с децата си, и аз ще седя с него!

Майка ти или е  с тотално промит мозък от почти доживотния тормоз, или въобще не и пука за децата и.

# 20
Виж сега, авторке, ти сега имаш една важна задача, да изкараш спокойна бременност. И после да си гледаш детето. Драмите на вашите не са твоя работа. Майка ти така иска, така си живее.  Нали разбираш, че ако тя не го иска, нищо от това няма да се случва. Приеми, че тя така е решила и уважи решението и. Ако иска, ще намери начин да те чуе.  Кажи и го, Майко, ако искаш да ме чуеш, обади ми се. Тя и от работата може да ти се обади, ако иска да те чуе. Там телефони нали има, ако не ще да е от нейния.

Гледай си здравето и семейството и не ги мисли родителите си, да си живеят както знаят.

# 21
Авторке,
първо си сбъркала, че с рискова  бременност позволяваш баща ти да решава  дали, как и колко да се разхождаш, да ви обижда и двете, че лежите.
Научи първо, че си самостоятелен човек, сама вземаш решение за себе си и заедно с мъжа ти за бебето.

Най-лесно се затваря вратата.
Най-трудно е да превъзмогнеш себе си, да осмислиш грешките си (че си го търпяла този баща досега).
А най-хубавото е, че чакаш рожба.
И че имаш и таткото на бебето до себе си.

Много здраве и умната!

# 22
Разбирам те напълно. Моите родители са същите + майка ми всеки път като ми звънне по телефона се оплаква от него.
Последният път като се прибрах почнаха да се делят имоти, да се всява напрежение, да ми се прехвърлят някакви непоискани отговорности, а аз също съм бременна с много проблеми. Та си тръгнах и същата вечер влязох в болница и стоях цяла седмица. Не съм се прибирала оттогава.

Майка ми също иска да идва като се роди бебето, отказах. Баща ми почна - каква съм неблагодарница и отказвам помощ… то една помощ ще е - непрестанни забележки за котката, за малкия апартамент 😃
Никой не си избира семейството, в което ще се роди, но избира това, което ще създаде.
Игнорирай ги.

# 23
  • У дома... някъде
Ти самата определяш родителя като токсичен.
Гледайте си семействата и не се занимавайте с глупости от типа- как да им откажа
Имаш нужда от спокойствие след раждането,не от мазохизъм.

# 24
Моята майка се самопокани. Осведоми ме, че си е пуснала отпуска за три седмици, за да ми помага с бебето. Не исках, но явно съм била по-млада и мека. Не можех да я отрежа, защото вече беше ударила барабана навсякъде.
Скъса ми нервите. Какво мислите, че може да помага една жена, която е гледала бебе последно преди почти 30 години, когато не е имало нищо? Надявах се, да помага с домакинстването, но уви. Тя беше дошла с намерение да гледа само бебе, аз да съм по гадната част. Рева няколко пъти, разказвайки ми колко е трудно да гледаш бебе, тя как сама без помощ е отгледала две. Покани си приятелка на гости без да ме е питала. Ядосах се, не исках никой да ми идва. Отделно беше мръсно и се наложи аз да чистя, защото ми беше неудобно. Майка ми махна с ръка и каза, че няма да се впряга, близка и е.
Обиди се, след като я попитах за какво е дошла изобщо. Тръгна си след седмица. Чувствала се като натрапник (което си бе истина).
Отделно това, че дойде, подразни родители от страна на БНД и идваха, когато искат. И с тях се скарах, а те се обидиха, че майка ми има достъп до детето, а те не могат да висят там всеки ден от сутрин до вечер.
Абе много лоши спомени имам.

# 25
Точно, помагачите идват с цел да разнсят бебето цял ден, да го мляскат и да дуднат, че реве, защото е гладно. Няма да забравя как свекървата беше толкова убедена, че като вземе бебето на ръце и то ще млъкне, защото нали... тя знае как се прави.. еми, не млъкна, тя се инзерви и ми хвърли да се оправям..

# 26
Здравейте,

Скрит текст:
Дълго време се чудех дали да пусна тази тема, вече наистина съм в безисходица. Нека започна от там, че чакаме бебче и имам адски токсични хора в семейството, майка ми винаги ми е помагала и ми е най-близкия човек, докато баща ми цял живот ме е малтретирал психически и от както се преместих да живея в друг град се чуваме макс 3 пъти годишно, като 2 от тези пъти е ако се сети, че имам рожден или имен ден. От както бях малка, той винаги е имал проблеми с темперамента и винаги се е държал агресивно към майка ми и мен, като тя винаги е осъзнавала проблема, но той винаги по такъв начин я е манипулирал, че винаги го защитава без значение, че децата и страдат заради този човек. От както се изнесох от вкъщи положението започна да става още по сложно, майка ми го издържа почти изцяло и той вместо да и помага по някакъв начин, освен че я товари психически чрез болестна ревност (ходи с нея дори на работа), прави и проблеми за абсолютно всичко, дори когато майка ми влезне в болница той переодично я взима от болницата за да се прибира и да върши домакинската работа и после я връща в болницата. След това звъни на мен да ми се кара по телефона, че аз я натоварвам и за това е в болница, докато аз съм на другия край на България.
На няколко пъти като се прибирах в родния ми град, той беше на ясно че карам рискова бременност и въпреки това ни караше да правим продължителни разходки и ме обвиняваше, че заради това че не се разхождам имам проблеми. Винаги щом легнех да си почивам той повишаваше тон, че нямал намерение да ни гледа как лежим и мързелуваме вкъщи. И след последното ми лежане в болница за задържане аз установих, че изобщо не го искам около мен.
Скрит текст:
Проблема идва от там, че майка ми искаше да дойде да ми помага след раждането първата седмица, но той върви комплект с нея и мен това не ме устройва, тя твърди че той се е променил, но тези думи ги слушам от 8 годишна и никога не се е променял към по-добро.
Аз просто и казах че нямам против да дойдат, но максимум 3 дена защото ще раждам секцио и не искам допълнително напрежение. И тя се сопна и каза, че няма да идват тогава и един вид аз излизам виновната... а тя много добре знае как ми влияе този човек на психиката... Моля ви дайте съвет и кажете аз ли съм жестока и какво бихте направили вие в тази ситуация.. Всички около нея и говорят колко е токсичен този човек, дори тя на моменти ми говори как не и е приятно и не го издържа и в същия момент не си тръгва, а на пук седи с него.. Аз не мога да си позволя да продължавам да го търпя заради нея.. наистина много години вече преглъщам и нямам сили да му прощавам отношението повече..
Да си жестока към кого, това майка ти ли го каза?
Ще ставаш майка и ще трябва да се научиш да бдиш като орлица над детето ти.
Това включва да го изолираш от нежелани лица, които те тормозят.
Съжалявам да го напиша, майка ти е в това число.
Не му прощавай на баща си, но бъди малко разумна и си дай сметка за нейната роля в твоя живот. Даже като чака внуче, тя е на страната на агресивния си мъж и аатакува със злъч бременната си дъщеря.
Бъди орлица, защити себе си и детето. Прояви здрав разум и спри да ги търпиш. Да, и двамата.

# 27
Авторке, присъединявам се към мненията, че и майка ти е токсична. Тя е жертва на баща ти, но прави всичко възможно и ти да си жертва, защото когато се опиташ да се отстояваш, тя се обръща срещу теб точно със същата риторика като на баща ти. Нямаш нужда от тези хора. Нито след раждането, нито след това. Имаш семейство и то трябва да е на преден план, а не родителите ти. Ако не игнорираш тези токсични хора заради самата теб, направи го заради детето ти.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 12:04 от Acid_Burn

# 28
Авторке, всеки решил да стане родител е получил и възможността да дондурка и мляска бебе - т.е. твоите родители са имали тази възможност с теб и вместо да те обичат, да ти се радват и т.н., те са ти скапвали психиката.
Освен това, децата са си отговорност на родителите, не на баби и дядовци.
Имаш добър мъж - използвай времето да затвърдите връзката между трима ви, след като родиш. Външни хора не ви трябват - всички извън вас тримата са външни.
Повярвай ми, едно бебе не е кой знае каква трудност - мисля, че това е най-лесният етап от родителството.

# 29
Авторката не смее да се противопостави на баща си и майка ѝ, както обикновенно е виновна. Явно цял живот му е мълчала, сега омъжена пак си мълчи. Тати спонсор ли е, дава нещо, я пари, имоти, влияние за служби и по-добър живот на младото семейство? Майката какво общо има с това, че дъщерята си мълчи и ползва облаги?

Общи условия

Активация на акаунт