Токсичен баща

• 4 628
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Те никога няма да се променят. Но ти вече си възрастен човек, семейна. Няма нужда мама, тате или кой да е да ти помагат с нещо си. Двамата възрастни, разбирай ти и бащата спокойно можете да обгрижите бебе. В съвременните условия на домакински уреди, храна за вкъщи, възможност дори да пазаруваш онлайн хранителни продукти и други, ще се справиш чудесно сама без народ вкъщи, а и честно не е Ок 100 човека да пипат и да се тълпят около новородено. Създай си удобства вкъщи, така че да ти е максимално комфортно и да няма нужда да вдигаш непрестанно бебето, например легло до вашето тип (Некст ту ми), дрешки изпрани, а таткото може спокойно да пуска пералня, оригва бебе и върши какво ли не друго.
От типаж, който взима човек от болница, за да домакинства и друг, който позволява това, няма какво много да очакваш. Реално, вместо помощ ще получиш напрежение и стрес в един от най-приятните и спокойни моменти, прибирането вкъщи с бебето и напасването с новия режим.

# 46
Децата са отговорност на родителите.Ако чувстват ,че баби и дядовци няма да ги натоварват,няма лошо да приемат или поискат помощ.Не е задължително да се струпват,особено при такова малко бебе.Виждат го след изписването и всеки по къщите си.

# 47
  • София
Вие си пишете, но от авторката ни звук, ни вопъл, ни стон...

# 48
То това вече стана традиция.

# 49
1.Майка ти е толкова зле ,колкото и баща ти Чиста отрова и вина.
2. Ще се справиш с детето ,те само ще ти пречат .
3.Предпази себе си и дето от тези хора сега и за в бъдеще.
4.Помисли за собствената си зрялост при положение ,че имаш трудна бременност и си тръгнала да се разправяш с тях и да поемеш този риск .Работи над себе си.
Не е лесно ,донякъде те разбирам.Успех ! ❤️

# 50
Влизам за кратък ъпдейт към ситуацията, поставих граници които не се харесаха на отсрещната страна, съответно и майка ми започна да се отдръпва понеже човека, който я наранява е по-важен от всичко очевидно. Благодарна съм до някъде за ситуацията, знам със сигурност какво няма да причиня на детето си за в бъдеще. 😊

# 51
Постъпила си правилно. Сега се успокой и мисли само за доброто на теб и на семейството ти. Майка ти е възрастен човек и трябва да се справя сама.

# 52
Влизам за кратък ъпдейт към ситуацията, поставих граници които не се харесаха на отсрещната страна, съответно и майка ми започна да се отдръпва понеже човека, който я наранява е по-важен от всичко очевидно. Благодарна съм до някъде за ситуацията, знам със сигурност какво няма да причиня на детето си за в бъдеще. 😊
Успех занапред! Бъди силна и отстоявай себе си и семейството си!❤️

# 53
Нещо много теми станаха с токсични родители …. Ту бащата ту майката. Трудно е с такива и то много

Факт е обаче че те няма да се променят

# 54

Надявам се, че осъзна, че майка ти не е само жертва, а съучастник. Имам за съжаление опит в подобни отношения и ти казвам, че най-важното е, да не се "закачаш" на куката, приказки, доказване, обяснения. Сега ще те нападат, мрънкат и просто си подготви готови фрази за отговор: Добре майко, щом така искаш, както решиш, ти си знаеш.....и такива от сорта. Те ще искат, ще копнеят за разгорещен разговор в стил, "Не те е срам, ние живота си дадохме за теб..." и всичко от сорта. Просто не се връзвай.

# 55

Надявам се, че осъзна, че майка ти не е само жертва, а съучастник. Имам за съжаление опит в подобни отношения и ти казвам, че най-важното е, да не се "закачаш" на куката, приказки, доказване, обяснения. Сега ще те нападат, мрънкат и просто си подготви готови фрази за отговор: Добре майко, щом така искаш, както решиш, ти си знаеш.....и такива от сорта. Те ще искат, ще копнеят за разгорещен разговор в стил, "Не те е срам, ние живота си дадохме за теб..." и всичко от сорта. Просто не се връзвай.

Ох това “не те е срам, живота си дадох за тебе” колко пъти ми е казано.
От днешна гледна точка знам че е пълна манипулация. Никой не я накарал да не се връща никога повече не работа и да си търси все нови и ново оправдания защо няма да го направи.

Най важното е да не се връзваш. Пък те да си дрънкат глупостите си. Тя и моята майка нон стоп дрънка глупости.
То на токсични хора, като поставиш граници, никога не им харесва и винаги почват да нападат, и то жестоко. До болка ми е познато. Но трябва да си силна и да защитаваш тези граници, за теб и за детето си

Общи условия

Активация на акаунт