Продължителна температура

• 3 055
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Има ли болки в гърлото?

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 19:06 от kalina_pehlivanova

# 31
  • Точно където трябва
Не. Утре ще видим. Мислех и за коклюш. Но не знам как протича.

# 32
  • София
Детето така или иначе е на АБ, ако има нещо бактериално - по-скоро да го покрие. И на моето не са пускали всеки път антибиограма, не е имало проблем. Температурата е хубаво, че е по-ниска вече. Не знам. Все ми се върти да е гнойна ангина. Дълго се поддържа температура при нея. И така да е - ще се оправи. Хубаво е, че утре ще отидете на преглед. Поне така разбирам от написаното.
Успех Flowers Hibiscus
И по-малко притеснения.

# 33
  • Точно където трябва
Ами гледайки гърлото нищо не казват. И аз в паниката си забравям изрично да питам. Не е по- ниска , няма промяна.

# 34
Ами гледайки гърлото нищо не казват. И аз в паниката си забравям изрично да питам. Не е по- ниска , няма промяна.

С риска да се повторя и да ви го напиша за втори път, а първия път не искахте да ме чуете.
Поискайте снимка на бял дроб.
Ако детето е с вирусна пневмония въобще няма да се повлияе от всичко, което в момента му давате.
Пиша ви а последно, просто защото ми е мъчно за детето, че се мъчи.
Успех!

# 35
Ако температурата продължава, направете снимка задължително, за да изключите пневмония.

# 36
Днес направих. Това, което написах по- горе е от днес. Остава ми да изчакам 1-2 дни и да видя резултата. Дано има, че...
Здравейте! Какво се оказа при детенцето? При нас положението е сходно, детето пи 4 дни сумамед и пак вдигна темп. Сега ЛЛ назначи изследвания, като засега и те са ок, но детето отново беше с температура. ЛЛ каза да почваме панцеф.

# 37
  • Точно където трябва
На деветия ден вече нямаше. Странно, кашлицата, която рязко се засили до степен да кашля продължително, до давене, рязко намаля. Според мен АБ не помогна. С усещането съм, че просто отмина. Разбира се, може и да греша.

# 38
  • гр. София
Здравейте! Дъщеря ми,  на 14 г., вече 4 ден е с Т. На почивка в Гърция сме. Няма никакви други оплаквания. Давам Панадол, Нурофен, Авирон, Инфлуцид и хомеопатия. Щом спре влиянието на лекарствата, пак вдига Т. Днес посетихме Медицински център Авдира. Прегледа я обстойно педиатър. Направиха тест за Ковид - отрицателен. Стрептококи -отрицателен. От прегледа не се установи нищо притеснително. Нурофен  не съм давала от сутринта. Т е под 37. П
Каза при 38 Т да давам температуро- понижаващо. Предполага, че е вирус. Не изписа лекарства. Ако продължава с Т ,отново сме на преглед в сряда и тогава кръвни изследвания.
Девойката е жизнена и без оплаквания. Чудя се от къде идва тази Т??

# 39
А колко вдига?

# 40
  • гр. София
Веднъж до 39,2. След Нурофена сутринта, сега вдигна 37,4

# 41
Ако е вирус, до 1-2 дни ще изчезне сама.
Ако има подути лимфни възли, проверете за мононуклеоза.

# 42
  • гр. София
Ако е вирус, до 1-2 дни ще изчезне сама.
Ако има подути лимфни възли, проверете за мононуклеоза.
Няма подути лимфни възли.
Ние се съмнявам за поникване на мъдреци, но и там като натисне не я боли...

# 43
  • София
Синит ми нямаше подути, а беше с моно.
Едва ли мъдреци.
Уро инфекция?
Бъбреците има ли проблем?

# 44
  • гр. София
Синит ми нямаше подути, а беше с моно.
Едва ли мъдреци.
Уро инфекция?
Бъбреците има ли проблем?
С бъбреците няма проблем. Детето сподели, че  има запек. Дадох шоколад. Довечера мога ли да дам и капки Дуоколакс?

Общи условия

Активация на акаунт