Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 399
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И ние с моя внук сме за трето класиране. А има ли възможност да се разбере преди утрешния ден нещо за свободните места и баловете

Преди 4години големият ми син беше в подобна ситуация. Приет по второ желание, на 1.5т от първото. В края на срока за записване след второ класиране се обадих в училището, което му беше първо желание, и оттам ми казаха, че всички са се записали и места в тази паралелка за трето класиране няма да има. Записахме го в паралелката, която му беше второ желание с уговорката ако междувременно се освободи място да пробваме. Това така и не се случи, но от дистанцията на времето отчитам, че това беше по-добрия вариант за него.

# 31
# 32
Добавих анкета - да се преброите в представителна извадка Hug

# 33
Добавих анкета - да се преброите в представителна извадка Hug
Според мен трябва да има и примерно
* Детето е записано окончателно - за нас класиранията приключиха
Защото само така може да се види какъв е процентът на отиващите на трето и какъв е процентът на записаните. Иначе няма да е достоверно.

# 34
Погледнах и аз задължителната литература, която е постната в началото на темата. Да не би да отпадат Старогръцките легенди от учебния материал за 8 клас?

# 35
  • Варна
Може ли някак да се добави и град за анкетата?

# 36
Нали участващите на трето са наясно, че половин точка под чертата на второ тук няма никакво значение и балът може да се вдигне?
Наясно съм, че балът може да се вдигне, но  може ли някой да ми обясни технологията на определяне на бал?
По моята логика би трябвало да се определя според баловете на тези, които са заявили желание за тези паралелки. Така ли е?
В този смисъл,  ако вече си имал достатъчен бал, за да те приемат, би трябвало да си класиран на 1во или 2ро. За 3то да останат тези като нас, на които не им е стигнало.

# 37
Нали участващите на трето са наясно, че половин точка под чертата на второ тук няма никакво значение и балът може да се вдигне?
Наясно съм, че балът може да се вдигне, но  може ли някой да ми обясни технологията на определяне на бал?
По моята логика би трябвало да се определя според баловете на тези, които са заявили желание за тези паралелки. Така ли е?
В този смисъл,  ако вече си имал достатъчен бал, за да те приемат, би трябвало да си класиран на 1во или 2ро. За 3то да останат тези като нас, на които не им е стигнало.
Но е възможно, точно както вас, на тези с по-високия бал, да не им хареса там, където са класирани, да се откажат, а на трето да попаднат на вашето (освободено) място.
Нещата започват от нулата, за всяко място може да се състезават неясно колко и с какъв бал участници.

# 38
Да, но при ново нареждане на желания, това означава, че вече и други могат да пишат и да включат "вашите желания", които преди това не са ги писали... а техният бал не се знае колко е.

# 39
  • София
Включително могат да се появят деца от частни училища и други области, които са размислили и имат висок успех. Варианти много.

# 40
  • Варна
В така зададената анкета няма как да се включа. Детето е записано към МК, но не освобождава място към МОН, не сме подавали за второ, няма да подаваме и за трето.
Успех на всички смели, дано се удовлетворят желанията ви. Признавам, аз съм бъзла и на второ бих записала.

# 41
Много от децата ще се отпишат от местата си на второ класиране, защото са видели, че има места в по-желана от тях паралелка, така че далеч не участват само деца, които не са приети никъде на 1-во и 2-ро класиране.

# 42
  • София
Не е точно така. Примерно вие искате 1 АЕГ и имате 450 т. а последният приет на второ класиране е с 451 т. Дете влязло там с 460, което иска в НЕГ, не се записва и участва на трето класиране. Пише първо желание свободно място в НЕГ и второ желание "освободеното" от него място за 1-ва АЕГ. Обаче в НЕГ за единственото свободно място се класира друго дете с 461 бал, това с 460 се класира отново в 1-ва АЕГ и така балът на трето е по-висок от този на второ.

# 43
Има много деца, които не са писали достатъчно желания и не са класирани никъде. Има много други, които не харесват изобщо паралелката, в която са класирани и ще се борят за по-предните си желания. Има и такива, които тотално са размислили какво точно искат. Никой не знае точния брой на децата, които ще участват на трето, нито какви балове имат, нито какви желания ще подредят. Съответно няма как да се предвиди как ще се променят приемните балове за трето класиране. Някъде ще паднат, някъде ще се качат.

# 44
Да де, но изведнъж хората, които са се борили за конкретна паралелка, но примерно нея я няма, ще подадат и за вашата...освен ако не е нещо много специфично

Общи условия

Активация на акаунт