Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 403
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 45
В анкетата няма опция за "Детето е записано и не планира участие в по-нататъшни класирания". Без нея излиза че всички тук, които гласуват, ще ходят на 3-то...

# 46
Да, ако има опция за корекция на анкетата, би било най-показателно да има възможност за отговор “записано е, няма да участва в това класиране”

# 47
  • София
Както писаха по-горе има деца с много високи балове, които са се подвели по миналогодишните минимални и са писали само 2-3 много високобалови училища, където за съжаление не са приети. Те нямат избор и ще им се наложи да участват на трето класиране за останалите училища.
Преди 4 години по този начин бала в училището, където беше приета едната близначка скочи за всички паралелки с по 30-50 точки минимум на трето класиране. Училището не е от топ училищата. Тя имаше близначка и затова с нея рискувах на трето класиране за паралелка в училището, в което беше записана на второ класиране, за която не и стигаше 1,5 точки и имаше обявени свободни места. Но въпросната близначка беше с нисък бал и на трето и на четвърто класиране, не само не успя да влезе в мястото, за което се бореше, а и в освободеното от нея след отписване място в даденото училище. Тя имаше аванс дори от 15-тина точки за някои от парелелките в това училище, които се оказаха крайно недостатъчни, когато се появиха много по-високи балове от нейният некласирани никъде и участващи за останалите малко места вече на трето.
С малката ми дъщеря, която беше миналата година седми клас, бях решила, че няма да рискувам и да участваме след второ, тъй като няма сестра близначка за бекъп. Беше подредила училищата в този ред - ФЕГ, 18-то, 35-то, 133 то и надолу вече не помня. За ФЕГ на и стигнаха 1,5 точки на второ класиране, така и после не обявиха свободни места за момичета. И на първо и на второ я класираха в 18-то, имаше бал и за 35-то и 133-то, но тя желаеше горната подредба. Записахме я в 18-то, като беше с най-висок бал в паралелката, която си беше избрала там и приключихме.
След това беше обаче на лагер, където се запозна с деца от 35-то и се върна променила решението си. Съответно на 5-то мисля чак класиране, след като обявиха свободно място без значение на пола в 35-то в паралелката, за където имаше бал още и на първо класиране тя реши, че иска да опита. Прецених, че риска ако я отпиша с нейният бал е малък, тъй като за 18-то в паралелката където беше записана, нямаше много желаещи за следващи класирания. Балът и за нея точно беше доста висок спрямо желаещите и ако не стане в 35-то ще се върне евентуално в 18-то. Изтеглих, подадох , приеха я в 35-то и сега година по-късно още съжалява, че не е останала на първоначалното си желание в 18-то.
Хубавото е че всичко е по нейно желание и няма как да съм аз виновна.
В обобщение трето и четвърто са доста рискови, ако не си с наистина много висок бал или пък нямаш близнак. Ако ти си приет в паралелка с най-висок бал от всички желаещи, която не е от най-желаните като цяло и имаш доста аванс има някакъв шанс като я освободиш и ако не стане с мястото за което се бориш, на следващото класиране да се върнеш там. Ако си като близначката ми приета на последно място в паралелката след второ класиране, шанса да не можеш да се прекласираш там и на четвърто  е огромен.
След началото на учебната година също изкачат места, като там не рискуваш текущото си място и може също да се бориш. Приятелка така мисля октомври успяха най-накрая да се преборят за НЕГ с дъщеря и.

# 48
Благодаря за отговорите. Изясни ми се Simple Smile

# 49
Добавих в анкетата опция за записани, които няма да участват на трето.

# 50
Аила, близначките ти бяха по реда на 4то "директорско", а сега и то е през системата... Малко по-малко търчане по училищата и безобразно много итерации в подаване ден след ден на "директорско" Hands V

# 51
  • София
Аила, близначките ти бяха по реда на 4то "директорско", а сега и то е през системата... Малко по-малко търчане по училищата и безобразно много итерации в подаване ден след ден на "директорско" Hands V
Да с близначките търчах- записахме, отписвахме едната, после в гнезда подавахме, но през цялото време тя имаше място при сестра си и освен време и колебания друго не съм рискувала.
С Ели миналата година вече бяха през системата 3-то и 4-то, но на тях нито тя все още беше решила да се мести, нито имаше място за 35то в паралелката с квоти. Тя размисли и обявиха такова чак за 5то, където пак си беше вече на място в училището. За нея бях решила да не правя глупости с описване, но след анализ на ситуацията и това, че имаше и места към момента в 18-то прецених, че е малък риска и действахме.

# 52
  • Пловдив
Привет!
Лека полека тази седмокласна истерия ще свърши. Стискам палци на всички, които са все още в нея с двата крака.

# 53
Ние се записахме и след повече от 24 часа се отрази това на сайта за кандидатстване. Сега чета, че някои се записват на второ, изчакват да видят има ли свободни места, там където искат и се отписват. Мястото, което освобождават ще се появи на 4 класиране. Но това което не ми е ясно в какъв момент профила в сайта ще е активен за кандидатстване. Дали може насред 3 класиране да се включиш. И дали веднага след отписвне ще ти се промени статуса на незаписан.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 10:55 от dalil

# 54
Аз не мога да гласувам в анкетата, защото моето дете  на първо и на второ е класирана, просто няма да я запиша, и така въртележката за вея продължава.
Относно 3 то, 4 то, 5 то и т.н., миналата година имах също седмокласник, но за съжаление нямах кураж да играя тази хазартна игра на 3 то и 4 то класиране. С нея събрах смелост чак на 5 то и нещата се получиха, за това тази година реших, че няма да записвам другата и ще видим какво ще стане.

# 55
  • Сф
Има и деца, с много високи балове,които просто искат да сменят паралелката в едно училище, ако има място  и не се знае къде ще изпадат с високия бал надолу в желанията, ако не се прекласират в същото училище. Защото Иван примерно от Ботевград с бал 498 е решил да дойде в крайна  сметка в София. Не се знае кой играе и с какъв риск - това е. Има и много объркали се в реденето на 1 во и второ , а просто сега местата са наистина по няколко в училищата и така постепенно бала на топ 30 училища се качва. Има подсигурени е с частни училища,които могат да се борят до край.

# 56
За 5-то класиране и евентуални свободни места в началото/през годината правилно ли съм разбрала - отиваш на място в училището и подаваш за обявеното своб.място, НО трябва ли преди това детето да се е отписало от предишното си училище? Рискува ли да остане без място по средата на годината?

# 57
  • София
За 5-то класиране и евентуални свободни места в началото/през годината правилно ли съм разбрала - отиваш на място в училището и подаваш за обявеното своб.място, НО трябва ли преди това детето да се е отписало от предишното си училище? Рискува ли да остане без място по средата на годината?
как ще подадеш, ако не си се отписал? Разбира се,ч е трябва да се отпишеш и поемаш риск

# 58

Миналата година РУО обяви свободните места за 5 то веднага след края на 4 то класиране. Излиза и списък на всички училища със свободни места, къдете са нанесени датите за подаване и записаване в съответните училища със свободни места. За да участва дете на 5 то класиране то не трябва да е записано в друго, защото към заявлението, което Ви дават от училището се оставя и оригинала на свидетелството за завършен 7 клас.

# 59
  • На планетата земя
Е, то как ще си отпишеш детето от сигурното без да знаеш дали ще бъде прието насред учебната година, това не е сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт