Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 482
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 165
Тогава да се върнат девическите и мъжките гимназии……..
А, защо ние да решаваме какви ще са?!? Кой където успее по бал е най-правилното Hands Plus1, други признаци да не се гледат.

# 166
  • София
Писах го в друга група наскоро, но ще го напиша и тук. Завърших изцяло момичешки клас и нито се избихме, нито останахме стари моми. Всъщност беше много приятно. Бяхме на приятелски групички, но нямаше конфликти помежду ни и всички се обединявхме, когато трябваше да защитим една от нас. Може би за това допринесе фактът, че нямаше нито едно момче и че всички обожавахме езика, който учехме и това ни сплотяваше.
Бих предпочела в класа на дъщеря ми да има и момчета, но не ме плаши да е само момичешки.

# 167
В паралелка  в 22-ро  познавам дете, което ми е казвало, че са две момчета и всичко друго девойки - същински змиярник, тоест.

Ама защо змиярник? Защо са тези груби епитети? Искате да кажете, че жените, когато попаднем в изцяло женски колектив рязко превключваме в режим "змия", но същите момичетата, попаднали в клас с квоти, се превръщат автоматично в света вода ненапита само заради средата?

# 168
Ми така си е ... Вашите постове тук са доказателство...

# 169
Аз съм против квотите. На дъщеря ми не и стигат 1,5 т за да е в желаната паралелка, в която са момчета с 20т по-малко от нея.
Била съм в клас с 3 момчета и никой не пострада от това
Ако момчетата са по-бавно развиващи се, тогава и според месец на раждане да дават точки, ок? Едно е да си роден януари, а съвсем друго през декември

# 170
  • София
Ако махнат квотите, синковците могат и да седнат да поучат по-стабилно... не да лежат на тая кълка, защото със сигурност го има успокояващият елемент как еди-колко си точки са достатъчни, стига сме се напъвали. Как в СМГ успяват да ги натиснат "математическите гении" и да изкарат високи резултати и по БЕЛ?  Ами сядат си на задника и учат? Имаше възмутена майка по-назад, ми направи впечатление, как някакъв ритал топка цяла година и щял да измести нейното дете от СМГ, което толкова труд вложило... Представям си там ако сложат квоти, та и някакви си момичета да идат да ги изместват. Майтапът настрана, пуснете ги и топка да ритат от време на време, жал ми става за тия деца...

И не разбрах в крайна сметка защо момичешки класове са проблем, а момчешки - не са.

# 171
Ми така си е ... Вашите постове тук са доказателство...

Ааахахахахха! Това не е вярно, но смешката се е получила! Joy

А защо не е вярно - защото нямаме извадка от държанието на същите тези потребители, само че поставени в друга среда. Освен това тук хората се палят заради самите теми, които се обсъждат, а не защото имат насреща си жени.

# 172
И аз не знам как така момичешките са проблем, а момчешките не са. Квотите са здравословно нещо. Учат момичетата на търпение, а момчетата, че не са единствени и неповторими.
Сега, има разни техникуми като шофьорски, стругарски, шивашки, където няма как. Но тук обсъждаме езикови и математически гимназии и аз разбрах, че в СМГ са някакви богове в математиката, които не искат жени да им развалят концентрацията, нещо като духовната семинария

# 173
И аз не знам как така момичешките са проблем, а момчешките не са. Квотите са здравословно нещо. Учат момичетата на търпение, а момчетата, че не са единствени и неповторими.
Сега, има разни техникуми като шофьорски, стругарски, шивашки, където няма как. Но тук обсъждаме езикови и математически гимназии и аз разбрах, че в СМГ са някакви богове в математиката, които не искат жени да им развалят концентрацията, нещо като духовната семинария
JoyJoyJoy то хич не ми е смешно, но сарказмът ти е добър

# 174
Квотите лично мен не ме засегнаха, защото изборът на наборката беше училище без квоти, но като майка на момиче няма как да не ми нагарча това. Това е 32 ро паралелките с квоти.

Минимален бал      
Общо   Мъже   Жени

418.5   418.5   449.5
418            418   442.5
409            409   439.5
405.5   405.5   423
Мисля, си че доста момчета с висок бал предпочитат да запишат техникуми като ТУЕС и Джон Атанасов...
Незнам в най-високобаловите паралелки тези на СМГ и 2те на НПМГ с мат и информатика как е съотношението момичета момчета, но ако е както навремето, момичетата бяхме само 9 в класа в математическа.
Тези гимназии дърпат силни момчета... Поне аз така си го обяснявам.

П.С. Ето Априлски душ е писла за СМГ, че там сякаш са повече момчетата.
А има ли високобалово училище без квоти с повече момичета? Може би НГДЕК там незнам как е.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:38 от sisill

# 175
Едно време в математическата, която съм завършила имахме 7 момчета, в другите класове пак така 5-6. Бяхме предимно момичета, явно е било без квоти. Изненадвам се, че тези класове казвате, че сега са предимно момчешки

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:29 от Щастлива съм!

# 176
В НПМГ този випуск "математическите богове" са все девойки. Справят се много по-добре от момчетата и са все на национални кръгове, състезания. Отношението в семейството и училищната среда са много важни да не трови този състезателен дух, а да мотивира. И аз не съм за квоти, а за който каквото си е заслужил според резултатите. В езиковите гимназии това може да се прояви в посока знанието на дадения език, и там може би момичетата доминират.

# 177
Но тук обсъждаме езикови и математически гимназии и аз разбрах, че в СМГ са някакви богове в математиката, които не искат жени да им развалят концентрацията, нещо като духовната семинария

Уффф, и откъде точно го разбра? Аз понеже не видях някой да го е написал. Моето момиче беше в СМГ и съвсем не беше сама в класа. Може би бяха 60:40 процента, може и 2:1, не знам, ама си имаше доста момичета.

Аз съм против квотите. На дъщеря ми не и стигат 1,5 т за да е в желаната паралелка, в която са момчета с 20т по-малко от нея.

Точно както писах - няма универсална справедливост и ти си против, защото си потърпевша. Ако беше за нещо, което ти е то полза, нямаше да си против. Нормално е.
Май само аз съм момичешка майка, която защитава квотите.

# 178
  • София
Dame, написах,че имам 3 момичета...Wink И на база наблюденията ми е точно така, пък нека Ви звучи  грубо  - и в прогимназията, и в началните класове на гимназията (осми, девети) разприте, драмите,  сценките, завистта, интригите, говоренето зад гърба, подливането на вода са повече момичешко дело..Момчетата определено допринасят за една по-спокойна  атмосфера в колектива като цяло..

ЧС, как ще си само  ти, аз съм  с 3 момичета,  не с 1, и пак мисля, че за гимназия конкретно са добро решение. За нататък - не.

# 179
Май само аз съм момичешка майка, която защитава квотите.
Не си само ти, доста сме.
Доколкото зная, в закона е записано, че това не може да се тълкува като дискриминация. Предполагам, че логиката е подобна на тази при различните квоти за мъже и жени във физически състезания - лека атлетика, тенис, абе всички спортове.
И все пак в името на обективността - за мен е редно навсякъде да има квоти, за да няма преимущество в обратната посока, ако е така, както казвате, че се случва в МГ в София. Тук в нашата МГ нямам такива наблюдения - няма квоти и са почти по равно децата.
Не знам, честно казано ме учудва това, че някои от вас нямат против еднополови класове. За мен не е никак желателно.
А и друго има - нали всичко е предварително известно - т.е. всички сме наясно предварително, че примерно за високобалова гимназия в София девойките се борят за 13 места, а не за 26 - не е като в последния момент да са го спуснали това.

Общи условия

Активация на акаунт