ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Здравей, Скиорче Simple Smile Донякъде се разпознавам в търсенето ти и ще ти пиша на ЛС да не разводняваме темата.

Отчитам за пръв път подхвърляне за желание за шофьорски курс. Както беше силно против, аргументирана, сигурна защо НЕ й трябва книжка, така сега подхваща с: "това си е важно умение, не може без него", "няма цял живот да ме возят", "искам да видя дали мога" и т.н...

# 121
  • Русе
Вкъщи наборката не иска и да чуе за шофьорски курс, страх я било да шофира.

# 122
  • София
След едно вълшебно пътуване до Лондон, което си причинихме семейному, вече на родна земя се завърнах на работа и свободното време свърши за мен. Наборът - обратното. По цял ден е навън с приятели или с гаджето и оползотворява лятото в нищоправене. Дори на тренировки за момента не ходи, защото не мога да го карам дотам, като съм на работа, а е твърде далече, за да ходи сам. Хубавото поне е, че прочете "Железният светилник". Сега ще започне една книжка на АЕ - това е зададено домашно от госпожата по АЕ, като има да пише и преразказ после. От Лондон си хареса и си взе една книжка за Шерлок Холмс, след като посетихме музея там.
За шофьорски курсове каза, че му било рано, догодина евентуално щял да ги кара.
Това, което ни предстои преди началото на учебната година, е организация на рождения му ден, след това задължителната ваксина на 17г. и изваждане на ЗПК, ревизия на гардероба да се махнат всички излишни дрехи и малка реорганизация на стаята му. Във втората седмица на септември ще пътува с баща си в Амстердам и после "Здравей, 11 клас!".

# 123
  • София
Коя е ваксината на 17? Моят си взе ЗПК, но нищо не е казал за ваксина.

# 124
  • Пловдив
Дифтерия-Тетанус

# 125
  • София
Ние оправихме ваксината и картона през юни. Остава ми да купя учебник по история за профила. С дрехи и обувки за него не се занимавам. Трябва да се върне от море и да си подреди стаята.
Мисля да сменям училището на малката, та ще се занимавам с дивотии тези дни.

# 126
  • София
И у нас ваканцията си тече с пълна сила. Нищо не е чела, но и не смята да го прави. В неделя заминаваме всички на море и там ще посрещнем и рожденият й ден, но подаръка ще го получи след като се върнем, защото до последно се колебаеше какво да бъде. Спря се на гривна от Пандора. Няма да е изненада, защото все още не е решила каква и ще ходим заедно да си я премери и да си избере.
Ваксината, трябваше да я слага тази седмица, но като казах на ЛЛ, че отиваме на море я отложи за началото на септември, когато ще е лудница пред кабинета, но пък девойката няма кой знае каква работа и ще чака.
Шофьорски курс ще кара най - рано догодина. Сега брат й ходи на курс, но заради пътувания, почивки, отпуски на инструктори не му се вижда края. А го започна на 10.06. Ако знаех, че толкова ще се проточи, щяхме да го запишем през учебната година, но пък тогава се подготвяше за ДЗИ. Но, здраве да е, все някога ще вземе книжка.

# 127
  • София
Здравейте момичета,
Много се извинявам, че нахлувам в темата ви , от долния 2008 набор:). С някои от вас се знаем от друга наборна тема на по-големите братя и сестри.
Пиша с конкретен въпрос към майките с деца, изучаващи интензивно немски език в НЕГ, 73-то или друга гимназия.
Имам спомен, за дете, посещавало миналата година летни езикови курсове по НЕ към виенския университет.
Моля, ако някой се разпознае като родител на такова дете, 😀да се се включи или да ми пише на ЛС с повече информация за тези курсове. В 9-ти клас не случихме на мотивиран и отговорен учител по НЕ (това ни чака и в 10-ти) и ми се иска детето да поработи по-целенасочено, за да не забрави всичко, научено в 8-ми клас. Приемам и идеи за Германия (най-вече Мюнхен) още за този септември.
Благодаря от сърце!

Здравей, моята дъщеря е в 73-то и ще ходи на езиков лагер от тук https://m.welburg.net/ezikov-lager/view?oid=148
Не съм сигурна колко ще ви помогне в ученето и дали има места също.
До сега не е ходила на лагер и не знаем колко и как се учи там.

# 128
  • София
Девойката не просто е решила за шофьорския курс, но обяви и датата, на която започва - първата възможна дата според закона, отчитайки от РД, че и за кола се оглежда .... иска да е ретро, било яко, разбирайте нещо като VW Golf 2 Joy

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 17:25 от Desem

# 129
  • на Мелмак
Моята искала Шевролет от '70-те години Joy, ама нямала толкова пари сега Grinning

# 130
Моят си има Жигули 😅, което седи в гаража и се вади само за преглед и ретро събития.

# 131
  • В светлината на слънцето
Ха-ха, и при нас се броят дните и часовете за шофьорския курс. Даже почна да си събира пари от заработеното за бъдещата кола, която по план трябва да е S-ка. На този етап е събрал като за джанта. Joy Освен да стане най-младия депутат, друг вариант не виждам да успее за точно такава кола. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 132
  • София
Нашият се точи на една Шкодичка. Ако ще може да я зарежда и поддържа- да я взима Joy

# 133
  • Варна
Типично по женски щерката иска двуврат кабриолет, светлосин. Марката, годината, горивото и скоростната кутия нищо не й значат Simple Smile

# 134
А синовете ми се точат на моята кола, понеже е ясно, че няма да си купят каквото и да било в скоро време.

Общи условия

Активация на акаунт