ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 40 410
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Наборът отсега е заявил , че не иска да ходи на бал, честно казано и аз няма да настоявам. Но мисля, че ще размисли, тъй като гаджето му завършва тази година Simple Smile
Той е професионална паралелка, но е записал ФУЧ , което мисля, че е материалът от профилната математика и са започнали с вектори и бази. Дано не се откаже догодина.
Не знам този материал дали влиза в материала за изпитите за СУ и ТУ?

# 376
  • София
Във вторник имахме РС и една майка повдигна въпроса за бала. Класната каза, че децата били достатъчно големи и ще се организират. То хубаво големи са, но са шест паралелки и организацията ще е по - бавна, а желаните от тях ресторанти и дискотеки вероятно са заети вече. По традиция техния бал е на 24.05, но миналата година не са успели на време да се организират и вместо в желания ресторант са били в друг и то на 25.05. Предполагам, че и при нас ще се случи същото. Но не е болка за умиране, че ще са на друга дата и в друг ресторант.

# 377
Много важно, че ще бъдат заети някакви ресторанти. Ще резервират за други. Това е такава простотия, че нямам думи. Само да не резервират дата преди ДЗИ, защото четох за такъв случай със сегашните 12 клас.
Нямам никаква представа при нашите как се случва и дано скоро да не ми се налага да разбирам.

Дайв, много ме разсмя с последното изречение, защото и моята девойка е така. На тях им дават всяка година нещо като грамоти за отличен успех на мини церемония и винаги са напъхани в чантата просто ей така и стават на баница. За това удостоверие пък изобщо бях забравила. Тя не го е взела още.

# 378
Съвсем бях забравила за тези удостоверения. Дано не са ги раздали още, иначе ще да е изгубено
Е, надявам се да не ни потрябва Smiley

# 379
  • София
Съвсем бях забравила за тези удостоверения. Дано не са ги раздали още, иначе ще да е изгубено
Е, надявам се да не ни потрябва Smiley
За шофьорска книжка трябва. 😃 На голямата ѝ трябваше и при кандидатстването, от свидетелството взеха балообразуваща оценка.

# 380
  • София
И при нас се появи удостоверението, цяло, право, несмачкано - все пак за шофьорска книжка ще потрябва Joy
Наборът финално нали избра ПП БЕЛ и История - вчера писали есе, много доволен беше от себе си. Дано и учителката е доволна от написаното.
Започнаха някакви чуденки кэм коя сфера да се насочи, баща му му даде идея за нещо много различно - въодушеви се, вече няколко месеца споменава за това "нещо".

# 381
  • Пловдив
...  моят АЕ и НЕ го правят нещастен... търси мотивация да учи немски за ДСД. Езиковият лагер в Бад Шусенрийд не го накара да залюби немския. Говорели са си с чужденчетата на английски и установил, че му харесва да живее на село - такова като Бад Шусенрийд, но не и в град като Мюнхен ... Иначе отчита като най-правилното си решение (ЗАСЕГА!), че е избрал профил математика и сподели, че още след първият час по профил момиче, избрало биология, рязко решило че не е за нея, викали майка й... и сменила профила с история... такива ми ти неориентирани работи.
Искаше да записва курса към БЧК, който държат кандидат-шофьорите. За 03.10. имало само три свободни места видиш ли, цъкал да записва. Добре, че се сетих да попитам от колко часа е този курс!!! Бил от 10 часа! Рязко го забраних! Да отсъства от училище - за да отиде на курса в БЧК!?!? Rage Казах му да следи за следобеден курс и му давам парите.
Апропо, за свидетелството за първи гимназиален етап не е станало дума у нас. Ще попитам тази вечер.

# 382
  • Русе
Този курс към БЧК колко време продължава?
На нашите изрично са им казали, че няма да толерират отсъствия заради кормуване и др. подобни.

# 383
  • София
Този курс към БЧК колко време продължава?
На нашите изрично са им казали, че няма да толерират отсъствия заради кормуване и др. подобни.
Два дни беше преди две години и може да се изкара по всяко време преди подаването на документите в КАТ за книжка. Не е нещо спешно.

# 384
  • Перник
Нашата родителска среща мина снощи. Дойдоха всички учители (без тази по физическо), хвалиха децата - "добре, че са умни, щото много ги мързи" Joy Удостоверенията ще се раздават следващата седмица. Единственият начин, по който беше засегната темата за завършване на училище беше поставянето на срок до края на тази учебна година да решат кой на каква матура иска да ходи. За балове никой дума не продума, което за мен е съвсем ОК Simple Smile

# 385
  • Пловдив
И нашите свидетелства още ги няма. Не били готови.
Моята е доволна от профил математика-харесва й,разбирала нещата. Аз много се притеснявах,защото не са никак лесни,но майка ми е учител по математика и каза,че много добре се справяла. Ще си решават двете на воля Simple Smile

Не е прочела все още Железния светилник,цяло лято я подмята книгата,обаче г-жата им казала,че ще пише двойки и тя рязко седна да чете.

# 386
Нашата РС мина и госпожата вместо да ни поясни за профилираните предмети и изпити по професионална подготовка и практика , които ще държиат децата , задължителната профилирана матура която ще имат заедно с тази по БЕЛ,  почна да ни разглаголства за абитуриентския бал.  Къде било хубаво из града и  къде било лошо, как се резервирало две години предварително, тя какъв опит имала. Къде имало хубава музика, а  къде не толкова, къде се стигало лесно, а къде се чакало. Щях да падна от стола. Да сме говорили с наборите и вече са сме били решавали и да резервираме. За мен това беше крайно непрофесионално. На въпросите, който зададох за нещата които мен ме интересуваха по всички изпити, които ще се държат 12 клас  за получаване на професионална диплома със степен на професионална подготовка -  получих крайно оскъдна и повърхностна информация. Много неприятно впечатление ми остави.

Иначе не се е сетила да донесе свидетелствата за завършен 10 клас. Забравяла  и затова учениците да й били напомняли да ги даде в часа на класа ...

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 22:55 от _re_ge

# 387
  • София
... казва, че не й се ходи на училище вече, искала в университет, където всички тихо слушат и си работят в часовете, а не се опитват да се правят на интересни....
Същото е и при нас - иска в университета вече. Много го грабна бакалавърската програма, като разглеждахме какви предмети ще учи там. Казах му да заляга сега в 11 и 12 клас на специалните си предмети, тъй като те ще поставят основата на специалността му после. Даже вече имаха няколко часа по ПП и той беше много въодушевен от задачите, които им е давал учителя.
А по другите предмети - похвален по БЕЛ-ИУЧ, защото бил единственият в класа, който е прочел "Железният светилник". Отделно вече две шестици изкара по ПП-АЕ.
Кога почна годината, кога две контролни с две оценки Rolling Eyes ?
За съжаление ни се потвърдиха страховете за основната учителка по БЕЛ - тотал щета. След втория ѝ час, завела целия клас в дирекцията да се оплаква от дисциплината им и че тя не можела да работи в такава среда. Ами като не можеш, очевидно не се справяш! Как предишната, доста по-млада и неопитна, ги приковаваше на столовете и гък не можеше да се чуе в часа ѝ? Почвам яко да набирам и усещам как на РС ще избухна. Наборът каза, че цитирам: "Тази няма да я бъде. Давам ѝ макс два месеца и ще напусне." И тъй като става въпрос за БЕЛ - предметът, на който лично аз най-много държа - записах набора, (и по негово желание, да отбележа), на уроци. Не ми се иска да тръгва назад, при положение, че в момента е на много добро ниво. Дори да сменят учителката с по-добра, няма да му навреди допълнителната подготовка.

Много важно, че ще бъдат заети някакви ресторанти. Ще резервират за други. Това е такава простотия, че нямам думи.
Това се покрива и с моето мнение за баловете! Точно вчера треньорката на набора, която има момче на същата възраст, ми сподели как на тяхната РС се обсъждало точно това - да резервирали от сега. Щях да падна. Но като ви чета, това изобщо не е прецедент, а реална практика. За мен това е чиста лудост и комплексарщина. Щото ако балът не е в Хилтън или Милениум, не ста'а Head Band . Извинявам се ако засягам някого. Но и случката на re_ge от РС е ужасно показателна за общото ниво.

# 388
  • София
Аз нямам още дори инфо за родителска. Добре, че е наборът, че да потвърди, че същата им е класна. Изобщо не случи на класни моят човек, тотал щета бяха всички. Дори не им споменала за кандидатстване по Еразъм, случайно разбрал, бесен й е. И тъй като тя води ПП География, а и от информацията за ПП Математика, съм много щастлива, че не избра Математика и География. Виж, по БЕЛ е друга бира, и по ООП, и по ПП отзивите са повече от добри. Не знам само какво ще стане ако му потрябва хорариум по Математика. Но се надявам и силно вярвам, че * си знае работата Hug

# 389
  • София
Нашата родителска среща ще е на 15.10., ще видим какво ще се обсъжда. Аз, а и синковецът, сме доволни от класната, която му преподава само в 9. и 10. клас по химия, вижда я веднъж седмично, но си държи на класа и е отзивчива.
Много е доволен от учителката по испански, съжалява, че не му е преподавала предните години. Доволен е, че му "се е паднал" най-добрия учител по ИТ, при когото имаше клуб предните години. Математичката им говорела на "другари", но пък обяснявала много добре. От останалите учители също е много доволен, чак не мога да повярвам как започва годината. Пу пу... Той краят на годината е важен, ама ще видим, има време, дано да е все така ентусиазиран.

Общи условия

Активация на акаунт