ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 40 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
sise_to, благодаря за инфото, явно и нашата родителска ще е на 15.10.

# 391
  • у дома с любимите си хора
При моето момиче още са на етап дали да се поръчва това или онова помагало по език ООП. Никой не мисли за балове. Но като гледам как дойде октомври и още не са се натуткали какви допълнителни учебници да се поръчат, дори бройката им не е уточнена, мога само да се досещам каква ще е организацията за бала.
Иначе стартира ПП - доволна е засега от избора си с оглед на това да се избира възможно най-малкото зло. Искаше ПП математика, но в гимназията е пълна греда тоя предмет и ги бяха предупредили, че нищо няма да ги научат и в никакъв случай да не се явяват на това ДЗИ.

# 392
Ох, не знам, момичета. Сигурно съм остаряла и много задръстена, но какво значение има на коя дата и в кой ресторант ще се напиеш, че да се обсъжда на родителска среща една година преди това. Децата започват профилирано (професионално) обучение. Все още е сравнително непознато, родителите имат много въпроси, касаещи образованието, а и бъдещото такова, те ще се фокусират върху ресторантЯ. Някои хора не могат да надскочат себе си и това е.

# 393
  • София
Silan, при девойката има желаещи да организират - нещо бяха обсъждали още в 10 клас, а преди малкона въпроса ми (заради повдигната тема тук) "коментирате ли бала?", тя вяло отговори: "да" и толкова.
Като се замисля единственото важно за мен е да е след ДЗИтата.
Минах веднъж през това, като в онзи момент имаше по-важни неща от бала - предстоящите изпити за университета/тите. Нямаше сложни/пищни организации/покупки.

# 394
  • София
Винаги има екзалтирани ентусиасти за организиране, като майките натегачки в началното училище, сега са учениците, явно с побутване от някои учители. В нашето почти момчешко училище, лудницата с бала я творят дейни девойки.😃 Момчетата и майките им слушат и
 изпълняват. 😂😂😂

# 395
Desem, разбираемо е момичетата да се вълнуват, но учителите да занимават родителите с това в началото на 11-ти клас ми е too much. По времето на нашите родители е било нормално да има вълнения за ресторанти и т.н., защото балът е бил от първите възможности да отидеш на тази възраст легално на ресторант и забава (или както там се е наричало), да се отпуснеш, да покажеш на какво си способен😉. При това без милиционерът да те подпечата.
Нашите деца имат възможност (не говоря за финансова, а за липса на държавни ограничения) да обикалят света, ресторанти и клубове от най-ранна възраст. Едва ли някой от тях чака бала, за да се напие и да си покаже цялата циркова програма. Затова ми е непонятно да му се отдава такова значение.

# 396
  • София
Silan, не си ме разбрала Joy, моята е над нещата, не показва да я вълнува, не си пада по кифленски изпълнения.

Ще помогне с организация, ще свърши нещо за което няма желаещо, но за нещо смислено.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 07:47 от Desem

# 397
  • София
Ха, ха, а какво да кажа аз. Тъкмо приключихме с бала на брат й и много скоро ще започнем да мислим и за нейния Laughing.

# 398
  • у дома с любимите си хора
Марти, в една лодка сме- докато приключат младежите и дошъл ред на девойките.Joy

# 399
за бал в първа АЕГ се обсъжда - ужасно е рано за това, но явно имат традиции вече
как можем да сме сигурни,че ще е след ДЗИ, като не знаем тях кога щя ги тупнат...

# 400
Обикновено най-желаните дати за бал са 24,25 май. Затова е бързането, от една страна да се запази желана дата, която със сигурност не съвпада с ДЗИ, а и достатъчно голям ресторант, който да поеме училището, ако са повече паралелки. Има училища, които запазват дата и ресторант по "традиция", години напред се знае, че това училище е там. Към популярните дати е и 23 май, но тази година, например обявяването на втори ДЗИ е 23 май и това ще е доста неприятно за училища, предвидили тази дата. Особено за професионалните гимназии, защото там втори ДЗИ е с по-сложна организация и може да отнеме цял ден. ДЗИ по желание обикновено са след 25май,там никой не може да каже дата, докато не се съберат молбите за ДЗИ по желание за цялата страна.
С това искам да кажа, че наистина, не е толкова проста работа организацията за училището, особено в град с много гимназии. Обикновено има някакъв организационен комитет от ученици, за да се предвидят желанията на децата, но участват и учители, че за да се получи стройна организация. Напр, тази година във Варна се наложи и промяна в общото регулиране на движението на  места.
И не, балът не е "напиване", има и такива случаи, но като цяло е емоция за абитуриенти те.

# 401
на нашата РС някои родители спонтанно попитаха дали не е възможно да се организира екскурзия вместо вечер с преспиване и класната скокна като ужилена- н, не и не -  директорът не харесвал такива работи. Искрено не разбирам защо директора ще определя как ще се разпрощават децата от един клас. Ще задължи децата на присъстват на вечерта? Имам опит в това,  как 1/3 от клас си организираха отделна абитуриентска вечер и мина много спокойно и за нас родителите и за децата като цяло, защото беше в града, на уютно изискано място и с прочие ползи. Като гледам класа на тийна и как са разделени на няколко напълно антагонистични групи,  предполагам че може да стане нещо такова ...от което аз въобще не се стряскам.
Смятам че  и за датата,  на повечето хора им е все тая.  Аз самата имам ужасни спомени от моята абитуриентска вечер, която беше на 24.05 ( в Интера - изненада Simple Smile ), имаше сунтринта задължителна манифестация, после приготвяне на софри за гостите, накрая гостите идват аз пържа кюфтета на балкона. Приготвих се бала за отрицателно време а нашите нямаха възможност даже да ме "изпратят" като хората да обръщат внимание на други. Това не го причиних на едното си дете няма да го допусна и на другото. Роднините ще празнуват изпращането  друг ден, когато на спокойствие мога да се насладят на компанията едни на други, аз на тях и те на детето. И никой за никъде да не бърза.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 13:11 от _re_ge

# 402
  • Пловдив
... и аз обмислям да се почерпим роднини и приятели заедно с детето на някаква дата през юни примерно (ако изобщо има такава почерпка, де), не на самия МУ бал.
Тук (в Пловдив) чувам е "страшно" с резервациите на такива "изпращания" от страна на родителите на абитуриентите. Закъснееш ли, се черпите на поляна в Лаута Joy (която, като се замисля, е много добра опция)

# 403
От познати чувам , че балът е в две части-една в деня на изпращането, само с най-близките и една в ресторант , тип малка сватба
И за 2025 вече няма много свободни ресторанти Hushed
Особено за момичетата това са рокли, гримове, прически по две
Много ми е далечна такава суета и безмислени организации и пари за няколко часа
Предпочитам тези пари да ги вложа в образованието му или да пътува някъде
Но ако все пак реши, ще направим нещо в тесен кръг. Па ако свършат ресторантите, поне голям двор имаме Smiley

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 13:59 от The Invisible

# 404
  • София
Ох, гледам от гаджетата на бала сме минали.
При нас още не е повдиган този въпрос. Това, на което нашите ученици държат е сутринта след бала да е работен ден, защото ходят в училище и пречат - взимат си довиждане с учителите.
По отношение на семейните тържества, за деня на бала бях категорична, че нито ще посрещам, нито ще мисля за гости. Приготовления, снимки и това беше. Тържество с роднини (нямаме в София, а не са малко) направихме в Пловдив в началото на август - тя вече беше записана студентка, ММ дипломиран в поредна (служебно задължителна) магистратура и така - всички вече бяхме спокойни и щастливи за един хубав празник!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 14:56 от magi_sveta

Общи условия

Активация на акаунт