ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 469
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Тънко сте минали, нас ни сурвакаха със 130 лв капаро преди два месеца.

Ние платихме преди някъде около 25-27 септември. Не знам защо капарото излезе толкова малко. Но все пак сме провинция и тука може би парично нещата изглеждат по-различни.

Аз писах още тогава че на РС която беше на 18.09, класната заяви че училището няма нищо общо в организацията , но все пак даде своето мнение ( не се децата го взеха под внимание) , както и какво мислела директорката. Така че, когато деца се заеха с организацията, никой не беше шокиран. Нашият клас е инертен и всичко свършиха деца от други класове. Сред родителите също се завихриха буйни страсти. Беше любопитно да се наблюдават броженията.

Мен това, което ме тревожи,  е че набора  е с нестандартна фигура и няма да се мине само с едно посещение до близък магазин както бих желала да стане. За обувките пък направо не ми се мисли с този 47-ми.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 22:39 от _re_ge

# 586
  • Пловдив
За ЕГ зная,че е 24 май и Новотела.
Приемам го за факт в годините и точка.
Sunglasses
За ЕГИВ в Пловдив не е ли също винаги една и съща дата и място!?
И аз така мислих - 24.05, Новотела. Последните няколко години е така. Сега се оказва, че училището изобщо няма отношение по въпроса.
Не е чак такава драмата, но аз уважавам празниците, винаги се вълнувам и си мисля, че е редно поне най-успешните училища да могат да избират първи.

# 587
  • Русе
А ние още миналата година капарирахме. Естествено нито аз, нито детето запомнихме датата, поне помним в кой ресторант ще бъде. За дискотека след това нищо не знам.

# 588
А ние още миналата година капарирахме ....

е вие ни сложихте в малкия си джоб!  Може би ще дойде момент в който ще се капарира при тръгване в първи клас Simple Smile

# 589
  • София
re_ge, в Humanic имат големи номера на обувки. Нашият младеж е с 48 номер и оттам му взехме за бала и още едни официални за друг повод.

# 590
  • София
За мен няма много голямо значение чий бал на коя дата ще е. Ще минат всички. Grinning
Как ли пък няма да седна да се тръшкам ако не са на 24.05. Толкова по-важни неща има в този живот от някаква си дата.
Мен лично сега повече ме вълнува да избере какво иска да учи. От вчера е на вълна стюардеса. Joy

# 591
  • София
Да ви питам, има ли някаква промяна при редактирането на отсъствията в Школо? Девойката твърди, че те могат да се извинят от класния ръководител до 20 минута, а след това само директора имам тези правомощия.
Днес ще й слагат брекети и на долната челюст и като се има предвид, че при слагането на горните имаше първия ден дисконфорт, ми се иска да не ходи следобед на училище.

# 592
  • София
С медицинска белажка се извиняват отсъствията автоматично. Иначе класната ги извинява с бележка от родител, занесена в последствие.
Ние още нямаме дата за бал, нито капаро сме плащали. Миналата седмица течеше анкета между 11 класове дали искат да ходят на дискотека след бала или да наемат Ди Джей допълнително за ресторанта. Май болшинството гласуваха за дискотека.  На мен не ми пука за дата за бала само ми се иска да е след матурите, за да не е стрес.

# 593
Не може да се извинят вероятно  в друг контекст. Примерно , детето е закъсняло над времето предвидено за закъснение, по  независеща от него причина - повредил се в автобуса, успало се е или др. Влиза в клас, извинява се на госпожата по текущия предмет , но тя му е писала отсъствие и вече не може да го махне, нито да го поправи само на закъснение, колкото и да разбира ситуацията.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 09:39 от _re_ge

# 594
  • София
Отсъствие винаги може да се премахне, независимо кога е написано.

# 595
Отсъствие винаги може да се премахне, независимо кога е написано.

Ганис, знам че си в течение на тази специфика - може ли  госпожата по текущ предмет, веднага, още до края на часа, ако детето е закъсняло повече от стандартното закъснение, но влиза в час доста преди края му - да премахне отсъствието ? Или поне да го намали на закъснение. Госпожата по нещо си там на тийна твърдеше, че не може.

# 596
  • София
Може, стига да поиска. Единствено внесена оценка след 20 минути, ако се наложи да се изтрие, трябва да се пусне заявка.

# 597
  • София
gains, много благодаря. Явно девойката не е разбрала нещо. И аз си мислех, че отсъствия могат да се извинят по всяко време, но сутринта стигнахме до големи спорове и реших, че щом е толкова убедена, може да има някакви промени в Школо, без аз да съм разбрала.

# 598
  • Пловдив
Както ми е казвал адвокат "всеки съд си има свой ГПК".
Ganis,
 то хубаво, че казваш "може", но като ти каже класната, че НЕ МОЖЕ да се извиняват отсъствия, какво да отговориш?!
В случая, ставаше дума за закъснението на дъщеря ми. Сложил й учителят първия час 1/2 отсъствие. И на класната, и на учителят, който им преподава първия час обяснявах каква е причината да закъснее. Веднъж нанесено, не можело да се махне половината отсъствие, да съм се била обадила предварително (то, ако знаех какво ще се случи....).

П.П.
Дописвам се, за да споделя колко изумена ви чета за баловете.
Толкова ми е далече това.
И да се коментира нещо при набора в училище, нищо не зная и за капаро никой не ми е искал.

# 599
  • В центъра на моретата
Нашата класна каза, че закъснения не може да се извиняват. Отсъствия - може.
Вариантът при закъснения е да се пише по вайбър/месинджър/смс  на учителя, при който имат час и ако се съгласи да не пише закъснението. Това при нас се случва, но само с някои от учителите.

Общи условия

Активация на акаунт