ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 40 405
  • 736
  •   2
Отговори
# 405
Гледам за бала говорите.
На нашата РС една майка плахо повдигна въпроса докато изчаквахме някой от учителите по предмет да влезе. Класната съвсем телеграфно обясни - ще се обсъжда по класове ресторанта, после всички класове ще вземат общо решение за кой ресторант и отиват да капарират. Щяло да има и втора вечер само класа  (това малко ми е като ромските сватби по три дни иху-аху, ама карай). Оттам на татък се приключи с разискванията и си продължиха обсъжданията по учебните теми.
Аз пък искам вече направо да е деня на бала и всичкото това нещо наречено средно образование да ми е зад гърба. Бъзикам се с моя, че и аз ще си купя бална рокля, защото не малко съм изстрадала от неговите школски перипетии. Планувам почерпка в деня на бала в камерен състав в заведение (даже съм си го избрала вече, но не е нещо уау). Вместо пари за сеир, ядене и пиене, предпочитам да му подаря екскурзия до Берлин  (той иска Русия, ама там отиваме вярно на парите на една сватба), но зависи от това как ще завърши средното си образование.

# 406
Сторм, и аз нямам търпение да свърши средното, само имам притеснение ВИШУТУ в България да не е още по-голямо разочарование Grinning

# 407
  • София
Аз пък си мисля, че с наборката ще ми е песен в сравнение със следващите номер две и три. Те да още по-суетни и придирчиви.
Маги, вие много добре сте го измислили.

# 408
  • В центъра на моретата
Кали, благодаря за темата Simple Smile! С голямо закъснение, ама я намерих. Минах я диагонално, ама ще се върна да я дочета.
Нещо не мога да свикна с новата учебна година.
Ние скоро се върнахме от Португалия, пообикаляхме две седмици из страната, та и наборката да усети харесва ли ѝ там, че все още не е наясно накъде ще поема. Преди това тя беше на училищна екскурзия, но по места, на които вече беше ходила. Ама, много ѝ беше важно да е с компанийката Simple Smile.
Още учебници няма купени, за тетрадки да не говоря. Чета, че на РС сте ходили вече. При нас първите са през ноември. А като ви чета, че обсъждате баловете, са зачудих да не съм объркала темата с тази на дванадесетокласници. Тази година са с друга учителка по БЕЛ, та да видим тя ще ги научи ли на нещо. Предната беше тотал щета.

# 409
  • Варна
Кали, благодаря за темата Simple Smile! С голямо закъснение, ама я намерих. Минах я диагонално, ама ще се върна да я дочета.
Нещо не мога да свикна с новата учебна година.
Ние скоро се върнахме от Португалия, пообикаляхме две седмици из страната, та и наборката да усети харесва ли ѝ там, че все още не е наясно накъде ще поема. Преди това тя беше на училищна екскурзия, но по места, на които вече беше ходила. Ама, много ѝ беше важно да е с компанийката Simple Smile.
Още учебници няма купени, за тетрадки да не говоря. Чета, че на РС сте ходили вече. При нас първите са през ноември. А като ви чета, че обсъждате баловете, са зачудих да не съм объркала темата с тази на дванадесетокласници. Тази година са с друга учителка по БЕЛ, та да видим тя ще ги научи ли на нещо. Предната беше тотал щета.

За съжаление винаги може и по-зле (от собствен опит)

# 410
  • София
Моля да споделите как вадите картите в ЦГМ.
Искат ли още лична ученическа карта?
Миналата година се разправях, обяснявах че такова нещо не се продава, предложих да покажа Школо да видят че е ученичка - не става. Добре, че Плезиото имаха някакви наличности в складовете, та снабдих.

# 411
  • Русе
Как да нямат ученическа лична карта? Имат си всяка година нова. Тя служи точно за това, да удостовери, че едно пораснало дете е ученик.

# 412
  • София
Поне от две години не вади лична карта, зареждам му онлайн картата за градски транспорт.  Миналата година май трябваше служител да потвърди нещо в системата,  но не са ми искали лична ученическа карта.

# 413
В почти всяка книжарница има ученически лични карти. При щерката ги събира класната попълнени и после им ги връща подпечатани.
Малко става до средата на октомври, защото се чака всички да се организират, но си имат.

# 414
  • София
И при нас събраха ученическите карти още първата седмица за заверка. С нея до края на октомври трябва да се мине през някое бюро на ЦГМ да отбележат в системата, че детето продължава да е ученик.

# 415
  • София
И на мен ми искат актуална ученическа карта, още в началото на учебната година ги събират за подпис и печат. В средата на август отидох със старите такива и се опитах да заредя годишна - ударих на греда, с мъка ми ги заредиха за 3 месеца.

# 416
  • В светлината на слънцето
Всяка година вадят ученически карти и при нас. Айде, и ние сме в кюпа с капарото за абитуриентския.

# 417
  • София
Лошо, значи няма отърване от хартията.
Бележникът електронен, но за адския транспорт трябва хартия.
Явно пак са се появили, подарявах миналата година на приятелка за детето й, беше обиколила няколко книжарници и й бяха казали, че от години не продават, а на нея до тогава не й беше трябвала ... имам някакви налични, които са от преди поне 4 г.
vesssrusss,  имат, ако им трябва за транспорта, за нищо друго не е ползвана тази карта. Поне 1/4 от съучениците на сина ми не си вадеха (а той вече е 2ра година студент)
Едно пораснало дете, че е ученик може да се докаже и чрез електронното приложение, вижда се имена, училище,  учебната годината, клас, снимка, директор, класен, само синият печат и подписи няма.
Да не говорим, че хартията лесно се подправя, ако някой реши.
В старото училище на двойката им бяха като пропуск, задължително се показваха. Служеше и за олимпиади до 14 г. след това документа за самоличност вършеше работа.

В системата на ЦГМ, трябва да се актуализира статуса иначе не може да се зарежда електронно (да им имам и системата, по-смотано плащане не съм ползвала) слагат някаква крайна дата и не можеш да заредиш период, който я прескача - днес мога да купя за един месец, но не и годишна.

# 418
Със старата карта само до месец от началото на Уч. Год. При нас се зарежда физически на няколко пункта в града. И се чака. Ако класната се замотка още малко ще му изтече картата за транспорта.

# 419
  • София
И ние ползваме личната карта само за пред ЦГМ. Сега като споменахте за нея и трябва да питам девойката, дали са им ги върнали, че наближава момента да ги зареждам отново.
От днес започват да търсят ресторант и дискотека за бала. Голяма част от учениците искали да са в Маринела, но се оказало, че на 24.05 е зает. Сега са се насочили към Хилтън и Милениум пак за 24.05. Ако са резервирани и те, ще се насочт към друга дата. Всичко това го знам, не защото ми е важно, а защото девойката и още две момичета ще отговарят за организацията в техния клас.

Общи условия

Активация на акаунт