Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 695
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Не знам дали са контракции при мен, мисля, че не са, обаче си усещам стягания и болки. Пия си магнезия и при нужда Но шпа.
И при мен е както G.G15 го описа. И аз така, като усетя да се помръдне или да ритне, се успокоявам.

Обаче като се возя в кола, няма значение каква, усещам някакво неприятно придърпване.

От АГто и акушерки знам, че но-шпа действа с натрупване, т.е. ако се приема при нужда не върши работа. Затова на мен си ми го дадоха като редовен прием 3 пъти на ден.

# 181
И аз го пия 2-3 пъти на ден, и понякога пак усещам втвърдяване и болка. Сега обаче нещо се наплаших, чета различни мнения, че не се препоръчвал след 16-та седмица заради шийката. Папаверин на същия принцип ли действа?

# 182
И аз го пия 2-3 пъти на ден, и понякога пак усещам втвърдяване и болка. Сега обаче нещо се наплаших, чета различни мнения, че не се препоръчвал след 16-та седмица заради шийката. Папаверин на същия принцип ли действа?

Не знам, не съм се интересувала честно казано за други опции. Доверила съм се на АГто. Аз имам манипулация по шийката и ми я следят стриктно да не се скъси бързо бързо и си ми дадоха но-шпа. Консултирай се с АГто все пак.

# 183
Папаверин и бускулизин не действали така, АГ ми го е казал.

# 184
И моята лекарка ми е казала само за Но шпа. Да видим като се натрупа магнезия дали ще е по-добре.

# 185
Аз пия ношпа при нужда и пак ме отпуска, въпреки че не е редовно

# 186
Минавам да споделя за контракциите. Имах от 12седмица. Сега съм на магнерот, доста по-добре се чувствам. Имам 1-2 на ден, казаха че не е проблем, преди бяха около и над 10. Аз имах втърдявания без болка, били контракции. За усещането на бебето, и аз го усещам предимно сутрин и вечер и това ме успокоява много❤  позволявам си да лежа по гръб от време на време, но като усетя че ме стяга се обръщам на страни.
По колко Магнерот пиете?
И аз до преди няколко дни нямах почти стягания с Магнерота. Обаче последните 2 дни сякаш леко зачестиха. Също нямам болка при стягане. Като забелязвам, че се получава при ставане от легнало положение, когато ми се пишка или ако легна по гръб.

Аз бях по същия начин с болките. Пиех 3х1 заедно с нош-па в същата дозировка. АГ-то ме посъветва няколко дни (4-5) да пия по два таблетки от магнерота сутрин и вечер и една на обяд и после пак 3х1, като ми каза да спра нош-па, тъй като нямах болки вече и евентуално, ако имам и него да приемам. Доколкото знам магнезият действа с натрупване. Имах много силни болки два-три дни, които отшумяха постепенно. Уж не са били контракции, защото бях на извънреден преглед и АГ-то каза, че ако има, се виждало по някакъв начин… така и не се разбра от какво са били болките, но магнерота със сигурност ми помогна ^^

# 187
Момичета,  а вие колко често ходите при следващия ви АГ? Мен ме вика през месец и предвид това, че бременността е рискова се чудя не е ли прекалено много времето без прегледи?

# 188
Момичета,  а вие колко често ходите при следващия ви АГ? Мен ме вика през месец и предвид това, че бременността е рискова се чудя не е ли прекалено много времето без прегледи?

Ако се следиш по ЗК, мисля, че имаш право само на един преглед в месеца след третия. В деветия са повече. Не знам дали има разлика, ако се водиш с рискова бременност. При мен всичко е наред за сега (да чукам на дърво). Първите три месеца ходих през две седмици, сега веднъж месечно. По ЗК съм.

# 189
Мен последните два пъти са ми през 6-7 седмици, имайки предвид феталните, защото ме вика 3 седмици след фм. Не съм я виждала от юни

# 190
Фетална полага ли се по ЗК ?

# 191
Не знам, чела съм че се полага, но реално няма доктори, които правят по здравна каса. Но мен и следяащия ми АГ не е по здравна каса.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 11:30 от sisi11

# 192
И мен ме вика на 3-4 седмици. Не се преглеждам по ЗК.

# 193
Аз съм веднъж месечно при следящата лекарка и веднъж при репродуктивния. Отделно са феталните при трети лекар.

# 194
Да, да знам по ЗК че са само три ехографа, но няма значение аз нямам проблем са си плащам.

Общи условия

Активация на акаунт