Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 806
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Аз свалих 50 кг и бях слаба 10 години. С първото ми дете качих 30 кг и не знам дори кал стана, като и тогава тренирах, но хапвах малко повече от сега. А си бях наела фитнес треньор и така нататък. Не успях да ги сваля след раждането, само 10 махнах. И забрменях 85. И на мъжът ми не му харесвам така и сз не се харесвам така. Ни вече съм на такава възраст, че не правя драми от почти нищо.
Знам си, че някой ден пак ще сйм си слаба.

# 226
Аз съм почти 22 г.с. с 1 кг плюс. И мен ме дразнят, че коремчето било малко, дали бебето било добре с такъв малък корем и тн. Но дори да бях качила повече пак щеше да има коментари. И отговарям че има време и ще качвам със сигурност по-нататък. И аз цял живот съм била слаба, в момента това малко коремче дето казват на мен ми се вижда доста голямо😃 но не се оплаквам аз не съм забременяла с мисълта че ще остана слаба и перфектна. И на всичко съм съгласна с външния вид, стига бебка да е ок.

# 227
Аз в 20 + 6 съм килограмите от преди да забременея. Сутрин дори съм с един по-малко. А първите три месеца свалих два (не съм повръщала). Дебелка съм си по принцип (забременях 91). За това и по препоръка на АГ съм на калориен дефицит с нисковъглехидратен режим (преборих инсулиновата резистентност 🥳). И макар да не съм качила осезаемо на килограми, коремът ми е огромен, особено следобяд, и се чудя какво се случва 😁 сигурно аз отслабвам за сметка на бебчето. Все пак важното е, че всичко е наред с малкия младеж, а и аз нямам отклонения в изследванията ☺

# 228
Най-важно е бебетата да са добре. И аз си знам, че след раждането и да не е веднага, ще положа отново усилия и ще отслабна… бях свалила 20кг и ги поддържах 7-8г, но миналата година забременях, неуспешно приключи, след това имах и усложнения и така и не успях да сваля 5-6кг, които се насъбраха, първите 3 месеца не качат заради гадене и повръщане, но за последния месец имам около 4-5кг качени ииии сега вече съм като малък пингвин.

# 229
Аз съм с нормално телосложение- 175см, 60кг, но винаги съм внимавала какво ям.
Качила съм 4 кг до 21г.с. Не знам как… Наистина не ям много. Повече от преди, но не много. Гадно ми е когато се кача на кантара. Искам да не качвам 😂
Коремът ми отрано е голям.

# 230
Аз вече ударих + 12кг в 21г.с., но се чувствам чудесно и по-здрава от преди. Хапвам си стабилно и не ми пука. Харесвам се повече.

# 231
Аз съм 20г.с. +6 и съм 6кг отгоре😭
Отскоро чувствам неистов глад и постоянно ям.

# 232
Аз в 20 + 6 съм килограмите от преди да забременея. Сутрин дори съм с един по-малко. А първите три месеца свалих два (не съм повръщала). Дебелка съм си по принцип (забременях 91). За това и по препоръка на АГ съм на калориен дефицит с нисковъглехидратен режим (преборих инсулиновата резистентност 🥳). И макар да не съм качила осезаемо на килограми, коремът ми е огромен, особено следобяд, и се чудя какво се случва 😁 сигурно аз отслабвам за сметка на бебчето. Все пак важното е, че всичко е наред с малкия младеж, а и аз нямам отклонения в изследванията ☺
На колко калории дневно си?

# 233

Моля те, сподели какво хапваш… Аз съм само плюс 3 кг, но забременях 64 на ръст 160. Не съм шишкава, но не се харесвах. И килограмите са ми болна тема. Уж нищо не ям в повече, а дебелея 🥲 ММ постоянно ми повтаря, че съм бременна, а не дебела, но аз пак се депресирам

# 234
На колко калории дневно си?

Около 1500. Бях на 1300, но ги дигнах от четвърти месец, съобразено с нуждите на бебенцето и неговия растеж.
Dom.anais при мен е обратно, като казвам на хора, че съм бременна в 5 месец не ми вярват, мислят, че съм си дебела Grinning Хапвам всичко, но в ограничени количества. Например, ако ми се яде сладко (случва се рядко), изяждам нещо малко. Някак имам повече глад са вкусни готвени ястия. Готвя, каквото ми се хапва, и го ям в малки количества. Закуската я разделям на няколко хапвания, тъй като ставам към 05:30 и огладнявам повече през първата половина от деня. Например към 06:00 половин филийка с кашкавал/сирене, към 09:30 още една (разделям я на две половини и правя като сандвич) или ям кисело мляко с малко мед, овесени ядки, плодове, но в малко бурканче. Случва се към 11 да хапна плод - нектаринка, малко грозде, малко диня.., каквото има. Обядът най-често е готвено, като умишлено го подготвям от вкъщи в малка кутийка. Ако огладнея следобяд, хапвам още малко плод или няколко сурови ядки. Вечерята предимно месо и салата. Ако има гарнитура (ориз/картофи) буквално слагам една лъжичка, колкото да опитам. След вечеря оставам до късно, често като гледам мъжа ми как ръфа някакви неща, искам и аз, но залагам на по-нискокалорийни щраволини - най-често оризов чипс, чипс от леща, малко ядки, пуканки или кроки. Ако не е това, си позволявам малко сладолед Grinning Понякога мъжът ми иска да тъпчем дюнери, хапвам един малък например за вечеря или обяд и приключвам с междинните хранения, за да не прекачвам много калориите. Ако знам, че ще имам по-солидна вечеря, която не си правя аз, например като ходя на гости при майка ми, обядът и междинните ги намалям драстично. Пак казвам не се ограничавам от нищо, просто като ми се преяде, ям само колкото да съм го опитала или го съобразявам с вече поетата през деня храна.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 10:16 от koketka123

# 235
Аз пък се бях притеснила, защото мислех, че съм качила много малко, но явно в самото начало от гаденето съм отслабнала. В 7 г.с ме измери 50, после в 10-та 50,5, после чак в 15-та - 51 и сега ме измери 52 (в 19+4). Ям по не знам колко пъти на ден и не се лишавам, главно лежа, така че нямам и движение. Лекарката каза, че тепърва ще почвам да качвам и ситуацията не я притеснява, така че се поуспокоих. Явно каченото ми е в корема, малчо си наддава добре. След седмица ще си пусна рутинните кръвни изследвания + урина, за да видя как са нещата.

# 236
Аз първите месеци качих доста - сега, за целия 5ти месец съм +1кг. Но все още съм под 50кг, та вероятно ще имам още да наддавам...

Минахме феталната морфология, бебето върви няколко дни напред, плацентата се е вдигнала и вече няма опасност да врастне е белега, поне според гинеколога. Много си отдъхнах, честно казано.

Пуснах си и изследванията, излезе ми желязо малко над горната граница(?!), а нито приемам добавки, нито прекалявам с месото.

На следващия преглед ще го коментираме и със следващата АГ, сигурно ще пускаме изследването наново.

Страшно много ме мързи, да се оплача. 😅
А децата са пълни с енергия и тичам след тях в забавен каданс..

# 237
  • Хасково
Здравейте за килограмите и аз изпадам в ужас вече съм 73кг
Не знам колко точно съм качила но в януари бях с 10 по малко
Плацентата ми уж се беше вдигнала да но единият и край още не е 😩😩😩😩и аз пак съм в болница от вчера с кървене🥲🥲🥲

# 238
Aumi надявам се скоро да си си вкъщи и всичко да е наред ! Аз започнах по - пълничка , но без ограничения съм с +3кг за сега , на не смея да се радвам че с баткото качих 25кг , а с каката 19-20кг .

# 239
Здравейте, мамита!
И нашата втора фетална морфология мина.
Ще имаме момиченце 🩷. По време на прегледа бебка беше доста активна, като се завъртя с гръб и не можахме да довършим прегледа, затова ще се видим с докторката отново след 2 седмици. Всичко е наред и се развива нормално, но просто отидохме рано и носната кост все още не е порастнала достатъчно (като за седмицата в която съм е с нормална дължина) и докторката иска да отидем отново, за да види колко мм е станала, както и да види сърчицето.

Общи условия

Активация на акаунт