Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 857
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Ако имате място да ги съхраните, защо да е рано Simple Smile наслаждавайте се на шопинга.
А и ако може да спести парички човек е добре...всичко е така скъпо Sad

А аз се измерих на кантара и се уплаших чак. След почивката съм вече +9 кг от началото. А не ми личи някъде да качвам освен на корем, ама ьвно си има Cry

# 436
Според мен си е до светоусещане дали е рано или не. Всеки сам си преценява, според мен е много приятно и е част от осъзнаването на това, че ще ставаш родител да си купиш някакви неща за бебето или да подредиш нещо.

Аз просто съм такъв тип човек и на този етап от живота ми се задушавам от прекалено много вещи, особено с едно дете у дома, на което цяла сутрин подреждам стаята, заделям играчки за бебето, други отделям да подарявам, трети да изхвърлям и не искам в момента още вещи. То като се роди и подаръци има , ноември месец има сума намаления и за това не купувам нищо. Отделно искам да преценя от какво наистина ще имаме нужда. И с първото гледах да се информирам относно това, което ще ми трябва. Толкова излишни неща се купуват и се харчат пари абсолютно безсмислено. Но пък ако си родител за първи път си е трепет и кеф. Така че както си го усетиш.

# 437
И аз по-скоро не искам да взимам излишни неща, както вече споменах сме под наем и мястото е доста ограничено. Като сложим и мебелите за бебето и няма да мога да дишам просто. Не ми се мести бременна в жегите. Ама и то тъкмо преподписахме договора и забременях Grinning

Но ако видите нещо на изгодна цена - взимайте. Ние ще дебнем количката и поне някои мебели на промоция.

# 438
Момичета, някоя от вас случайно да има неразположения имам в предвид опъване ниско в корема и леки болки, както и отстрани на корема. Нямам стягане, пия но шпа 3х2 и магнезий 3х2 както и бусколизин 3х1 , но днес нещо ме наболя в 24+ 5 съм
Аз имах и ходих на лекар, обясни ми пе има някакви връзки там, които се разхлабват и разтягат сега и от това боли.

Момичета,  някой пие ли разтворим магнезий? При мен ми докарва нещо като разстройство и често ходене по голяма нужда. Някой със сходен опит?

Аз пия разтворим магнезий- Диаспорал, но нямам такъв проблем.

# 439
Аз днес бях на консултация. Вас всеки път ли ви гледат бебето с видеозон? На мен не всеки път. Слушат само сърцето с доплер. И сега така беше. Казаха ми да намаля малко храната, защото съм качила прекалено много кг. Да не ям сладко. А аз сладко не ям почти, всичко е манджа. Напоследък и много кола ми се пие. Снощи вечерях само 1 път хахаха . А отидох без да закуся даже 😀 получавали се някакви отоци от много качени кг. Ама аз реално бях 48кг, сега 64...

# 440
Мен всеки път ме гледат на видеозон. Все пак е важно да се проследи растежа.
За килограмите аз се опитвам да се наливам с вода и да ям повече плодове, защото най-рязко качвам през бременността, когато стомахът ми не работи гладко и метаболизмът се забави.

# 441
Аз реших да не се меря повече 😃😃
Иначе вече няколко седмици нямам много апетит,а през останашото време се храня горе-долу нормално.
Купила съм едно боди само,защото бяхме в H&M със синът ми и той ме изнуди да го вземе са "бебчо".
Този път не ми се бърза и ми се струва рано сякаш..
Много ми се спи отнояо обаче инпак съм като парцал по цял ден,никаквя енергия, плюс жегата навън, ужас е....
Искам да идва.декември вече 😃

# 442
Дами, пускахте ли обременяваме с глюкоза?
Следите ли захарта и инсулина. Когато бях на ФМ в Марковс докторката забеляза, че корема ми е по-голям отколкото трябва да бъде за седмицата в която се намирах, а на кг не съм качила много 3-4 някъде. Каза ми да пусна изследването и се оказа, че имам ИР, инсулина ми бе до небето на гладно, на 60 мин и на 120 мин. Така че, за мен е забранено вече захарта и трябва да огранича въглехидратите.

# 443
Belive123, мен ме чака същото изследване скоро. Ти в коя седмица го напрви? И на мен в Марковс заради завишени води ми го препоръчаха. Докторката каза, че няма смисъл да чакам и мога да го направя преди 24 г.с., АГ пък казва да изчакам.
АГ назначи ли ти някакви медикаменти?

Междувременно ограничих и аз въглихедрати и захар. Пусках кръв и урина, където пък ми излезнаха кетони в урината, което малко ме притесни. Звънях и в лаб, казаха че уж при повечето бременни имало. Чакам отговор и от АГ по темата.
Лошото е, че с този режим съвсем ме хвана запека, поради липсата на фибри :/

# 444
Дами, пускахте ли обременяваме с глюкоза?
Следите ли захарта и инсулина. Когато бях на ФМ в Марковс докторката забеляза, че корема ми е по-голям отколкото трябва да бъде за седмицата в която се намирах, а на кг не съм качила много 3-4 някъде. Каза ми да пусна изследването и се оказа, че имам ИР, инсулина ми бе до небето на гладно, на 60 мин и на 120 мин. Така че, за мен е забранено вече захарта и трябва да огранича въглехидратите.
Аз се ограничавам от както съм бременна, но пак съм горе долу плюс 9, а започнах от много килограми. Да, ще правя ибременяване, но след 2 седмици, казаха ми е 23 г.с. а днес влизам в 21 ва.

# 445
Belive123, мен ме чака същото изследване скоро. Ти в коя седмица го напрви? И на мен в Марковс заради завишени води ми го препоръчаха. Докторката каза, че няма смисъл да чакам и мога да го направя преди 24 г.с., АГ пък казва да изчакам.
АГ назначи ли ти някакви медикаменти?

Междувременно ограничих и аз въглихедрати и захар. Пусках кръв и урина, където пък ми излезнаха кетони в урината, което малко ме притесни. Звънях и в лаб, казаха че уж при повечето бременни имало. Чакам отговор и от АГ по темата.
Лошото е, че с този режим съвсем ме хвана запека, поради липсата на фибри :/

Направих го в 20 гс и 3 дни мисля, че бях.
Кетони в урината може да имаш ако си повръщала. Повече вода и ше ги оправиш. Не са ми назначили никакви медикаменти за сега, сряда съм при моето АГ, също така чакам и отговор от ендокринолог. Но доколкото знам мисля, че по време на бременост нищо не дават, само режим на хранене

# 446
Не съм повръщала, та няма да е това. Или от диетата, или от ИР ще да е. Пия повечко вода 🙌

# 447
Всеки път ме гледат с видеозон. Даже на две места ходя, т.е дма пъти в месеца го гледат.
Относно килограмите- винаги със се ограничавала, защото не се харесвам с + кг. В 23 седмица съм плюс 5кг. Ограничавам се, защото ако не го правя, мога да ям непрекъснато. 😂
Изследванията за захарта и инсулина ще ми ги правят на следващият преглед. Акушерката ме предупреди да не ям сладко ден преди прегледа.

# 448
Здравейте, момичета.
Гледам обсъждате ИР. При мен я откриха преди 3 години и я контролирах с хранителен и двигателен режим и всичко беше наред.
Днес правих обременяване в 24 г.с. и 4 дни, теста мина сравнително леко. Това са ми резултатите. Доколкото знам по време на бременност инсулин не се изследва, тъй като е завишен заради самата бременност.
Според моята АГ резултатите са ок, но все си мисля да се консултирам и с ендо-то. Притеснява ме, че резултатите от 120’’ са по-завишени от 60’’, но пък всичко си е в нормите. 🤷🏽♀  Ако някой има опит, моля да сподели.

# 449
  • Пловдив
Здравей, и аз съм с ИР. Това са моите резултати и единият ендо каза, че са нормални. Чакам наблюдаващият ми да се върне от отпуска, за да чуя и неговото мнение. Но твоите ми изглеждат по-добре от моите Simple Smile Аз го направих в 18та седмица, бяха ми казали, че може още 16та, но се замотах малко.

Общи условия

Активация на акаунт