Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 38 034
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Рутинно ли се изследва, или ако има някакви съмнения? Засега АГ-то не ми е казвала да се тествам.

# 451
Лятна буря, моят едно каза между 24-28 г.с. Надявам се всичко да ни е нормално. Аз се притеснявам, защото съм качила и 8 кг, но в никакъв случай не се ограничавам да съм честна… После ще е зора!
Le Strange, заради ИР основни ме следят за гестационен диабет, също така бебето вървеше напред с размерите според АГ(забравих да и каза, че след ФМ ми изместиха със седмица по-рано термина, което си е моя грешка). Иначе плацентата е ок.

# 452
На мен ми казаха задължително след 20-23 г.с. да изследвам. Иначе ще пускам, защото отново качвам в повече килограми.

# 453
В някои държави май си е рутинно изследване.
Моят ендокринолог каза, че ако няма предпоставки, няма нужда - напр. висока кръвна захар, качване на килограми, бързо наддаване на бебчето и други...
Аз качих килца, но пък не су ограничавам никак 🤔 Ще видим какво ще кажат на консултацията другата седмица.

# 454
  • Пловдив
Аз си вярвам на моя ендокринолог, той е и със специалност гинекология. Кг съм качила малко засега, така че не мисля, че това щеше да е предпоставка и следващите седмици. Тя моята форма на ИР като цяло беше много слаба, просто трябва да си ограничавам сладкото.

# 455
Аз се притесних сега,в нета пише че се прави задължително 24-29 г.с. натоварването, една приятелка вика след 23 г.с. аз го направих сега, с 21 ва и тя вика може и да не го хване ако имаш и се тестваш толкова рани.

Адшче, то килограмите не са фактор само. Четох, че всяка жена може да го има и да няма никакви симптоми

# 456
  • Пловдив
Не се притеснявай, пише, че при съмнения може да се прави и по-рано. Така че вярвам , че седмицата няма да е проблем.

# 457
Пише, че гестационният диабет се проявява обичайно между 20 и 24 г.с., така че си окей, Духче. Намерих една много полезна тема за Гестационния диабет, оставям линк:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1591930

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 11:00 от Le Strange

# 458
  • Хасково
Момичета вие всеки ден активно ли усещате движения и ритничета
Аз вече съм в 23 седмица и сякаш от вчера не усещам бебо толкова активно като преди това

# 459
Не винаги. Понякога е активна цял ден, понякога по 1-2 пъти на ден. Вчера до към 2 не я усещах, ядох сладко, пих кола...всичко, за да я размърдам. Накрая почна към 2 и нещо да рита, но се бях паникьосала честно казано. Аз съм 23 г.с + 5.

# 460
И при мен е така Simple Smile един ден е много активен, другите по-лежерно Simple Smile, но е нормално… може с дни да не е чак толкова активен, особено ако е завъртяно с гръб няма как да усетиш Simple Smile и аз се филмирам, въпреки че го знам

# 461
Здравейте мами не съм се включвала отдавна та първо да се запиша с термин 12.12 момиче. Как сте с кг. Аз съм -5 нормално ли е да съм свалила толкова в 23+5 съм и със доста ниско кръвно

# 462
Рутинно ли се изследва, или ако има някакви съмнения? Засега АГ-то не ми е казвала да се тествам.
Мисля че има предразположеност на база на която се препоръчва. Моята е високо начално тегло и качване пак на повечко килограми. Иначе за бебето е показателно ако върви по едро и (или) ако водите са по мътни.

# 463
Може ли да препоръчате ендокринолог за София?
Aumi, бебето го усещам го всеки ден, като в някои дни по-слабо. Не се притеснявай, нормално е. То и ние като възрастни не сме постоянно и всеки ден супер активни Simple Smile

# 464
Може ли да препоръчате ендокринолог за София?
Aumi, бебето го усещам го всеки ден, като в някои дни по-слабо. Не се притеснявай, нормално е. То и ние като възрастни не сме постоянно и всеки ден супер активни Simple Smile

И аз се интересувам за същото, но да дава онлайн консултация.
Моля за мнение през приложението Heale

Общи условия

Активация на акаунт