Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 843
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, аз от края на втория месец съм в болничен (първоначално прием в болница с прокървяване, после скъсяване на шийката на матката и контракции). Досега продължаването на болничния беше с документ от лекарката и ходене до ЛКК, с която работи. Този път ни каза директно да отидем в ЛКК без документ от нея, тъй като не бил нужен за продължението.
Отидохме днес, но от там ни казаха, че до 2 септември са в отпуск, а болничният ми е до 25.08. Насочили са ни да потърсим просто друга ЛКК.
Знаете дали има как да се удължи без актуален документ от проследяващия лекар или трябва да се върна за документ?

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 14:24 от mаrtIna

# 466
Bu2020 може ли да споделиш някои немски сайтове за колички🙂

За мен cybex priam няма как да се сравни с качеството на cybex balios и ви оставям немски сайт с топ оферти ,както на cybex ,така и на някои други марки

https://baby-garage.de/

Дами, моля, ако някоя от Вас е поръчвала количка Cybex от този сайт да даде отзив дали офертите са реални, качеството на количката дали е ок и за колко време е пристигнала поръчката?

# 467
Здравейте, момичета! В петък бях на втората ФМ в МЦ Марковс и всичко с бебка е наред, една идея върви назад, но лекарката каза да не се притеснявам. Сега ме тормози друго, излезе микробиологията и имам Стрептококи от гр. Б, знам, че са опасни за бебето и много се притесних. Преди съм ги имала, когато бяхме в процедура инвитро и така и не се изчистиха тогава, просто смених лабораторията (даже в 3 различни) и нямах бактерия. Сега се чудя какво да правя, изписаха ми Аугментин, хич не ми се пие, мисля да отида на още един лекар за микробиология да видя какво ще излезе.

# 468
За ендокринолог - чела съм много добри мнения за д-р Яначкова в Щерев, занимава се и с бременни. Мъжът ми също е ходил на консултация при нея и е доволен. Обаче не дава онлайн консултации.
Преди малко направих консултация през Healee с д-р Мария Алексиева (работи и в Аджибадем Младост и Неоклиник), много съм доволна, обяснява подробно.

DeSita, аз бих пила антибиотика в този случай, ползата от приема на лекарството надвишава риска. Какво ти казва следящият те лекар?

# 469
Момичета, някоя от вас почна ли вече с покупките в 25г.с. съм и преди седмица взехме стерилизатор а днес количка, която много си харесах, бяха на голямо намаление и реших да се възползвам а количката бързо се изчерпва.. но сега се замислих дали не е рано още

# 470
За ендокринолог - аз се следя при д-р Алексиева, разбирам че прави и онлайн консултации. Много е сладка, а и личи че всеки път индивидуално ми променя/назначава терапия, не говори наизуст. В същото време супер човешки обяснява.

За гестационния диабет, аз съм предразположена и предната бременност чак два пъти правих обременяване. Мразя го това изследване! В крайна сметка си следя режима, то и сега го правя. Сега се разбрахме с ендокриноложката само да изследва захар час след ядене, защото захарта ли сега си е в норма. Дано и АГ да е съгласна да пропусна обременяването.

За покупките обсъждахте по-рано, не мисля че е рано, кой както си го чувства. Аз с предната бременност много се издразних на изказвания на свекървата, примерно 7мия месец, Ето сега е време да пазарувате. Ама ти ли ще ми кажеш, аз вече почти всичко си бях взела. Сега не знам ентусиазъм ли ми липсва време ли, или някак си въпреки, че ми е второ ама въобще не знам какво да купувам и още съм си само с едно столче за кола. Аа и вчера взех едно боди от Лидл, че голяма сладост Laughing

# 471
Момичета, аз от края на втория месец съм в болничен (първоначално прием в болница с прокървяване, после скъсяване на шийката на матката и контракции). Досега продължаването на болничния беше с документ от лекарката и ходене до ЛКК, с която работи. Този път ни каза директно да отидем в ЛКК без документ от нея, тъй като не бил нужен за продължението.
Отидохме днес, но от там ни казаха, че до 2 септември са в отпуск, а болничният ми е до 25.08. Насочили са ни да потърсим просто друга ЛКК.
Знаете дали има как да се удължи без актуален документ от проследяващия лекар или трябва да се върна за документ?
[/quote

Иди при личната лекарка или й се обади да ти пусне направление ЛКК тя вече АГ да го задвижи. Аз така правя всеки месец. Ако я няма личната все някой я замества, и може да го пусне и по телефона дори.

# 472
За покупките и аз съм на мнение, че всеки както си го чувства. Аз съм започнала Simple Smile)) ще оставя количката и леглото за октомври, ноември, но всичко останало искам да ми е на лице, да си подредя, да си ги изпера, че аз сум си проблемна- влизах няколко пъти в болница и сега “страх лозе пази”….. не ми се иска да пращам някой да ми пазарува

# 473
Утре почвам 24 седмица, аз пък си мисля че закъснявам😄 купувам някакви дрешки но просто ей така, а не нещо което със сигурност ще ми трябва. Но от седмица проучвам някакви легла и количка. Тази седмица ще ходя да ги видя на живо и почвам с истинското пазаруване😄
Момичета, някоя от вас почна ли вече с покупките в 25г.с. съм и преди седмица взехме стерилизатор а днес количка, която много си харесах, бяха на голямо намаление и реших да се възползвам а количката бързо се изчерпва.. но сега се замислих дали не е рано още

# 474
И аз съм в търсене на легло. Количка и кошче за кола съм набелязала, пробвах ги в магазина, но ще чакам намаления за тях. Лека полека ще започна и по-дребните неща да си набавям, защото са наистина много и не ми се оставя за последния момент, когато ще ми тежи. За сега съм купила шезлонг, стерилизатор и помпа за кърма. Просто като купиш 1 нещо се отпушва шопингът и няма спирка Grinning

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 06:46 от Madness88

# 475
Madness88, каква помпа за кърма взе? Аз имам от баткото двойна ел. на Медела. Попринцип съм много доволна от нея. Тя ме “спаси”, за да мога да кърмя, защото имам по-малко количество. Сега съм се замислила за Momcozy, тъй като времето си в кът и с две по-големи деца… имате ли отзиви или препоръки за модел на Momcozy?

# 476
Ами аз бях в голяма чуденка дали да си купувам помпа предварително и в крайна сметка реших да си взема ръчна на Медела. След раждането ще преценя трябва ли ми въобще, ще ми върши ли работа и ако се наложе ще си купя електрическа. За сега съм спокойна,че ще имам нещо под ръка и така...
Madness88, каква помпа за кърма взе? Аз имам от баткото двойна ел. на Медела. Попринцип съм много доволна от нея. Тя ме “спаси”, за да мога да кърмя, защото имам по-малко количество. Сега съм се замислила за Momcozy, тъй като времето си в кът и с две по-големи деца… имате ли отзиви или препоръки за модел на Momcozy?

# 477
  • Хасково
Ние вече имам количка,кошара,част от дрехите,козметика и одеалца
Гледам малко по малко да набавям всичко та до края да съм готова,накар че в къщи всички са против и са суеверни,ни ускам да съм си избрала всичко и взела да не ми донесат нещо което не харесвам и няма да ползвам,а мъжо замина за Белгия преди месец и не се очертава да си дойде до раждането

# 478
Здравейте дами днес бяхме на преглед всичко с госпожицата е наред вече е 850гр , даге запазихме дата за секцио . Относно покупките ние даже сме готови вече с всичко . Остана само разместването на стаята е подредбата , но това ще е ноември . Как сте вие ? ❤

# 479
Здравейте момичета
Относно покупките - ние също имаме количка, кошарка и разни дрешки вече
В айко в момента серията avent - new born starter pack е намалена и исках да попитам мамите с повече опит - доволни ли сте от пластмасовите шишета на авент както и от ръчната помпа ?
https://aiko-bg.com/product-96665130021

Общи условия

Активация на акаунт