Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 645
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Аз с първото си дете имах нагревател и ми беше напълно излишна тази покупка. Същата работа върши да натопя буркакчето с пюре в гореща вода за 5мин. А за нагряване на водата за млякото смятам да си взема ел. Кана, която показва на колко градуса нагрява водата. Моля се все пак да не ми се налага и да си имам кърма. Ако трябва да топля кърма ще я потопя в гореща вода, докато си преобуя бебето ще е готова. Ще си я ползвам тази кана и за други нужди.

# 496
Аз имам машина за адаптирано мляко, която ми беше много полезна със синът ми и още я пазя.
Този път се надявам да успея да кърмя, ако не - ще я ползвам пак. Бурканчета съм стопляла само в тенджера с вода за няколко минути ,не отнема време.

# 497
Специално пюрета може и във вода. Те обичайно седят на стайна температура неогворени. Аз отворено пюре не съм държала в хладилника, а ги хвърлях.

Имах един нагревател за шишета и съм го ползвала доста първите 6 месеца.

Помпа си заслужава скъпа, ако се ползва активно. Има си разлики между марките, но аз бих си взела най-елементарната за болницата и първите дни. Тогава и бебето пие много малки количества и може човек да си ги изпомпи ръчно. По-натам, ако активно се цедите ще ви трябва нещо ефективно.

# 498
Момичета, привет. Ще се върна да ви прочета, но първо да се оплача 😒 Чувствам се ужасно тромава и уморена, а съм само в 22+ седмица. Краката вече не ми държат големия търбух… постоянно са напрегнати и изстръпнали. Корема ми само като хапна ето доматче и се подува като балон, сякаш ще излетя. Задъхвам се дори при обличането на бельо, а съм само +4 кг. Има ли някоя с моите проблеми, ако могат да се нарекът такива? Иначе отивам на фризьор и маникюр… Бебето е добре и е много активен. Искам вече декември 😒♥

# 499
Привет, изпих си кафето и вече съм адекватна. И при мен, като се наям, ми опъва корема, енергия нямам много. Може би и аз съм на +4 кг вече, но не съм се мерила - другата седмица в кабинета на АГ-то. Последните дни ми се яде доста сладко - откакто ендокриноложката ми каза да следя колко въглехидрати, ориз, картофи и сладки изделия поемам. Grinning

Постоянно ми излизат реклами на дрешки, играчки, направо не издържам. Зукърбърг яко ми спами. Сега имам друга задача - да си намеря хубава официална рокля, понеже след 2 седмици сме на сватба. Ще чакам и АГ-то да ми каже дали ме пуска да пътувам, че сватбата е на 600 км. Ако го взимаме на един ден с почивките ще стане 8-9 часа път, така че ако ще пътуваме - разстоянието ще го взимаме за 2 дни.

# 500
И аз съм към 4 кг + вече (2 от тях качих за седмица от нищото, ама здраве да е). И на мен корема ми тежи, опъва ми, реже ме понякога много силно. И аз се чувствам тромава, плаша се как ще съм в 9 месец, аз сега след една обиколка в магазина се чувствам все едно съм изкачила Еверест, за по-нататък не знам. Искам да съм активна, да се разхождам, знам че е полезно, но нямам никакви сили. След 5 минути ходене издъхвам. Напоследък ми се гади. Вчера от киселините ми се доповръща, отидох но от напана да повърна така ме сряза ниско долу, че свят ми се зави от болка, после ръгах бебка да мръдне, че се притесних.

А и ме мъчи брутален запек, в седмицата два пъти ако отида до тоалетна е добре. Това ме изнервя страшно много. Не пия кафе, преди поне 3в1 ми помагаше за тоалетната, но уви. Пия 3в1, ям сини сливи като луда, кисели млека, е няма и няма. Това ме кара да се чувствам още по-подута и противна. Направо си се дразня сама на себе си. Чувствам се като неблагодарница, която се оплаква от всичко. Абе голям купон е като цяло. 😃

# 501
Ох аз в момента съм на ол инклузив и ме е страх да погледна кантара като се прибера. Уж внимавам какво ям, но количествата неизбежно идват повече. Иначе бебчо все повече се мятка докато /след като ям чудя се много е доволен или се оплаква че място не му оставям от храна 🤭
Много е хубаво на моренцето, само дето едвам се обръщам, но поне мъжът ми и малкия ме оставят да лежа на плажа почти по цял ден.
Понеже преди това ходихме и на други места, за пътя да кажа - нямах проблем като цяло но не ме свърташе в колата, място не можах да си намеря на седалката. Та може би е добре често да се спира наистина.

Иначе аз не искам да идва декември, някак си хич не се чувствам готова, нито за раждането нито за гледане на бебе. Малко ме е страх.

# 502
G.G15, за запека на мен ми помогна мармалада Лаксатинил, препоръчвам. Като за начало 1/2 лъжичка, да не те разхлаби много.
За тежкото се радвам, че споделихте, защото и аз съм така и си мислех че нещо не ми е в ред Grinning И на мен хем не ми се яде, хем като хапна малко се подувам, хем ми се ядат все забранени неща...Най-вече тестени, но се въздържам все още докато не направя ОГТТ.

# 503
Аз се чувствам ок, но в крайна сметка съм +9 кг Sad забраниха ми тежестите,ама днес си теъгвам на фитнес и само колелото ще въртя, това не е истина просто....искам и аз да идва декември и да се свършва вече 😀

# 504
Здравейте!
Искам да попитам дали ще замразявате стволови клетки и ако да, къде?

# 505
Здравейте!
Искам да попитам дали ще замразявате стволови клетки и ако да, къде?

Аз да в Селена Целс

# 506
И аз като след хранене се подувам, сутрин ставам и съм ок, до ранния следобед вече много ме дърпа. Понякога вечер едва заспивам, защото корема ме опъва яко, независимо на коя страна лежа. АГто дава еспумизан, пия и по 1-2 чаши чай от мента, на мен ми действа добре. Старая се да ходя, а се опитвам и да се разтягам леко, защото кръста ме боли, чувствам и опъване в горната част на бедрата. Ако още някой ми каже, че това е най-хубавия период от живота ми, ще ме гледате по новините! Сякаш повече ме дразнят коментарите на хората, а не дискомфорта, който изпитвам.

# 507
И аз като след хранене се подувам, сутрин ставам и съм ок, до ранния следобед вече много ме дърпа. Понякога вечер едва заспивам, защото корема ме опъва яко, независимо на коя страна лежа. АГто дава еспумизан, пия и по 1-2 чаши чай от мента, на мен ми действа добре. Старая се да ходя, а се опитвам и да се разтягам леко, защото кръста ме боли, чувствам и опъване в горната част на бедрата. Ако още някой ми каже, че това е най-хубавия период от живота ми, ще ме гледате по новините! Сякаш повече ме дразнят коментарите на хората, а не дискомфорта, който изпитвам.

Даа. Аз пък най-обичам - Лесно майка не се става.

Като цяло хората не искат да чуват за негативните неща, искат само да обясняваме колко хубаво е всичко, как да си бременна е прекрасно и нищо друго. Мен за това ме дразни като някой ме попита как съм и аз отговоря съвсем искрено и се почва едно мърморене и обясняване как видиш ли аз преувеличавам като кажа, че имам някакво неразположение. Ми като не искаш искрен отговор не ме питай.

bu2020 благодаря! Ще го пробвам. 🥰

# 508
Ох аз пък имам противоположния опит, най-вече с главния ми източник на дразнещи коментари относно майчинството и бременността - свекървата. Все изказвания, че съм в специално положение, все тюхкания - не сакън, не вдигай това, не спри, не ставай и подобни.... Жена, аз не съм болна и саката, нека сама преценя какво да правя и да не правя.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 23:29 от sisi11

# 509
О, да, като някоя жена забременее имам чувството, че някои хора са решили, че е карт бланш за неудобни въпроси. От това как ще раждам, до това как ще се казва. Мисля да ги скандализирам като им кажа, че поне първата седмица не искам посетители и хич не ми дреме.
Много добре те разбирам, Сиси. Ама е различно, при майка ми мога да се изразя и по-остро и ще ме разбере от първия път, докато при тях трябва да повторя сто пъти.

Общи условия

Активация на акаунт