Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 600
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
После пък като родиш става още по-зле, кърмиш ли, не кърмиш ли, как го приспиваш, вода даваш ли, захранване и какви ли още не въпроси от близки и не-толкова-близки. Не спирам да се удивявам от желанието на хората да се месят, разпитват и дават акъли.
В началото ако кърмиш - браво, уау, не знам си кво си (че и мъже ме питат и коментират). Обаче! На 7 месеца ако кърмиш, вече край голям мъж стана, за къде още го кърмиш....

Само мислено сравнявам как би било различно с майка ми, защото тя не е сред нас, и за жалост си имам само свекървенски всезнайни коментари :/ и колкото и пъти да кажа нещо, тя си знае нейното. Все пак е отгледала две деца нали, аз пък какво знам.

# 511
  • Пловдив
Не знам дали ви бях разказала, но свекърва ми предлага на другия й син( моя девер) да му дам от бъдещата ми кърма за ечемика на окото му. Аз се ококорих като я чух.

# 512
Joy същата бях като вас с първото си дете. Ама 1:1 Heart особено някой като ми кажеше, че това Е най-хубавият период или спи сега, че после....

Ама като мине бунта на хормони човек осъзнава, че част от нещата са си точно така Simple Smile наистина е супер специален период, който като мине се усеща лека празнота и дори тъга. Помня как сд бях вбесила на разни въпроси дали кърмя, как, колко. Сега ми е смешно и ми се вижда супер естествен и непринуден разговор между майки.
Аз вече съм стара Grinning и с второ, не съм интересна и никой нищо не ме пита, та си живея супер Joy само ако някой реши да ми пипа корема зверски ме изнервя

# 513
  • Хасково
Има ли още дами които са на утрогестсн-вас прави ли ви парцал,мен ме унася действа ми като преспивателно направо
А от Фраксипарина ръцете ми са на топчета и сини и сърби ужасно
Само при мен ли е така

# 514
Ауми, може да правиш някаква реакция от Фраксито. Пусни си кръвни изследвания и направи консултация с хематолог. Аз отначалото съм на Клексан и нямам такива оплаквания.

# 515
  • Пловдив
Аз съм си на утрогестан вагинално. Добре се чувствам.

# 516
Има ли още дами които са на утрогестсн-вас прави ли ви парцал,мен ме унася действа ми като преспивателно направо
Само при мен ли е така

В началото пиех заради кървенето и се чувствах по същия начин. Беше ми изписан от дежурния в АГ. После моят следящ ми го смени с Циклогест (ректално), понасях го много добре и се усвоява по-добре чрез лигавицата, отколкото пер ос (запозната съм, понеже нали това учих и се занимавах). Попитай и твоят аг за този препарат. ♥
Вагинално не ме посъветва да слагам, заради риска от инфекции,л

# 517
О, и аз със сина ми много се впрягах на коментари и съвети....а в крайна смвтка като започнат да лазят и ходят всички деца ядяха фасовете, които откриваха в нашите чисти паркове 😀
Сега наистина не ме интересува кой какво ще ми каже, живи и здрави да сме после нещата си идват на място.
Иска ми св да кърмя усовшно този пут, осъзнавам ,че миналия нищо не съм направила като хората, но ако стане-стане,ако не няма да се обвинявам за "лоша майка".
На мен не ми харесва са съм бремвна, за 2 път ае убвждавам 😀 некомфортно си е и не си "ти". Да, има го сладките момвнти, с ританеро и тн,но предпочитам да си гушкам бебето 😀 така че няма да ми липсва ,гаранция

# 518
Само при мен ли е така
Аз съм на Утрогестан вагинално, но не ме прави на парцал. Когато го вземах през устата, ми действаше така обаче.

# 519
В началото бях на циклогест и се чувствах ужасно.

А, и на мен не ми харесва да съм бременна. Просто сега вече никой не раздава акъл. Понеже ме познават и знаят, че чета, интересувам се, пълна съм с книги за ранно детско развитие и психология, та липсват мераклии за настоятелни съвети. А може би и средата ми е такава, знам ли. Като цяло трудно понасям чуждо мнение за неща, в които съм сигурна и явно ми личи.

Всъщност, честно казано в момента най-големият ми проблем е поведението на сина ми. Приятелка ми даде идея, че може да е свързано с идващото братче. Макар че аз не съм от родителите, които говорят без да премислят думите си и много внимавам какво точно се говори пред дерето за бебето и по какъв начин. Но мамите, които чакате второто или трето дете - променя ли се поведението на вече родените ви деца?

# 520
Какво прави твоето детенце? Колко е голямо?

# 521
На почти 4 е. Прави нормалните за възрастта му неща, с оглед на незрялата нервна система и недоразвит мозъчен дял, отговарящ за контрола на емоциите. Но супер интензивно. Преди имаше някакви спокойни моменти, сега са епизод на тръшкане след епизод на тръшкане и редки моменти на спокойствие.  Приятелка ми каза, че поведението му много прилича на тояа на нейния син преди да се роди бебето

# 522
Дух, аз също преминавам през силно драматичен период с почти 4-годишния ми син. Отново започна да реве на детската градина, спрях го за лятото, но драмите продължиха вкъщи. Невероятни истерии, дълги, силни, крясъци, бе побърка ни. Започна и всяка вечер да се напишква, през деня също, а от една година е без памперс на обяд. Върнах го. Някак в един момент като се натрупа всичко това пресметнах, че май този драматичен период горе долу съвпада с бременността ми. А привидно е много щастлив, че ще става батко, чака го, говори, подготвя се. Но знам ли явно малките им мозъчета трудно преработват цялата промяна и се отразява. Така подозирам аз въпреки, че не съм се консултирала със специалист все още.

# 523
Звучи точно като такъв тип регресия. При нас е отказ от почти всичко, всичко е не, не искам, няма. Въпреки огромните усилия да бъде щастлив. Вчера след един кошмарен ден играхме 30 минути тримата на спалнята игри да се борим, да се спасяваме от чудовища, да тичаме и да се борим. После излязоха с баща си да карат колела. Още по време на борбата започна да се смее с глас. Преди това му дадох буца лед, в която бях скрила малки играчки- да я чупи на терасата с една малка гиричка. Имам теза, че като изразходва гнева и напрежението през телесни движения, като скачане, тичане, борба, чупене на лед и каране на колело, се успокоява и психиката му.

Съжалявам, че ти е толкова трудно.  Ако искаш може на лични да си говорим за тодлърите Simple Smile Като цяло явно неизвестното ги плаши, особено като са малко по-големи и по-овъзнати. Имало хубави книжки на издателство Юфт, с които е по лесно да се обясни появата на бебе. Ние почти не говорим пред сина ни за бебето, но той понякога сам пита къде е бебето, казва че иска да играе с него и да го храни и да му сменя памперса.
Аз май му вмених една особена роля на батко, която той уж приема с радост, но не зная дали не го обърква и какво точно си представя под "батко". Та май ще говорим по усилено на тези теми.

Иначе си купих на Лора Макрам "Спокойни родители, щастливи братя и сестри", но още не съм я почнала.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 07:54 от Дух

# 524
И при нас баткото (4г) напоследък е страшен все се инати вика , ядосва се не знам
Дали е заради бебето , той толкова много го искаше , пък и му е за втори път . А каката (3г) не е така буйна .

Общи условия

Активация на акаунт