Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 998
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, а ваксината за коклюш в кой месец е препоръчитлено да се сложи и въпросът ми е дали тярвба да бъде само и единствено за коклюш или тази комбинираната също може, която се слага според имунизационен календар? Мисля, че беше дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит в едно?

# 286
Момичета, а ваксината за коклюш в кой месец е препоръчитлено да се сложи и въпросът ми е дали тярвба да бъде само и единствено за коклюш или тази комбинираната също може, която се слага според имунизационен календар? Мисля, че беше дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит в едно?

Ваксина само за коклюш няма. Тази е - Ваксината срещу дифтерия, тетанус и коклюш с намалено антигенно съдържание – BOOSTRIX също е показана за бременни жени, през втория или третия триместър на бременността с цел защита на новороденото от коклюш. Най-добре е ваксината да бъде поставена между 27 и 36 гестационна седмица. Като отидете в РЗИ там си слагат каквато трябва.

# 287

Ваксина само за коклюш няма. Тази е - Ваксината срещу дифтерия, тетанус и коклюш с намалено антигенно съдържание – BOOSTRIX също е показана за бременни жени, през втория или третия триместър на бременността с цел защита на новороденото от коклюш. Най-добре е ваксината да бъде поставена между 27 и 36 гестационна седмица. Като отидете в РЗИ там си слагат каквато трябва.

===
Много благодаря

# 288
Юху, да се отчета. Днес бях на жк-момчето е добре, тежи почти половин кило, в 20 гс съм. Аз съм плюс 3 кг. Много е активен последните дни и постоянно се движи, рита и подскача в корема ми, освен това, вече ми тече коластра 😀 В петък съм на ФМ и се надявам да му видим физиономията. Туй то 😀😌🥹 Реално се замислих, че от 25 ноември нататък, мога да се разраждам и ми стана едно…свито 😱

# 289
И аз да дам отчет Grinning
Днес бях на втора фетална при д-р Димитрова в Марковс и потвърди, че ще имам 100% момче Blue Heart
Отново ще похваля докторката колко е внимателна, обяснява подробно, може да питаш каквото си поискаш. Отдели време, за да направи хубави снимчици на личицето❤️ Много съм впечатлена от прегледа, а емоцията да видиш бебето толкова ясно не мога да опиша...
Цената на втората фетална в Марковс е 210лв.

# 290
И аз да дам отчет Grinning
Днес бях на втора фетална при д-р Димитрова в Марковс и потвърди, че ще имам 100% момче Blue Heart
Отново ще похваля докторката колко е внимателна, обяснява подробно, може да питаш каквото си поискаш. Отдели време, за да направи хубави снимчици на личицето❤ Много съм впечатлена от прегледа, а емоцията да видиш бебето толкова ясно не мога да опиша...
Цената на втората фетална в Марковс е 210лв.

Правиха ли ви ехокардиография? Утре и аз съм на втора фетална в Марковс и се чудя дали в цената, която сте платили е включено и ехокардиографията

# 291
Ще си позволя да отговоря, понеже минах и аз от там - не, 210 е само феталната морфологията. Ехокардиографията е отделен преглед и е 120лв.
п.с интересно ми е третата ФМ колко ще бъде - 390?🥴🫣

# 292
Мами, как сте Simple Smile
Има ли някоя от вас с недостиг на вид Д и Б12?

# 293
Момичета, вие по препоръка след втората фетална ли си запазвате феталната ехокардиографията или като цяло е добре да се направи ?
Отделно има ли определен времеви прозорец когато тярвба да се направи ?

# 294
Ще си позволя да отговоря, понеже минах и аз от там - не, 210 е само феталната морфологията. Ехокардиографията е отделен преглед и е 120лв.
п.с интересно ми е третата ФМ колко ще бъде - 390?🥴🫣

Ау, надявах се да е включена 😃

# 295
За жалост - не - отвсякъде ни искат кеш....
Аз ехокардиографията я направих заради проблем при мъжа ми, иначе мисля не е задължителна и е само ако видят потенциален проблем останалите специалисти.

# 296
Да, аз съм с много под нормата и на двата, както и на магнезия🙅‍♀️

# 297
Мен отново започва да ми се гади и да ме боли стомаха (19 г.с.)

# 298
Аз ги пия още от първия преглед. Вит Д още тогава ми беше под нормата, а б12 ми го изписа просто така.

# 299
  • София
Аз бях с ниски стойности на витамини и  сега б12 на инжекция по1 на седмица за 3 седмици и витамин д на капки през ден по 10.
Отделно желязо имах вливка, пия магнезий, омега 3 и спрей better you.
А да, и съм на високо протеинова диета и допълвам с Прегнако шейк всеки ден 🙂
Пълен купон 😃

Общи условия

Активация на акаунт