Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 515
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
На мен лично не ми допадна вкусът, но има хора, на които им харесва.
Попитайте АГ за съвет.

# 631
Аз разбрах, че този Прегнако бил много неприятен и затова се чудех дали няма друг вариант иначе с храна явно няма да стане откакто съм бременна месо и яйца почти не мога да погледна.
По принцип и аз не обичам да ям месо в чист вид, особено "месо и салата", извара също не обичам, но започнах да готвя много зеленчуци, които обичам и ако ти помага, може да опиташ:
Пилешко месо по китайски с гъби, моркови, лук, тиквички.
Вчера правих страхотни кюфтета от тиквички с извара, яйца и червени чушки, които ядох със сос от скир, чесън и копър.
Скирът има страхотно много протеини и може да замества успешно едно основно хранене, като закуска примерно ит скир, горски плодове и ядки.
За днес съм сготвила огромна купа "ориз" от карфиол с гъби, лук, моркови и тиквички, като към тях ще добавя салата от спанак и нахут, а за протеин - хрупкаво тофу.
Извара и яйца може да си правиш здравословна баница от извара, яйца и овесени трици- става страхотно вкусно.
Със скир може и сух тататор, Снежанка.
Другото много любимо, пълно с протеини е миш маш (слагам чушки да омекнат в сгорещена мазнина, после доматен сос, извара и като се изпари изварата добавям яйца - нито изварата, нито яйцата се усещат по този начин.
Имам предвид че много успешно може да маскираш храните, богати на протеини, които ке обичаш, като ги скриваш под много зеленчуци, подправки, сос или нещо такова.

# 632
Дух, много полезно, благодаря!

# 633
Някой пие ли протеин заради нисък белтък в кръвта и ако да - какъв?
Аз не пия, амбицирах се да ям по здравословно и с повече протеини, но мои приятелки ми препоръчаха този, той е специално за бременни https://aptekanove.bg/pregnako-prenatal-protein-za-bremenni-s-na … C3txoCLa4QAvD_BwE

Аз от вчера не го усещам да рита и ми е малко спек. Детето каза нещо, което ме сдуха и сега ми е замислено

Аз приемам същия протеин.
За движението на бебето има дни в които не е чак толкова активно, при мен ги е имало също, но за тва успокоение отиди на видиозон за да си спокойна Simple Smile

# 634
Момичета малко съм притеснена но реших първо към вас да се обърна .. та така ат два дни ми е много изморено направо едвам седя сеедно съм в безтегловност , мерих кръвно 100/60 абсолютно нормално за мен , миналата седмица беше много интензивна от съм събития и доста се натоварих физически и психически а и не спя много , много последните месеци … и децата и те са много кисели абе лудница е но ме притеснява тази умора има ли някоя от вас , която е така ? 27г.с съм вече 🫶🏻

# 635
Какво ядеш? Има ли прекалено много въглехидрати и сладки неща, без да са съчетани с протеини? Звучи ми като рязко спадане на кръвната захар. А това се получава при много въглехидрати и малко протеини.

Иначе и аз си имам типичната умора зс бременни.

Искате ли да направя затворена фейсбук група ?

# 636
Какво ядеш? Има ли прекалено много въглехидрати и сладки неща, без да са съчетани с протеини? Звучи ми като рязко спадане на кръвната захар. А това се получава при много въглехидрати и малко протеини.

Иначе и аз си имам типичната умора зс бременни.

Искате ли да направя затворена фейсбук група ?
Ами хапвам сладичко и рядко месо общо взето да повечето са въглехидрати не се бях замисляла . Аз нямам претенции за група в фейсбук .

# 637
Аз не знам само при мен ли е така, но последните 2-3 седмици, ако не ми е лошо и нямам киселини, то тогава нещо трябва да ме боли. Просто ми писна вече. За 3ти път ме боли ниско долу в ляво. Предните пъти мислех, че е от запек и газове (поне така го усещах), а сега просто си ме заболя от нищото. Като седя на едно място съм ок, но мръдна ли, особено левия си крак, направо ме срязва една гадна болка, не мога да се завъртя, не мога да ходя.. Добре, че в сряда съм на преглед, че започвам да се плаша малко.

На миналия ми преглед (в МЦ на Майчин Дом) ми взеха микробиология и ми дадоха да си пусна кръвни. Лекаря каза, ако има отклонения в кръвните да му ги пратя и ще се чуем, обаче за микробиологията нищо не каза. Резултатите при него ли отиват, аз ли трябва да ги търся някъде? Нещо не им разбирам още системите там и ми е объркано. Ако някой се следи там, много моля да ми пише и разясни кое как става 😅

# 638
Аз приемам този протеин и съм супер доволна:
https://healthstore.bg/pure-nutrition-hydro-100-454-g
Страхотен вкус (взимам си cookies), никакво стомашно неразположение и контрол на задържаните излишни течности (нямам подуване засега, дори в най-големите жеги и мисля, че е от него). Иначе и аз не ям много месо, даже и със зеленчуците ми е трудно, откакто съм бременна само плодове и млечни ми се ядат. По съвет на аг от 29та седмица ще пия две дози, сега съм още на една. Добавям си го сутрин към закуската, която е гранола/овесени ядки в прясно мляко + някакъв плод Simple Smile

# 639
Аз приемам този протеин и съм супер доволна:
https://healthstore.bg/pure-nutrition-hydro-100-454-g
Страхотен вкус (взимам си cookies), никакво стомашно неразположение и контрол на задържаните излишни течности (нямам подуване засега, дори в най-големите жеги и мисля, че е от него). Иначе и аз не ям много месо, даже и със зеленчуците ми е трудно, откакто съм бременна само плодове и млечни ми се ядат. По съвет на аг от 29та седмица ще пия две дози, сега съм още на една. Добавям си го сутрин към закуската, която е гранола/овесени ядки в прясно мляко + някакъв плод Simple Smile

Този протеин за бременни ли е, че за бременни си има точно определени видове?

# 640
Цитат на: Belive123 link=topic=1676698.msg48497527#msg484975
Този протеин за бременни ли е, че за бременни си има точно определени видове?
[/quote
Свободна сте да си проверите състава и да се консултирате с лекаря си. Аз не бих си взела каквото и да е, етикетирано "за бременни", без да осмисля какво съдържа и без консултация с аг.

# 641
Момичета това е линк към фейсбук групата
https://m.facebook.com/groups/737483785170060/?ref=share

Който иска може да се включи, стига да отговори на въпросите с какъв ник е в темата и кога е термина. На мен лично нв ми е особено приятно да споделям някои лични неща, без да зная кой чете. Във фейсбук е малко по прайвит Simple Smile

Момичета, ако не отговорите на въпросите какъв е ника ви тук и кога е термина ви, няма да бъдете одобрени. Идеята е, да си създадем сигурно и уютно място, на което знаем кой кой е и няма притеснения за споделяне на лични неща и някой ден - снимки на бебоците.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 09:18 от Дух

# 642
Дух, благодаря! Може би по-натам ще се присъединя. Ще е хубаво, ако групата не е visible, ами например само хората с линк да имат достъп.

# 643
Дух, благодаря! Може би по-натам ще се присъединя. Ще е хубаво, ако групата не е visible, ами например само хората с линк да имат достъп.
Така трудно се намира.. направих я видима, но затворена. Но мога да я променя, обаче така могат да я намират само членове и бивши членове.

# 644
  • София
Аз разбрах, че този Прегнако бил много неприятен и затова се чудех дали няма друг вариант иначе с храна явно няма да стане откакто съм бременна месо и яйца почти не мога да погледна.
С прясно мляко или с бадемово мляко 100тина мл разбит Прегнако шоколад е много приятен шейк

Общи условия

Активация на акаунт