Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 409
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Момичета възможно ли е предозирането с магнерот 500мг.? АГ ми увеличи приема на 4х2 а до сега бях на 3х2 и се замислих..
От упътването - Всяка таблетка съдържа: 500 mg магнезиев оротат дихидтрат (magnesium orotate dihydrate), съответстащ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий.
Допустимото количество магнезий на ден мисля, че беше мининум 300, някой да каже колко беше, че не си спомням. Т.е. не надвишаваш дозата със сигурност, особено щом АГ ти е казал.

# 661
Да, и аз така мисля. Това 500 на магнерота е малко подвеждащо. Някъде бях чела, че за бременни е около 350 мг на ден. И аз бях на 2 х 2 магнерот , обаче при препоръчаха и Алеракт си взимам по 1 таблетка.
Като се замисля, преди бременността като спортувах съм си пила къде къде големи дози магнезии и грам не съм се замисляла.

# 662
Здравейте.
За магнезия- аз бях проверявала също препоръчителната доза за бременни и пресмятах мерните единици.
Бях днес на преглед. Утре влизам в 26г.с. И бебето е 900 гр. Много голям ми се струва, че е. Аз съм напълняла за месец 4 кг и обиколката на корема се е увеличила с 5см. Акушерката каза, че е доста.
Притесних се какво ще се случи до края…

# 663
  • Пловдив
Аз като купувах Магнерот и фармацевтката ми каза, че обикновено бременните пиели по 1 на ден, което ми се стори странно. На мен ми предписаха 3х1 и като пътувам да е 3х2.
На мен не са ми мерили корема досега, не знам дали по принцип се прави.

# 664
На мен също не са ми мерили корема до сега , а и той се променя през деня сутрин до обед е по малък изглежда че съм си в 7ми а вечерта вече става по голям като за 9ти мевец, не знам как става, за това не го мисля😀

# 665
  • Хасково
Аз съм +17кг а миналата седмица бях в 24гс и бебче беше 835гр корема не са ми мерили но си е доста голям и тежи защото бебе се е разположил напречно ниско долу и постоянно ме боли,магнерич 3х1 пия и 2 утрогестана вечер защото ме правят парцал през деня,плацента е взела почти цялата обиколкка на корема и си е все още залепена за матката
Вече ходя на всеки две седмици на прегледи

# 666
Аз съм +17кг а миналата седмица бях в 24гс и бебче беше 835гр корема не са ми мерили но си е доста голям и тежи защото бебе се е разположил напречно ниско долу и постоянно ме боли,магнерич 3х1 пия и 2 утрогестана вечер защото ме правят парцал през деня,плацента е взела почти цялата обиколкка на корема и си е все още залепена за матката

Утрогестан, защо взимаш още? Има ли причина?

# 667
  • Хасково

Утрогестан, защо взимаш още? Има ли причина?
Заради залепената плацента мисля последния път кървях и сега аг я е сърах и каза да си го продължавам,очаква се отново да изкървя

# 668
  • Пловдив
По повод гестационния диабет: меря се с глюкомер у дома. Винаги показва по-високи стойности от тези в Синево. Вчера засякох в синево 3,53, а вкъщи 5.00.
Днес отивам само за глюкоза да изследвам, взета от пръста - в синево 4.00 , същата кръв 5.2 на глюкомер - веднага в лабораторията я замерих. Реших да отида и в бодимед. Захар 5.1( разлика 20 мин със синево ), глюкомер 5.5.
На коя лаборатория да се доверя? Имате ли някакви впечатления?

# 669
Здравейте.
За магнезия- аз бях проверявала също препоръчителната доза за бременни и пресмятах мерните единици.
Бях днес на преглед. Утре влизам в 26г.с. И бебето е 900 гр. Много голям ми се струва, че е. Аз съм напълняла за месец 4 кг и обиколката на корема се е увеличила с 5см. Акушерката каза, че е доста.
Притесних се какво ще се случи до края…
Не мисля че 900 гр в 26-та седмица е доста. Абсолютно си отговаря на седмицата, в която сте според мен.

# 670
Лятна буря, може би се допитай до АГ/ендокринолог да те насочи към лаборатория? Не е малка разликата между двете.

# 671
По повод гестационния диабет: меря се с глюкомер у дома. Винаги показва по-високи стойности от тези в Синево. Вчера засякох в синево 3,53, а вкъщи 5.00.
Днес отивам само за глюкоза да изследвам, взета от пръста - в синево 4.00 , същата кръв 5.2 на глюкомер - веднага в лабораторията я замерих. Реших да отида и в бодимед. Захар 5.1( разлика 20 мин със синево ), глюкомер 5.5.
На коя лаборатория да се доверя? Имате ли някакви впечатления?

Това с лабораториите и на мен ми е много интересно, предполагам, че в 3 да отидеш ще имаш 3 различни стойности, другото е, че е най-точно измерването сутрин веднага след ставане от сън, после организма започва да отделя повече глюкоза. А глюкомерът има голямо значение каква марка и модел е, има една таблица на процента грешка при различните модели, има и такива с по 1-2 единици грешка, което си е много и поставя под въпрос идеята на всичките тези измервания, както и разликите в лабораториите ...според едната може да те изкарат с диабет, в другата не Rolling Eyes

# 672
Здравейте,на някой да му се случвало да се бодува в краката и ръцете/явно задържам вода/и да е говорил с аг по този въпрос

# 673
Ъпдейт при мен: шийката е 30 мм, без фунелинг. Не ми сложи песар, предписа ми по един Утрогестан от 300 мг сутрин и вечер. Продължавам си магнезия и да лежа. На преглед съм след 2 седмици.

# 674
Ъпдейт при мен: шийката е 30 мм, без фунелинг. Не ми сложи песар, предписа ми по един Утрогестан от 300 мг сутрин и вечер. Продължавам си магнезия и да лежа. На преглед съм след 2 седмици.
Браво! Тъкмо днес си мислех за теб.

Общи условия

Активация на акаунт