Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 395
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,на някой да му се случвало да се бодува в краката и ръцете/явно задържам вода/и да е говорил с аг по този въпрос
Ох и аз се подувам особено в жегата. Най-гадно е на ръцете понеже ме болят пръстите и са супер схванати. Явно някакъв нерв се притиска.
Облекчавам със студена вода  Sad вдигай нагоре.

# 676
Днес бях на консултация. Всичко е наред. Въпреки, че главата и бедрото на бебето са с повече от 2 седмици разлика, но доктора каза, че не е нещо притеснително. Каза, че на този етап бебка си е с главата надолу, което е добре, ще видим дали ще остане така. Дано.

Леко се напрегнах обаче. Още от самото начало сме определили термин спрямо размерите на бебка и вече почти 7 месеца си отговаря на термин 10-12 декември. Днес обаче доктора ми каза, че за 45 дневния болничен трябва да се вземе предвид датата на последния цикъл, което прави термина 20 ноември. Нищо общо с реалността. Та това, което ме напрегна е, че ако не родя на 20 ноември, щели да ме приемат в болницата за следене на тоновете и един вид да изчакат около 10 дни след термин, и ако евентуално до началото на декември не съм родила ще предизвикат раждане, защото ще се водя преносила. Което адски ме напрегна. Бебка си расте с термин средата на декември и заради някакви глупави изчисления не искам да я вадят по-рано от колкото трябва. Може да не обясних добре, но съм малко емоционална. Знам, че може би преувеличавам, но хормоните си казват думата и сега даже ми се доревава.

П.С От да мрънкам забравих да спомена, че съм със страшно нередовен цикъл. За това и термина не беше според последен цикъл, а според размерите на бебето.  Поне досега.

# 677
Не е редно да те водят по последен цикъл. Това е първоначалния термин, който се коригира с времето в зависимост от развитието на бебето. Точно заради нередовния цикъл на много жени! На металните морфологии също коригират датата на термина, защото там е още по ясна големината на детето и как се развива. Ако лекарят отказва да Ви коригира датата на термина, аз бих се преместила при друг. Това е изключително важно. Ако се налага секцио, то се планира 10на дни преди реалния термин. Ако не се измести, а гледате по цикъл това би довело до изваждане прекалено рано. Аз вчера бях на втората фетална морфология и лекарката пак потвърди, че терминът е изместен, да го имаме предвид със следващата ме лекарка и ми наблегна колко важно е това.

# 678
На мен последния ми цикъл беше на 5 март, но още на първия ултразвук докторката ми каза, че бебето върви 5 дни назад и да смятаме вече последен цикъл 10 март и от там се изчислява термина 15.12. Не е ставало въпрос за 45 дневния болничен, но си смятаме както първоначално сме се уговорили термин 15.12 и това е. На всички амбулаторни листи ми пише този термин.
Днес бях на консултация. Всичко е наред. Въпреки, че главата и бедрото на бебето са с повече от 2 седмици разлика, но доктора каза, че не е нещо притеснително. Каза, че на този етап бебка си е с главата надолу, което е добре, ще видим дали ще остане така. Дано.

Леко се напрегнах обаче. Още от самото начало сме определили термин спрямо размерите на бебка и вече почти 7 месеца си отговаря на термин 10-12 декември. Днес обаче доктора ми каза, че за 45 дневния болничен трябва да се вземе предвид датата на последния цикъл, което прави термина 20 ноември. Нищо общо с реалността. Та това, което ме напрегна е, че ако не родя на 20 ноември, щели да ме приемат в болницата за следене на тоновете и един вид да изчакат около 10 дни след термин, и ако евентуално до началото на декември не съм родила ще предизвикат раждане, защото ще се водя преносила. Което адски ме напрегна. Бебка си расте с термин средата на декември и заради някакви глупави изчисления не искам да я вадят по-рано от колкото трябва. Може да не обясних добре, но съм малко емоционална. Знам, че може би преувеличавам, но хормоните си казват думата и сега даже ми се доревава.

П.С От да мрънкам забравих да спомена, че съм със страшно нередовен цикъл. За това и термина не беше според последен цикъл, а според размерите на бебето.  Поне досега.

# 679
G.G15 това е пълен абсурд и аз бих се напрегнала. И не е много редно.

# 680
Имам въпрос за дамите, поставяли си Утрогестан.
Вчера вечерта нямах проблем, но днес сутрин, въпреки че полежах един час след поставянето, изпадна половината капсула. Не знам колко се е усвоило. Какво различно да направя, за да се усвои по-добре?

# 681
  • Пловдив
Le strange, аз слагам две вечерно време и през деня си изхвърлям част от таблетките.

# 682
И аз си слагах по 1 вечер и на другия ден си изтичаше, нормално е. Тази, която си поставяте сутрин няма как да бъде задържана, понеже се движите. Организмът си поема нужната доза,спокойно.
Имам въпрос за дамите, поставяли си Утрогестан.
Вчера вечерта нямах проблем, но днес сутрин, въпреки че полежах един час след поставянето, изпадна половината капсула. Не знам колко се е усвоило. Какво различно да направя, за да се усвои по-добре?

# 683
G.G15 аз също съм с нередовен цикъл и още в началото ми казаха, че термина ми ще се премести след феталната, а на втората фетална ще се потвърди, според размерите на бебчето и няма да се зачита цикъла.

Днес бях на кръвни и ОГТТ. Чакам резултати довечера. На феталната преди няколко дни имаха съмнение за повече околоплодни води, вчера АГ-то също изрази леки съмнения, но каза, че не може да се каже все още на 100% иии сега ми е притеснено.
Оплаках се, благодаря 😅

# 684
Аз след трансфера бях на 3 x 2 Утрогестан. След сутришната и обедната съм полежавала около 30-40 мин. Чувала съм, че е достатъчно за да се усвои нужното.

# 685
Аз слагах вечер утрогестан, после капсули заради гъбички, изтича си някакво количество.

# 686
Момичета, мислите ли да ходите на 3та фетална морфология? Моята АГ ми каза, че няма нужда да ходя, понеже всичко на първата и втората е ок. Единствено ще пропусна хубавите снимки Simple Smile (ако бебето е застанало благоприятно)

# 687
На мен ми казаха, че е най-добре да се отиде, за да може да се проследи кръвоток и да няма изоставане на плода в късните седмици.

# 688
На мен ми казаха, че е най-добре да се отиде, за да може да се проследи кръвоток и да няма изоставане на плода в късните седмици.
И на мен така ми казаха и ще ходим на 2 октомври.

# 689
И аз мисля да си отида и за трета ФМ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт