Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 355
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
И аз ще ида, само да си запиша час.

# 691
Ох,момичета ,аз моля за съвет от вас. Вчера бях на преглед при АГ-то,всичко е наред ,но поговорихме малко за раждането. Аз по принцип искам да е секцио;първо защото имам 2 подобни предходни операции и ми е някак по познато,но второто е ,че съм изключително страхлива . За пълна упойка съм с две ръце,но спинални/епидурални при мисълта ме обвзема паника,че не дай си Боже ще направят нещо грешно и ще остана инвалид. Явно съм страхлив песимист 🥹 Но доктора каза,че е длъжен да бъде честен и че секциото си е малко или много не малка операция ,и че това,че имам 2 подобни не значи ,че мястото е цип и е редно постоянно да се отваря и затваря . Също така каза,че ако психически не мога да приема нормалното раждане - рвзбира се,ще направим секцио. Обаче мен много ме е страх от нормалното ,много . Какви ли не неща съм гледала и слушала по новините,освен за упойките ,за изсипвания и още много подобни,да не дава Господ . Моля ви,тези от вас ,които вече имат по едно детенце споделете за минусите и плюсовете и на нормалното раждане и на секциото,за да придобия повече представа от личен опит и да взема решение най- накрая ,че се побърквам. Знам,че все още има доста време до момента ,но от вчера не спирам да го мисля и се филмирам 🙏🙏 Извинявам се да дългото словоизлияние и благодаря на тези,които ме изчетохте 🤞❤

# 692
А какво значи, че имаш две подобни операции? Секцио ли?

# 693
KremenaV, никой от нас не може да ти даде съвет, всеки сам си решава, има плюсове и минуси и едното и другото. Обсъдете го с доктора при който ще раждаш и вижте кое ще е по-добре за теб.
По принцип най-добре е естествено раждане, но аз имам приятелка, която роди секцио с пълна, поради страхове, за нея това беше единствения вариант.
Скоро четох сравнение, че секциото е все едно да пътуваш със самолет 1 час, а естественото да се возиш в автобуса повечко време. Със самолета е по-удобно, приятно, но си е отворена коремна операция в случая. С автобуса може да друса, да е бавно, задушно, неудобно.., но ако катастрофира един вид е по-малък риска.

Аз за себе си, след героично трудно 1во естествено раждане без никаква упойка (по мой избор) на голямо бебе ще раждам секцио.
Моята причина най-вече е, защото не мога пак да се подложа на тези.. болки. Просто не мога.
Иначе снощи гледах клипчета на секцио и лошо ми стана. Simple Smile
Все някак трябва да родим!

# 694
А какво значи, че имаш две подобни операции? Секцио ли?

Ами операциите са за премахване на един яйчник и една тръба и след време ме отваряха по същия белег за спукана киста на останалия яйчник,като това което доктора тогава каза е ,че операцията е “тип секцио” 🤷♀

# 695
Имам въпрос за дамите, поставяли си Утрогестан.
Вчера вечерта нямах проблем, но днес сутрин, въпреки че полежах един час след поставянето, изпадна половината капсула. Не знам колко се е усвоило. Какво различно да направя, за да се усвои по-добре?
Аз също го слагам вечер и гледам след това да не ставам до среднощното ходене до тоалетна. Въпреки това си падат части от хапчето. Коментирала съм с АГ, че Утрогестанът се усвоява бавно и може да изпадат части. Случвало ми се е и в 6 следобед на следващия ден да пада част от хапчето.

# 696
Аз също имам страх от нормално раждане.
На мнение съм, че при нормалното раждане не се знае как ще тръгнат нещата, може да има усложнения и накрая пак да те режат. Да не ви разказвам и за случаите, когато матката се разкъсва и става изключителен проблем, който не завърша добре…. Да пази Господ…..
знам, че секциото е операция, но до някъде е контрилируемо раждане. Също си има и своите минуси и плюсове.
Аз ще съм секцио, защото имам миоми за вадене и по време на секциото доктора ми ше ги премахне. Също изпитвам страх, заради тези миоми като знам, че операцията може да се удължи, но за най-страхливите наистина пълната упойка си е плюс, то даже не е пълна, така я наричаме просто защото заспиваме, венозно е и заспиваш много бързо. Аз съм имала няколко такива, тъй като съм инвитро и при пункции, хистероскопииий е точно такава упойката, краткотрайна и се събуждаш наспал Simple Smile

# 697
Моят съвет е да слушаш това, което психиката ти казва. Аз съм много против внушението към жените, че ако не искат естествено раждане са лигли. Всеки има различно възприемане на тялото и света. На мен гинекологичените прегледи са ми адски неприятни, особено този за разкритие. Усещам ги като нахлуване по неприятен начин в мен. Така че щом това е, което искаш, аз те подкрепям.

Аз мразя да слушам и чета за тежки раждания, това само сугестира жените. Никога няма гаранции за нищо и винаги може нешо да се обърка. Искам да мисля позитивно Simple Smile

# 698
KremenaV, аз наскоро гледах клипче, в което се обясняваше, че поради големината на иглата и точното място, на което се бие, рискът при спиналната упойка е минимален, но все пак е добре да обсъдиш притесненията си и в това отношение с лекар. Можеш да си подбереш и анестезиолог, на който имаш доверие. Аз сега ще раждам при друга лекарка, но настоях за стария ми анестезиолог.
Моят опит е само със секцио (по медицински причини). Страх си имаше преди операцията, предполагам, че при всяко раждане има притеснение, но с появата на бебчето всичко изчезва.
Бях с местна упойка и операцията мина много спокойно: в шеги с екипа. Биенето на самата спинална беше болезнено, но със стискане на ръката на медицинската сестра го изтърпях без драма.
Възстановяването ми до степен да ходя нормално изправена и да ставам лесно от леглото ми отне 9 дни. Не беше много лек период, но не беше и страшен. 6 месеца след операцията изпитвах свръх чувствителност на белега и затова носех само меки памучни клинове.
Чувала съм мнения, че секциото може да пречи за кърменето след това, но това е тотална глупост.

# 699
Мен пък ме е страх да ме режат излишно. Не знам защо хората ги е страх от нещо естествено като процес, а не от това доктори да ги режат😵‍💫 ама аз не обичам интервенции така че може да съм предубедена.
Това масово раждане със секцио само в България се случва.
Поне аз имах много хубаво и леко раждане и бързо възстановяване.
Не вярвайте в митовете  за проблеми с кърмене и т.н. и както писа една дама по-напред всеки ражда както може. Така че ако решите секцио, вярвайте че това е най-доброто за вас и бебчето Simple Smile

# 700
Аз много исках естествено , но баткото се беше завъртял и просто нямаше как с каката вече
Нямах избор и трябваше да е секцио на сега пак ще е . При мен и двата пъти всичко беше
Наред с спинална упойка бях и много бързо се възстанових , надявам се и сега да е така . Аз съм на мнение , че трябва ти да се спокойна за да е наред всичко . 😍

# 701
Защото всеки има различна чувствителност към собственото си тяло на база на някакви лични преживявания и опит. Няма естествени процеси, при естествените процеси има и естествен подбор. За мен жените се подлагат изкуствено на прекалено много напрежение. Всеки да си роди както се чувства добре със себе си и да си храни бебето с каквото намери за добре за себе си - кърма или адаптирано мляко. Нито едното нито ще развали нито ще заздрави връзката с детето. Светът е видял прекалено много след родилни депресии на жени, които ужасно много са искали да родят естествено и(или) да кърмят и по някаква причина не се е случило.

С първото ми дете аз изпадах в ужас при мисълта за естествено раждане, обливаха ме горещи вълни, почвах да треперя и през смях обяснявах, че се отказвам и щв си го държа до пълнолетие в мене. И да не се беше наложило секцио, в мен всичко крещеше, че това Е моят начин. Взех си решението и се успокоих, огромно напрежение ми падна. Сега бях готова да опитам естествено, но то пък лекарите не дават Simple Smile

# 702
Аз мога да кажа за мен - имам 1 естествено раждане. Първо ми действа добре, че не знам кога ще родя, а като тръгна ваичко - бях мобилизирана и нямах време да се паникьосвам. Това,което си мислех,че е най-гадно и страшно (излизането на бебето), всъщност не беше и болката беше преди това 😀 и най-хибавото, че родих ши, за минути всичко приключи. Исках да си ходя пеша до стаята и още помня,че казах на екипа,че мога да родя 10 деца така. Радвам се,че очния днес ми разреши нормално раждане,пък каквото стане, важното е да е наред всичко накрая. Никога нищо не трябва да е на всяка цена Simple Smile

# 703
Здравейте ! Спряли ли сте сте се на кошари? На мен ми направиха силно впечатление кръглите, дървени с колелца . Какво мислите дали са удобен вариант ?

# 704
Кратката венозна анестезия (при която се заспива) е различна от общата анестезия, която отново е венозна, но подтиска съзнанието и основни функции като дишането стават командни. Когато става дума за "пълна упойка" при секцио се прави обща анестезия с интубация, с каквато мисля да съм и аз - по обяснението на невролога ми шансът да ти направят нещо със самото убождане при спиналната е минималнен, но наличието на проблеми с гръбнака, хернии, протрузии, въобще всичко, което води до стесняване на междупрешленното пространство прави тази упойка трудна за поставяне и съществува по-висок риск да не те хване добре. След което пак се налага да те приспят, ами мерси, предпочитам да е планирана манипулация, отколкото да треперя там ще ме хване ли и да ме дупчат сто пъти.
Иначе кратка венозна ползват обикновено докато шият, след като самото секцио е преминало със спинална.
И аз съм на мнение, че всяка жена трябва да си избере този начин, с който е най-спокойна.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 00:08 от Lqlq

Общи условия

Активация на акаунт